V kolika letech mít ještě miminko?

Anonymní
19.6.22 20:02

V kolika letech mít ještě miminko?

Anonym prosím.
Do kolika let je dle vás ok ještě mít miminko. Mí je 36 let, mám jednu dceru 5let. Moc toužím po druhém dítěti, ale zatím nemůžeme… finance nedovolí. Řekla jsem dneska muži, co tak za tři roky ještě to zkusit…rodit tedy ve 40. Vím, že to vůbec nemusí jít… a nepodaří se to třeba vůbec. Ale nevím 41-42-43 let mít pak ještě miminko? U nás asi nejdříve za dva roky moožna by to šlo začít zkoušet… musíme doplatit jeden úvěr a našetřit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20900
19.6.22 20:04

Když se na to budete cítit fyzicky, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
19.6.22 20:06

Pokud se na to budete citit, je to vase vec. Jen berte v potaz, ze az bude diteti 18, budete mit pred duchodem. Za me cim driv tim lip, ale je to jen a pouze vase vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
19.6.22 20:08

Dnes maji dokonce i zeny nekdy deti i v 50 :nevim: Ja mela druhe ve 36 a uz mi to prijde jako dost, ale treba to druhe nemit, mozna bych premyslela jinak a jeste bych do toho sla i v tech 40, tezko rict. Znam nekolik matek, xo rodily kolem 40 nebo tesne po, funguji vsechny :nevim: Jeto fakt na tobe. Samozrejme to ma svoje rizika, ktere je dobre zvazit, ale v dnesni dobe uz neni 40 zadny extrem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
19.6.22 20:09

Ok je to dle toho, jak se na to fyzicky cítíš. Ale pokud po něm moc toužíš, ale kvůli penězům to ani nezacnes zkoušet a pak už to nepůjde vůbec, nebudeš si to vyčítat celý život? Ono neni záruka, že i kdybys začala hned ted, že se to podari. Co tomu proste nechat volný průběh. Zvládli jste jedno dítě, zvládnete i druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
19.6.22 20:12

Já měla první v 39,5, prostě se dřív nezadarilo a druhé jako překvapení měsíc před 44, cítím se dobře, s dětmi jezdíme po výletech, mají vše co potřebují, na věk nemám čas myslet 🤩 :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
19.6.22 20:12

Hele to je na tobě. Hlavně jak píšeš, vůbec to nemusí jít.

Ale upřímně. Teď musíte doplatit dluh, pak konečně našetřit…

Za sebe říkám, že kdybych se měla ve 40 rozhodnout jestli chci dítě, nebo si konečně užít dovolenou s prvním a trochu si ulevit hlavně finančně. Tak to poslední, co bych chtěla je vrhnout se znovu na rodičák. Nehledě na návrat do práce po 40… (Tedy pokud nemáš smlouvu na neurčito.)

Nicméně pokud se na to budeš ve skoro 40 cítit. Tak je to jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18659
19.6.22 20:13

Ja třeba měla limit 35 pro otehotneni. Stihla jsem ve 34 druhy porod a jsem za to rada. I jsem byla smirena, ze po potratech zůstane jen u jednoho. Limit byl i s ohledem na manzela, který by tou dobou měl 40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8761
19.6.22 20:15

Já bych v tom věku dítě nechtěla. Za mě čím dřív, tím líp. Ale já jsem extrém, na mě je pozdě i ve 30…, nicméně dnes je to norma. Řeči, že je to ok, když se na to budeš cítit…No pardon, ale ono je něco jinyho se na to pod vlivem hormonu cítit a pak to reapne prožívat. A taky je dost podstatnej rozdíl mít ve 40 miminko, v 55 pubertaka, min do 65 živit nebo alespoň dotovat vysokoskolaka a pak se třeba ani nedockat vnoučat, natoz tak pravnoucat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
19.6.22 20:18

Ono se to takhle těžko posuzuje. Myslím, že není problém porodit miminko ve 40 nebo 42 letech a zvládat péči o něj, ale horší je pak mít na prahu šedesátky doma puberťáka. Ale vše je samozřejmě individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.22 20:19
@KeckaJ píše:
Hele to je na tobě. Hlavně jak píšeš, vůbec to nemusí jít.

Ale upřímně. Teď musíte doplatit dluh, pak konečně našetřit…

Za sebe říkám, že kdybych se měla ve 40 rozhodnout jestli chci dítě, nebo si konečně užít dovolenou s prvním a trochu si ulevit hlavně finančně. Tak to poslední, co bych chtěla je vrhnout se znovu na rodičák. Nehledě na návrat do práce po 40… (Tedy pokud nemáš smlouvu na neurčito.)

Nicméně pokud se na to budeš ve skoro 40 cítit. Tak je to jen na tobě.

Noo my jedeme letos k moři.. nemáme to tak že bychom uplně dřeli bídu z nouzi… našetřeno taky něco máme… ale já prostě zažili jsme s mužem fakt krizi asi tři roky, a bylo to špatné a do toho bych už nešla znovu… nebo nechtěla bych aby se to stalo. To jsme počítali každou korunu… takže teĎ dítě jen když bude našetřeno i na čas rodičáku… Smlouvu na dobu neurčito mám. Noo chápu že další dítě zase klesneme dolu… pak moře nebude nějaký čas nejspíše…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.22 20:21
@Thomassss píše:
Ono se to takhle těžko posuzuje. Myslím, že není problém porodit miminko ve 40 nebo 42 letech a zvládat péči o něj, ale horší je pak mít na prahu šedesátky doma puberťáka. Ale vše je samozřejmě individuální.

Joo to mě napadlo taky… že by měla mělo dítě v mých 55ti cca 12-15let… ufff, zase moje mamka má nyní 55 let a je plná života…třeba budu po ní :-)

Příspěvek upraven 19.06.22 v 20:22

• Citovat
  • Upravit
9770
19.6.22 20:21

Já jsem nad třetím dítkem uvažovala, ale ve 40 mi to přijde jako velký hazard, takže ne. Navíc teď bych mimino zvládla, ale jestli bych pak v 50-60 letech zvládala školáka a studenta? Těžko říct. Ale tohle je věc, kterou si musí každý rozhodnout sám se svým partnerem a názory cizích lidí nejsou relevantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.22 20:24
@Jahru píše:
Já jsem nad třetím dítkem uvažovala, ale ve 40 mi to přijde jako velký hazard, takže ne. Navíc teď bych mimino zvládla, ale jestli bych pak v 50-60 letech zvládala školáka a studenta? Těžko říct. Ale tohle je věc, kterou si musí každý rozhodnout sám se svým partnerem a názory cizích lidí nejsou relevantní.

Joo třetí už bych nezvažovala… já si vždy přála mít dvě děti… šla bych hned do toho… vyhrát ve sportce třeba jdu na to hned :D uvidíme…třeba se změní i za rok situace…možná se teď rok, rok a půl zatnout a platit a šetřit…

• Citovat
  • Upravit
2098
19.6.22 20:24

Vzhledem k tomu že se nechci na stará kolena trápit s pubertakem, tak v žádnem případě. Do 34 max. Rodila jsem první v 25. Byla js nejmladší matka v porodnici a jsem ráda, že to dopadlo jak to dopadlo, za mě je lepší mít děti dřív když to jde. Protože nikdo nepřemýšlí nad budoucností ať bude jakákoliv. Jede bychom chtěli jedno poslední, Benjaminka. Ale když s nepovede nevadí. Já už ale děti mám, takže mě nic netlačí. Rozhodně kolem 40 už ne. Vidím názorem co ti přivedlo s mojí matkou když v 42 měla mladšího bráchu. Teď po 20 letech docela varovný signál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí