V džungli autosedaček

259
6.6.16 14:59

V džungli autosedaček

Dobré odpoledne holky :mavam:
tak se znova prodírám tou džunglí autosedaček. Minulý rok jsme kupovali vyšší level od firmy Cybex. S vajíčkem jsme byli opravdu spokojení a tak jsme v naší spokojenosti pokračovali i s Junem. Bohužel, naše chrochtání zde dost pohořelo. Ten ostrůvek je naprosto příšerná vymoženost. Dítě se pod ním neskutečně potí, nemůže se protáhnout, je tam zabarikádované a když mu něco zapadne, tak se k tomu nemůže ani probojovat. Nemluvě o tom, že se jí občas mezi pultík a bočnici šprajcne ruka, když už se tam vermomocí prorve. Trpělivost došla. Prostě nevyhovuje ani nám a ani našemu capartovi. A začali jsem se rozhlížet po jiném systému. Už když jsem tenkrát vybírala sedačku, měla jsem kandidáta značku Romer. Vybrala jsem si ADVANSAFIX II SICT, byla jsem z ní docela paf. Koukala jsem na videla, četla o ní, očumovala jí v prodejně a poslouchala chválu. Až když jsem najela na můj oblíbený portál dtest. Kde získala hodnocení „uspokojivé“. A to hlavně díky ochraně proti „přímému nárazu“.
Jezdíme docela dlouhé trasy - alespoň jednou měsíčně. Máme půlku rodiny na druhém konci republiky. A minimálně jednou za jeden / dva měsíce jedeme pět hodin tam a pět zpátky. Tedy pohodlí a bezpečnost autosedačky je pro mě opravdu důležité. Máte někdo s touto sedačkou zkušenosti? Nebo můžete hodit do placu nějaký lepší kanón? Díky moc! :) P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9935
6.6.16 15:05

Tak já byla se Cybexem spokojená :nevim:…jinak za mě ještě veškeré sedačky od BeSafe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.6.16 15:10

@Proužek Po podobných negativních zkušenostech z rodiny (pocení, nemožnost protáhnout nohu, děti v tom nevydrželi dýl jak 30 minut) jsme s mužem zavrhli všechny pultíkové sedačky. Dost to teda omezilo výběr, nakonec máme BeSafe a jsme spokojení. Jen ne do každého auta se vleze, my to máme ťip ťop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
6.6.16 15:14

Synovec má pultíkovou a dobrý, je v ní spokojený, o pocení ségra nic neříkala, ani že by tam nevydržel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.6.16 15:28

@Proužek když jezdíte daleko tak nekupujte 9-36, ale 9-18, a od toho Römeru Třeba Trifix: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… je na prostor širší, více se polohuje a má lepší výsledky než Advasafix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9354
6.6.16 16:34

Doporučuji Recaro. Také jezdíme dlouhé trasy a je super. Cybex jsem objednala a jak dorazil vracela ho zpět. Přišel mi takový nepevný, pultík strašný :nevim: Recaro je pevná, polstrování pohodlné a crash testy má na výbornou :palec: máme tuto

http://www.aladdin.sk/…a-2-seatfix/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
6.6.16 17:22

@Proužek my jsme třeba pultíkové sedačky hned zavrhli, nelíbí se nám, jak je tam dítě nacpané, syn se taky rád protáhne, takže jsem nakonec zvolili BeSafe, momentálně máme model iZi Combi a neměnili bychom. Syn jezdí stále proti směru a to už má 3 roky a 2 měsíce. Zabere sice dost místa v autě, ale jinak má samá pozitiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
6.6.16 17:56

@steeve váhové rozpětí do 18 kg pro nás není řešení, jelikož má dcera 15 kg. A kupovat na obodobí „třech kil“ sedačku je luxus, který si dovolit fakt nemůžu :D… ale děkuji za radu.

O značce Recaro jsem už slyšela, taky byla v mém hledáčku, když jsem čmuchala po vajíčku. Děkuji za tip. Pročmuchám to. Na te Besafe jsem koukla v rychlosti a při juknutí na ceny jsem málem omdlela :D… no, ale něco bylo ještě "přijatelné, tak to prošustruju :).. díky moc.

Docela mě mrzí, že to ten Romer tak projel v tom modelu, co se mi docela zamlouval. Čekala bych teda lepší bezpečnost od takové značky, než jen čtyřku :/… v poměru kvalita cena docela zklamání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
7.6.16 08:14

@Proužek no jo, vy jste nikde nenapsala, jak je dítě velké, věk, váha…, jen že kupujete sedačku po vajíčku, tak to se pak špatně doporučuje sedačka, když se neví pro jak velké dítě.
Noa z kat. 9-36kg, když se vám nelíbí pultík, a jediná isofixová 9-36 s pásama je Advansafix, tak si asi nevyberete, protože ostatní isofixové 9-36kg mají pultíky,
pokud má tedy 15 kg, a výškou aspoň 94-100 cm a věk nad 2,5 roku tak potom tedy sedačku 15-36 kg a tam máte výběr dobrých bezpečných sedaček nepřeberný třeba od toho Römeru za poslední 3 roky v testech vždy vyhrál, atˇ modely Kidfix SL, SL SICT, XP, XP SICT, XP II SICT..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
12.6.16 13:02

@steeve dobrý den, chtěla bych od Vás poradit ohledně autosedačky pro dcerku. Už se v tom opravdu ztrácím. Chtěla bych Römer s isofix, 9-36kg.
Na cenu nehledím chci opravdu bezpečnou a kvalitní autosedačku. Mám teď Römer 9-18kg a spokojenost, ale už jí jsou dva roky, tak bych chtěla jinou od této značky do druhého auta. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.6.16 08:27

@Míša2014 Römer 9-36 s isofixem dělá jen 1 model a to Advansafix II SICT : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , ale pozor, je to sedačka, která kromě isofixu má povinný i pás Top Tether, takže pokud v autě nemáte isofix a oko TT nejde přidělat, proto se hodí pouze do novějších aut, které to mají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
13.6.16 11:03

@steeve aha děkuji to teda nevím. Isofix máme v obou autech BMW3 a Octavia3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.6.16 11:39

@Míša2014 povinně to mají auta od roku 2011, octávie 3 to již má, u toho BMW nevím rok, tak se podívejte do kufru nebo zadní plato, zda tam oko na TT má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
13.6.16 11:41

@steeve Jo Jo děkuji kouknu. Pokud by to auto nemělo ozvu se a budu hledat alternativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
18.6.16 22:55

@steeve prosím o radu ohledně výběru autosedačku vel. O-18 kg, nebo 9-18. Syn má teď 8,5kg, 8 měsíců. Každopádně chci sedačku podle i- size normy. Strašně špatně se v tom orientuje, protože většina výrobců snad i- size vůbec ještě neřeší. Takže doporučena mi byla Cybex sirona, pak jsem ještě našla i-size od Concordu a dál nevím. Jaké jsou ještě možnosti? Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí