Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky,
můžete mi některá říct, jak jste cestovali s kočárkem? Dcerce budou dva, poletíme poprvé a máme skládací kočárek (ale ne golfky). Je do 8 kg, ale placatý. Myslíte, že si ho mohu vzít sebou do letadla? Nechci ho dávat k zavazadlům na odbav. páse. Letíme se SmartWings, ale na jejich stránkách jsem žádné informace ohledně kočárku nenašla..
Děkuji všem, kdo máte zkušenost a poradíte mi. Trochu se toho bojím ![]()
Myslím že ne, taky jsme museli dát do zavazadlového prostoru. Poničili nám ho, doporučuji obalit
Přijedeš s kočárkem až k letadlu, tam si ho od tebe vezme zřízenec a odnese ho do zavazadlového prostoru. V destinaci bude zase připraven u výstupu z letadla. V Praze se nám ale jednou stalo, že jsme si kočárek museli vyzvednout ve výdejně nadměrných zavazadel, to bylo nepříjemné.
S kočárkem jedeš k letadlu, před vstupem sundáš dítě, složíš kočárek a letuška si ho převezme, při výstupu ti ho zase hned podají
Kočárek na palubu ne, jedině do zavazadlového prostoru. Dítě jsme měli v kočárku po celou dobu na letišti a před vstupem do letadla jsme ho odložili vedle vchodu složený. Nijak jsme ho nebalili a neponičil se.
Ja jsem mela golfky a normalne mi je odebrali az pri nastupu do letadla, pani s vetsim kocarkem taktez.Pri vystupu nam ho opet pristavili ke dverim od letadla.
Ám ho nikdy k letadlu nedávali vyzvedávali jsme ho v té hale jak se vyzvedávají kufry a i tam jsme ho odevzdávali
Aha! Dobře, děkuji!!
Tak asi nemá cenu kupovat golfky kvůli tomu.
Lítám pravidelně několikrát rocne (minimálně 10×) a skoro nikdy mi nedají kočárek při odchodu z letadla. Tak jen abys nebyla překvapená ![]()
Jak ktera spolecnost.. vestinou muzes az k letadlu. Vetsina spolecnosti nabidne odbavit kocarek i se zavazadly, takze na letisti budes bez kocarku a po vystoupeni dostanes kocarek az se zavazadly. Lepsi spolecnosti Ti daji dokonce i obal na kocarek (turkish airlines). Pokud cestujes jen s jednim ditetem, netahas sebou zadne rucni zavazadla, tak to nekdy muze byt vyhodnejsi. Nemusis s kocarkem resit vytah, jen popadnes tasku pres ramena, dite do naruce a jdes s nim rovnou az k zavazadlum. Vetsinou ale maminky maji toho vice, tak je lepsi si kocarek nechat. U odbaveni na nej sice dostanes oznaceni, ale budes ho mit az k letadlu. Jednou se mi i stalo, ze kocarek jsem sice mela az k letadlu, ale zpatky mi ho dali az ze zavazadly. Je lepsi se informovat primo u dopravce. Se kterou spolecnosti letis?
Nám taky nedali kočárek při výlezu z letadla, někdy jo, ale většinou ne.
@TeriiTerii píše:
Aha! Dobře, děkuji!!![]()
Tak asi nemá cenu kupovat golfky kvůli tomu.
ani golfky ti nedají na palubu, i ty půjdou do zavazadlového prostoru
Do letadla ti vezmou jen takovy ten pidi skladaci kocarek, co se slozi jako mala krabicka, jinak ho musis odevzdat pred letadlem.
Jsou kočárky, které splňují rozměr příručního zavazadla a ty si na palubu můžete vzít.
Kocarek na palubu urcite s sebou ne, ale jak pisi holky, tak s nim pojedes az k letadlu. Zkus si zavolat na jejich sluzby a zeptej se jich, at nemusis resit treba pozkozeni na dovolene.