Potrat před dovolenou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12622
6.7.22 16:05
@whitemirror píše:
@Pitaya1 Tak pokud jde jen o finance, v těhotenství většinu testů hradí pojišťovna a dát dítě k adopci nic nestojí.
Interrupce - cca 4 000 Kč
Adopce - 0 Kč
Jen by naše společnost nesměla být tak omezená a nevnímat jako nějaké odložení dítěte, většina by ho radši zabila potratem než ho dala k adopci. Ale tak někteří si pro sex bez zodpovědnosti a následný potrat musí najít nějakou výmluvu.

Si delas p.el? Ono neni jednoduche cekat 9 min dite a pak ho dat k adipci. Diky nechci. Na potrat se jde ze nechci dite ani byt tehotna a je to jen o rozhodnuti te zeny. Ono nejde jen o to dite porodit, ale vychovat, a to stoji hodne penez a lasky. Plne respektuji rozhodnuti kszde zeny co to neda. Nejlepsi jsou ty radilove co radi dite si nech, ale on se nestane zazrak, finance se neobjevi ani partner ne jen to nechtene dite, ktere si to pak vyzere a poznamena ho to na cely zivot..ze ho ma nechtela a nechce ani ted..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
6.7.22 16:13
@lilith1 píše:
Si delas p.el? Ono neni jednoduche cekat 9 min dite a pak ho dat k adipci. Diky nechci. Na potrat se jde ze nechci dite ani byt tehotna a je to jen o rozhodnuti te zeny. Ono nejde jen o to dite porodit, ale vychovat, a to stoji hodne penez a lasky. Plne respektuji rozhodnuti kszde zeny co to neda. Nejlepsi jsou ty radilove co radi dite si nech, ale on se nestane zazrak, finance se neobjevi ani partner ne jen to nechtene dite, ktere si to pak vyzere a poznamena ho to na cely zivot..ze ho ma nechtela a nechce ani ted..

Jistě, zatímco po potratu najednou žena zázračně zbohatne a partner se najednou změní k lepšímu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
6.7.22 16:20
@whitemirror píše:
To jsi v podstatě přesně popsala problém naší společností a to, jak se ženám často lže nebo se věci neříkají naplno.Dnes je sice relativně tolerantní doba, ale i tak dobrovolně bezdětné ženy musí často nějak obhajovat svoje rozhodnutí a jakmile jako jeden z důvodů je nechtít být těhotná (pokud jsi těmi zdravotními myslela těhotenství), každý se jí vysměje, jaká je to banalita a že je určitě divná (ač v jejím případě by to znamenalo být těhotná kvůli dítěti, které nechce). Že přece každá to zvládla a že je to hezké, porod je vlastně taky celkem fajn. Ovšem jakmile se žena rozhodne absolvovat těhotenství kvůli cizímu dítěti, třeba chce být náhradní matkou nebo nechce jít na potrat a chce své dítě dát k adopci, najednou tihle lidé úplně otočí. A začne se vytahovat přesně tohle, že těhotenství je fyzicky náročné, žena může mít hemoroidy, dost často končí po porodu inkontinentní, musí se strachovat, jestli dítě bude zdravé, bolesti břicha v těhotenství, u některých nevolnosti trvající klidně do půlky těhotenství… jako by nic z toho neplatilo, pokud to žena absolvuje kvůli vlastnímu dítěti. Je to hrozně pokrytecké, že se to najednou bere jako nemorální, absolvovat tohle pro dítě, které žena chce po porodu odložit. A ještě mají lidé tu drzost se pozastavovat nad tím, že nějaká žena se „vzdala svého dítěte“, když neplodným párům dala možnost být rodiči.

Nepřekrucuj. Mně je úplně jedno, jestli to nějaká cizí žena udělá. Nevadí mi ani, že to udělá pro peníze, třeba účelově. Naopak si myslím, že by si za to zasloužila finanční odměnu jako kompenzaci spíš v případě náhradního mateřství než odložení vlastního dítěte.
A nevadí mi ani dobrovolně bezdětné ženy
Každý má naštěstí možnost volby.

Reagovala jsem pouze na to, že považuješ za stigma společnosti dát dítě k adopci a že je to řešení místo potratů. Nemyslím si to. Potrat v prvních týdnech je záležitost ambulantní chirurgie, těhotenství a porod s sebou nese mnohem větší rizika. Místo stigmatu si myslím, že obecně toto chce málokdo podstoupit pro někoho cizího. Raději ten potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
6.7.22 16:25
@whitemirror píše:
Jistě, zatímco po potratu najednou žena zázračně zbohatne a partner se najednou změní k lepšímu. :roll:

Nezbohatne, ale nebude živit další hladový krk a uspokojovat dalších minimálně 18 let jeho potřeby. Nemusí na mateřskou a následně rodičovskou dovolenou(vím, že ženy, které mají zázemí v rodině a v práci, na RD nemusí a myslím si, že v dnešní době to bude čím dál častější). Bez dítěte nebo s už odrostlejšími dětmi je jednodušší zařídit si život i bez partnera, se kterým si nerozumí, změnit práci atd.

Jen málokdo má v sobě dané, že odevzdáním geneticky vlastního dítěte k adopci vykoná dobrý skutek a udělá neplodný pár šťastným. To si dovedu jakž takž představit u náhradního mateřství, kdy vajíčko je cizí. I když sama bych do toho taky nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12622
6.7.22 16:30
@whitemirror píše:
Jistě, zatímco po potratu najednou žena zázračně zbohatne a partner se najednou změní k lepšímu. :roll:

Jasne, ze ne..partnera muze opustit a najit si praci coz s novorozencem jde dost tezko..a je sama vlastni pani co ma zodpovednost jen sama za sebe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
6.7.22 16:30

@Pears206 Ano, já vím, jen mě trochu rozčiluje, že to každý bere jen z pohledu práv ženy a nikdo se nezamýšlí nad právy dítěte, že dítě by si asi nevybralo radši být mrtvé než být nechtěné nebo adoptované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
6.7.22 16:36
@whitemirror píše:
@Pears206 Ano, já vím, jen mě trochu rozčiluje, že to každý bere jen z pohledu práv ženy a nikdo se nezamýšlí nad právy dítěte, že dítě by si asi nevybralo radši být mrtvé než být nechtěné nebo adoptované.

Jsi si jistá, že by si úplně každé dítě, které prožilo nešťastné dětství, jehož následky řeší daleko v dospělosti, nevybralo raději se nenarodit než toto dlouhodobě prožívat? Mám na mysli dlouhodobé nezjištěné týrání, násilí mezi rodiči, sexuální zneužívání, zneužívání dětskou prací atd., ne běžné problémy.
Nejsem si tím úplně jistá.

Taky nefandím potratům, ale myslím si, zev určitých případech je to zodpovědné řešení.
A to nemám stejný názor, že je to to samé jako zničená embrya z IVF. Podle mě není. U IVF má zárodek několik málo dní a plave v nějakém umělém roztoku. U běžného těhotenství je zárodku cca 14 dní a je napojen na krevní oběh matky v přirozeném prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
6.7.22 16:50
@Pears206 píše:
Jsi si jistá, že by si úplně každé dítě, které prožilo nešťastné dětství, jehož následky řeší daleko v dospělosti, nevybralo raději se nenarodit než toto dlouhodobě prožívat? Mám na mysli dlouhodobé nezjištěné týrání, násilí mezi rodiči, sexuální zneužívání, zneužívání dětskou prací atd., ne běžné problémy.
Nejsem si tím úplně jistá.

Já si tím taky nejsem jistá. Jenže pokud si tím nejsme jistí, měli bychom spíš volit život než smrt. Nemůžeme přece někoho zabít s tím, že pravděpodobně bude mít „zničený“ život. Ale to už bych se trochu opakovala. Člověk prostě nemá žádný patent na to posoudit, co je šťastný život. Navíc to zneužívání, týrání atd. dost často přijde i v případech, kdy to dítě původně bylo chtěné. Na potrat chodí většinou ženy vdané, které už 2 děti mají, a nejsou zrovna na hraně chudoby, ani to nejsou žádné sociálně vyloučené případy či ženy, co rodí jedno dítě za druhým, antikoncepci asi neznají a pak své děti bijí nebo mu celý život dávají najevo, že bylo nechtěné.
Můj táta a moje mamka byli v pořadí třetím dítětem. S mým otcem chtěla jít matka na potrat, už to ale nestihla. No a nakonec byl z těch tří synů „největší mazánek“. Prostě tyhle věci dopředu člověk nemůže vědět. Nemůžeme uvažovat stylem, že každé dítě, které bylo potracené, by se v případě narození stalo terčem poznámek rodičů, jak bylo nechtěné, k tomu bylo sexuálně zneužívané, zanedbávané atd.

PS: argument kvality života vlastně já sama používám, pokud jde o postižené děti, tam jsem já sama většinou pro potrat, ale je trochu rozdíl potrat postiženého neživotaschopného dítěte a potrat z důvodu, že se rodina bude nedej bože muset uskromnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
6.7.22 17:23

@Lily-of-the-valley to si mě vůbec nepochopila. Zrovna toto třináctilete dítě je zrovna třetí a z poměru v kterých by nechtěl žít nidko z vás. Já jsem v celku ze zajištěné rodiny a od 15 jsem pracovala, vedli me tak rodiče. Abych znala hodnotu peněz. Toto dítě jejich hodnotu nezná, jen ví, ze si v restauraci nemůže objednat ani pití protože by nevyšli finančně i a jídlem. A to jdou na oběd do restaurace vyjmecne. Nechci zmiňovat co vše dítě postrádá. Ale rozhodne si me nepochopila.

@whitemirror Tak tohle je nejhorší názor. Vis kolik děti je v dětském domove?! Mě si možná adoptovali ale dalších tisíce děti ne, jsou tam do 18 bez vzoru a v 18 vylezou a neví co se sebou. Tety (vychovatelky) v dětských opravdu nenahrazuji mámu nebo tátu, a ještě se o ne dělí napr. 30-40 děti… Jdi se nekdy do nějakého DD podívat. Tento názor tě ihned přejde. Doufám.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
6.7.22 17:33

@whitemirror hele ty si fakt zvláštní. Nedokazes pochopit ze mnoho žen/lidi má na to racionalnejsi pohled než ty? Opravdu mi nepřijde normální dat dítě raci k adopci. Ale to nepochopí člověk co v DD nebyl. Za druhé nevím proč by měla matka sourozencům říkat: Hele Pepíku zabila jsem ti sourozence. Co to je za logiku? Říkat dětem ze matka byla na potratu. A za třetí, chápu a respektuji tvůj přístup k životu. Ale respektuj ty ostatní. A nesnaž se jim za každou cenu vnutit tvůj pohled na věc a ze takový pohled musí mít každý. Upřímně jsem rada ze tu převažuje procento žen, které uvažuji tak jak uvažuji. A nerodí jak zběsile jen protože jim to přijde normální i Když na to podmínky nejsou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
6.7.22 17:34
@Aneeyj píše:
@Lily-of-the-valley to si mě vůbec nepochopila. Zrovna toto třináctilete dítě je zrovna třetí a z poměru v kterých by nechtěl žít nidko z vás. Já jsem v celku ze zajištěné rodiny a od 15 jsem pracovala, vedli me tak rodiče. Abych znala hodnotu peněz. Toto dítě jejich hodnotu nezná, jen ví, ze si v restauraci nemůže objednat ani pití protože by nevyšli finančně i a jídlem. A to jdou na oběd do restaurace vyjmecne. Nechci zmiňovat co vše dítě postrádá. Ale rozhodne si me nepochopila.@whitemirror Tak tohle je nejhorší názor. Vis kolik děti je v dětském domove?! Mě si možná adoptovali ale dalších tisíce děti ne, jsou tam do 18 bez vzoru a v 18 vylezou a neví co se sebou. Tety (vychovatelky) v dětských opravdu nenahrazuji mámu nebo tátu, a ještě se o ne dělí napr. 30-40 děti… Jdi se nekdy do nějakého DD podívat. Tento názor tě ihned přejde. Doufám.. 8o

Teď už ne. Všechny DD jsou už rodinného typu, bytové jednotky, maximálně 6 dětí a u nich 2 až 3 stále se střídající osoby. Mají bohatý program, výlety, kapesné, jezdí na školy v přírodě nebo tábor, podílejí se na běžných činnostech, nákupy, vaření.
Dokonce jsou taková oddělení DD(detašované pracoviště), kde má skupinka pronajatý byt a sami hospodaří.
V blízkosti mám 2 DD, máme ty děti i ve škole(mé práci), mám jeve své skupině. Souhlasím, že rodinu jim nikdo nahradit nemůže, ale vzhledem k situaci se mají dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
6.7.22 17:38
@Aneeyj píše:
@Lily-of-the-valley to si mě vůbec nepochopila. Zrovna toto třináctilete dítě je zrovna třetí a z poměru v kterých by nechtěl žít nidko z vás. Já jsem v celku ze zajištěné rodiny a od 15 jsem pracovala, vedli me tak rodiče. Abych znala hodnotu peněz. Toto dítě jejich hodnotu nezná, jen ví, ze si v restauraci nemůže objednat ani pití protože by nevyšli finančně i a jídlem. A to jdou na oběd do restaurace vyjmecne. Nechci zmiňovat co vše dítě postrádá. Ale rozhodne si me nepochopila.@whitemirror Tak tohle je nejhorší názor. Vis kolik děti je v dětském domove?! Mě si možná adoptovali ale dalších tisíce děti ne, jsou tam do 18 bez vzoru a v 18 vylezou a neví co se sebou. Tety (vychovatelky) v dětských opravdu nenahrazuji mámu nebo tátu, a ještě se o ne dělí napr. 30-40 děti… Jdi se nekdy do nějakého DD podívat. Tento názor tě ihned přejde. Doufám.. 8o

A víš, proč jsou ty děti v dětském domově?? Protože to jsou děti právě z těch rodin, kde se o ně nestarali, ale zároveň nedali souhlas dát ho k adopci - takže ty páry, které by je chtěly adoptovat, je ani adoptovat nemůžou, ne proto, že nechtějí. :roll: Párů, které by rády adoptovaly dítě, je několikanásobně víc než dětí volných k adopci. Takže pokud nějaká matka si je jistá svým rozhodnutím dát dítě k adopci a to dítě je bílé a není postižené, je téměř 100% jistota, že najde milující rodinu, něco si o tom zjisti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13947
6.7.22 18:45
@Aneeyj píše:

Bez těchto detailu jsem to fakt pochopila špatně, ale nediv se mi, přečti si co jsi psala a pochopíš.

Víš co, já fakt chápu, ze sociálně slabší případy dělají takové rozhodnutí, aby měli děti co jist. Ale udělat to proto, aby děti mohly na všechny kroužky (což zní, ze mají každý den minimálně jeden) je pro mě proste nepochopitelne. Za prve ty výdaje na děti se pořad mění, takže za deset let budou třeba se trema detma na obdobně výdajové hladině, jako “dnes” se dvěma - a s platem můžou být samozřejmě taky jinde, na oba směry. To nikdy nevis. Ale do této nejistoty vstupujes už s prvním dítětem.

Za druhé děti se nemusí věnovat vsem drahým sportům a strávit ročně třikrát dovolenou v zahraničí, aby měly plné dětství. Neříkám sedět doma a v létě vyjet do zoo :D ale pokud se bavíme o takové střední třídě, jakou je zakladatelka, tak fakt to jde skloubit.

Já proste smekám před každou, která se zvládne uskromnit. Která nemyslí jen na to, ze bude mít méně peněz a děti méně kroužku. Z moji viry a přesvědčeni je potrat špatně a je to zabiti dítěte, ale chápu ze to tak nemusí mít každá a ať si tam jde :nevim: obdivovat ji za to ale nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
6.7.22 19:02

@Lily-of-the-valley Za mě tedy raději méně dětí a dopřát jim, než je držet jen doma bez kroužků a aby znali jen Česko, protože na víc prostě nebudou peníze. Děti chci mít v rámci možností chytré a s rozhledem, žádné abych tak řekla „burany“ či „děti ulice“.
Stejně tak oblečení, v dnešní době se už „nenosí“ děděné oblečené, děti, kde se to praktikuje, se snadno stávají terčem šikan ve školách a v dětském kolektivu, takže ne, to co bylo normální před 30i lety, dnes už neplatí, situace se výrazně změnila, společnost se výrazně změnila, bohužel ne k lepšímu a ano, stali jsme se více materiálně založenými, ale dost často právě vlivem okolí, aby člověk nebyl zařazen do škatulky „špinavá socka“.
Skromnost je hezká vlastnost, ale dětský kolektiv tohle pochopit neumí a těm dětem ze slabších rodin to prostě napálí v syrové podobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
6.7.22 19:15
@Aneeyj píše:
@whitemirror hele ty si fakt zvláštní. Nedokazes pochopit ze mnoho žen/lidi má na to racionalnejsi pohled než ty? Opravdu mi nepřijde normální dat dítě raci k adopci. Ale to nepochopí člověk co v DD nebyl. Za druhé nevím proč by měla matka sourozencům říkat: Hele Pepíku zabila jsem ti sourozence. Co to je za logiku? Říkat dětem ze matka byla na potratu. A za třetí, chápu a respektuji tvůj přístup k životu. Ale respektuj ty ostatní. A nesnaž se jim za každou cenu vnutit tvůj pohled na věc a ze takový pohled musí mít každý. Upřímně jsem rada ze tu převažuje procento žen, které uvažuji tak jak uvažuji. A nerodí jak zběsile jen protože jim to přijde normální i Když na to podmínky nejsou. :roll:

Já také neschvaluji, když má někdo plno dětí a pak se o ně nestará. Chápu, že pro ty ženy je jednodušší potrat než dát dítě cizím lidem. Jen si prostě myslím, že když už se taková najde, co chce dát dítě k adopci, nezaslouží si opovržení. Bohužel když si člověk dokáže obhájit svůj názor, je to hned bráno jako vnucování. Dobře, tobě nepřijde ok dát dítě k adopci, ale taky bys asi svůj názor neměla vnucovat ostatním, ne? Psala jsem o adopci, ne o DD, to je něco jiného. Když je společnost tolerantní k potratům, proč by nemohla být tolerantní i k adopcím? Potraty taky lidé berou stylem „já bych na něj asi nešla, ale nesoudím ty, co na něj jdou“, tak nevidím rozdíl oproti „já bych nedokázala dát dítě k adopci, ale jiné za to neodsuzuju, je to jejich věc“.

Někdy ženy potratu litují nebo neumí lhát a když se jich potomek přímo zeptá, nedokážou to tajit a zapřít, že byly na potratu. A pokud jsou děti už starší, třeba si všimnou i nevolností, pokud je žena má, a když jde žena následně do nemocnice, dost často jim to dojde, na čem byla (děti nejsou tak hloupé, jak si někteří myslí). Když si pročteš jakoukoliv diskuzi, potrat je tam často doporučován i ženám a dívkám, které ani nejsou přesvědčené, že je potrat správný, ale když tam popíšou svou finanční situaci, hned má každý jasno, že z finančních důvodů je potrat „racionální a správné řešení“. To mi prostě v pořádku nepřijde. U zakladatelky diskuze mi taky úplně nepřijde, že by s tím byla tak srovnaná, když píše, že jí „miminka je líto“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí