Potrat před dovolenou

Anonymní
19.6.22 10:06

Potrat před dovolenou

Ahoj. Omlouvám se za anonym. Před pár dny jsem zjistila, že jsem těhotná. S manželem jsme se domluvili na potratu. Ať už kvůli financím, tak pro to, že máme doma půlroční miminko, nechceme teď další. Prášky beru, akorát s nespavým miminem mi občas vypadlo si prášek vzít. Měla bych být v 6 týdnu ( 5+6tt) Na gynekologii jsem volala už rovnou s tím, že chci na potrat. Mám přijít v úterý. Nikdy jsem na potratu nebyla, netuším, co mě čeká. Co jsem se dočetla tak buď nějaká pilulka nebo narkóza. Co je lepší? Pod narkózou jsem byla jednou a to jako dítě, málem mě to zabilo, takže z toho mám opravdu strach, hlavně nevím, jak bych to udělala s dítětem- kojim, je na mě hodně fixovaná. Další problém je, že na začátku července letíme na dovolenou. Budu moct vůbec do moře/bazénu? Potrat chci, miminka mi je hrozně moc líto ale raději dopřeju svým dvoum dětem kroužky, než mít tři a počítat každou korunu..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35876
19.6.22 10:12

Na koupání zapomeň. Hlavně pak používejte i kondomy. Pilulka je šetrnější, ale nemusí fungovat takže můžeš stejně skončit na zákroku. Už si se na to jednou ptala a holky ti to vysvětlovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65230
19.6.22 10:14
@JancaS84 píše:
Na koupání zapomeň. Hlavně pak používejte i kondomy. Pilulka je šetrnější, ale nemusí fungovat takže můžeš stejně skončit na zákroku. Už si se na to jednou ptala a holky ti to vysvětlovaly.
že je to ta samá
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35876
19.6.22 10:15
@vokishka píše: že je to ta samá

Určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.6.22 10:17

Po interupci probíhá klasické šestinedělí se všemi riziky, na koupání zapomeň. Za mě není dovolená v zahraničí v tomto období moc vhodná z důvodu možných komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.22 10:22

2-3 týdny po zákroku se nemá koupat a to ani ve vaně natož někde mezi lidmi. Měl by být klidový režim což tedy dovolená moc není. Jinak narkóza je krátká, zákrok se dělá na malém sále, takže je to menší zákrok. Letos jsem byla na velké narkóze na velkém sále a bylo to po narkóze horší. Po tom malém zákroku jsem problémy po probuzení neměla. Ale je to individuální. Tyhle otázky bys měla probrat se svým gynekologem nebo v nemocnici, kde se bude výkon provádět.

• Citovat
  • Upravit
27264
19.6.22 10:24

Budeš muset dodržet šestinedělí, takže bych dovolenou odpískala a přesunula na dobu po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
19.6.22 10:34

Po potratu budeš muset dodržet šestinedělí, jak už bylo napsáno. Asi bych volila zákrok pod narkózou, je to rychlé, krátké. Já takhle byla na zákroku na vyčištění po potratu. Odpoledne zákrok, ráno jsem šla domů. Do tří dnů jsem byla v pohodě a chodila zase do práce. To kojení je trochu komplikace. Možná budeš muset zavést rychleji příkrmy a zkusit UM. Vše je ředitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.6.22 10:45

Kdybych tohle musela podstoupit. Tak bych volila pilulku. Nesnáším pobyt v nemocnici. Takže bych volila cokoli, abych nešla ani na noc do nemocnice. A pilulka je ambulantní řešení. Místo prášku pořeš jinou antikoncepci. Za sebe můžu doporučit po dětech Evra náplasti nebo kroužek. Oboje je spolehlivé a nemusíš denně zobat pilulky.

Příspěvek upraven 19.06.22 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27688
19.6.22 10:45

Už jsi se ptala a odpovědi dostala nezlob se ale jedna diskuze by ti měla stačit. holt se budeš koupat to vydržíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.6.22 11:01

Odpovědi jsi dostala už v první diskuzi. Jiný fakt nebudou. Argumentuješ tady, že jdeš na potrat kvůli financím, přesto máte při tvým rodičáku a dvou dětech na leteckou dovolenou u moře, takže finance zas takový problém nebudou. Aspoň si nelži do kapsy. Nejsem proti interupcím, jen mě ty důvody tady často dostávají do kolen. Když se tak hrozně potřebuješ koupat, tak jdi na interupci až se vrátíš. Dítě stejně nechceš, tak ti může být jedno, jestli to uděláš teď nebo později.

• Citovat
  • Upravit
56505
19.6.22 11:05
@Janli píše:
Odpovědi jsi dostala už v první diskuzi. Jiný fakt nebudou. Argumentuješ tady, že jdeš na potrat kvůli financím, přesto máte při tvým rodičáku a dvou dětech na leteckou dovolenou u moře, takže finance zas takový problém nebudou. Aspoň si nelži do kapsy. Nejsem proti interupcím, jen mě ty důvody tady často dostávají do kolen. Když se tak hrozně potřebuješ koupat, tak jdi na interupci až se vrátíš. Dítě stejně nechceš, tak ti může být jedno, jestli to uděláš teď nebo později.

Přesně tak, ona dítě nechce a svádí to na finance. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24840
19.6.22 11:08

„pilulka mi vypadla“
potrat, dovolená život je prostě NESPRAVEDLIVÝ… viz. diskuse o trablech s ivf, letité snažení, já třeba 13 let..
nehodnotím, nesoudím.. jen Postesk prostě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
19.6.22 11:08

Ty jo. S nespavym miminkem ti vypadne vzit si antikoncepci, otazka tak 30 sekund, ale na soulozeni sicas najdes. :roll:
Jinak sestinedeli, koupacka nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.6.22 11:11
@bobulka88 píše:
Ty jo. S nespavym miminkem ti vypadne vzit si antikoncepci, otazka tak 30 sekund, ale na soulozeni sicas najdes. :roll:
Jinak sestinedeli, koupacka nebude.

Bůhví jak to je s tou antikoncepcí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí