Vadí mi pes kamarádky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.4.26 10:15

Vadí mi pes kamarádky

Moje velmi blízká kamarádka si pořídila psa. Já nejsem psí člověk, psy ráda nemám, bojím se jich. Když jsem k ní přišla, začal po mně hned štěkat, takže já vnitřně panika a pak po mně skákal, furt štěkal, nedal se setřást. Já jsem strnula na místě, tvářila jsem se vyděšeně a kamarádka se jen smála a „no jo, ona se chce přivítat“. Kousal mi novou kabelku, jakmile jsem si sedla, hned mi lezl na klín a furt po mně nepřestával skákat. Fakt mi to vadí a mám teď nechuť k ní zase jít.

Ona je takový ten typ, co má zvíře jako dítě. Kdyby mi řekla, že ke mně nechce, protože jí vadí moje děti, nebo poprosila, jestli bych děti mohla zavřít do pokoje, až přijde, nebylo by mi to příjemné. A tak nevím, jak takoví lidé berou, kdybych ji jemně řekla, že mi její pejsek není příjemný, jestli by ho nemohla aspoň krotit, nebo zavřít do ložnice.

Většinou se setkáváme u ní. Teď se snažím navrhovat chodit do kavárny, ale stejně zase bude chtít, ať k ní přijdu. Řekli byste to narovinu? Naznačili? Zatli zuby a vydrželi to, protože je to její pejsek, její domácnost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2807
14.4.26 10:19

Normálně bych jí řekla, že se psů bojím (To snad ale ví, když jste dobré kamarádky ne???) a není mi příjemné, když po mě skáče, atd… A poprosila ji, ať tročku psa krotí a můžete se spolu seznamovat postupně.
Jinak tedy nechat psa skákat po návštěvách a okusovat kabelky je o nevýchovně psa - vychovaný pes se takhle nechová - pokud to není štěně, které se to teprve učí.

Jinak já tedy i děti krotím, pokud přijde návštěva a oni se rozjedou, tak i jejich chování k návštěvě má nějaké hranice. Nenechám je skákat ji po hlavě a tak.

Jinak u nás se občas ukáže někdo kdo se psů bojí. Návštěva dětí většinou. No, psi nencháváme jít do kontaktu, respektuje obavy. Psy si návštěvy nevšímají, ale nezavíráme je.

Příspěvek upraven 14.04.26 v 10:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33129
14.4.26 10:20
@Anonymní píše: Více

Normálně jí řekni, aby ho okřikla aby na tebe neskákal. Já mám pejsky ráda, ale taky by mi vadilo kdyby na mě takhle skákal a kousal mi věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35428
14.4.26 10:25

Ano, řekla bych jí to narovinu. Taky máme psa, ale vychováváme ji od štěněte aby neskákala, něco kousat neexistuje.
A ty se psa nesmíš taky bát. Pokud mu ukážeš že se bojíš tak si bude dovolovat. Rázně ho shoď a řekni mu pořádně nahlas nesmíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2807
14.4.26 10:25

Jinak i psy se dají vychovat a to i v situaci kdy mám psy jako děti.
U nás neexistuje aby pes si určoval jak bude vítat. To určuje majitel. Takže klidně se zvonkem švihají na místo a čekají na povel a pak jsou klidně odveleni zase zpátky. Ve většině případů z vítání neděláme grotesku.
Pes má 38kg, žádný drobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 10:26

@Snopy123 No právě, že to ví. Je to štěně, učí se, ale ona fakt jen seděla a smála se.

Normálně bych ji to řekla, ale právě nevím, jak to berou takoví ti fakt pejskaři, co to mají za dítě a nechci se ji dotknout, aby ji to zamrzelo. Příště ji to jemně řeknu. Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
105274
14.4.26 10:27

Blbě, to ti můžu říct rovnou… Pokud ti pes vadí vidím to na setkávání venku

Ale vysvětlila bych ji, proč nechceš chodit k ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13599
14.4.26 10:29
@Snopy123 píše: Více

No tak asi půjde o štěně, pokud se ty dobré kamarádky nenavštěvují jednou ročně. :D

Ty nejmenší štěňata tohle všechno fakt dělají a neznamená to, že to se správnou výchovou budou dělat i za rok. I tak by si ho měla kamarádka pacifikovat. Což teda zakladatelka vůbec nepíše, jestli na to nějak reagovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2807
14.4.26 10:31

My tedy psy zavíráme na místo, když je u nás hodně malých dětí - návštěvy od syna. To je jediné, protože člověk nikdy neví a mohou psům ublížit a je to pes. Ale jinak ne.
Dala bych za ně ruku do ohně, ale ne za cizí děti a taky jsou to stále psy, něco děti napadne, atd… Ale jsou psi na svoje místo zvyklí. Berou to jako místo k odpočinku.
Pes, pokud na to není zvyklý bude zavřený v ložnici kňučet, chtít se vítat, atd… a budete trpět obě a za mě si tu návštěvu ani neužijete.
Ale záleží jak ho kamarádka vychovává. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15019
14.4.26 10:31

Je to roztomilé štěně a většině lidem se líbí když po nich štěně skáče a chtějí si ho pomazlit. Rekni kamarádce na rovinu, ze psy nemas ráda a nebudeš o ni chodit.. Taky bych bych nechtěla aby nás navštěvoval někdo komu vadí náš pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 10:32

@Lily-of-the-valley Píšu, že se smála, že se chce přivítat. A to i když jsem dala najevo, že je mi to nepříjemné. Známe se celý život, takže ví, že psy nemám ráda. Ale zase se ji nechci dotknout nebo ji ublížit, děti nemá, tak má zvířata.

• Citovat
  • Upravit
2807
14.4.26 10:32

@Lily-of-the-valley Ano, píšu tam vychovaný pes se takhle nechová - pokud to není štěně, které se to teprve učí.

O jak starého psa šlo není napsané. Nemusí si nutně pořižovat štěně.
Když jsme tak u toho tak naši mladí mají aktuálně 4 měsíční štěně a to samozřejmě vítá a knučí a miluje… Ale i ono se učí a nenechávají ho proti nelibosti někoho olizovat a skákat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.26 10:34

@Alušáček A kdybys měla velmi blízkou kamarádku, která by ti řekla, že kvůli psovi k tobě chodit nebude, brala bys to? Ona je bez dětí, má to jako mimino a nechci ji ranit.

• Citovat
  • Upravit
2807
14.4.26 10:35

Ne, snažila bych se najít cestu jak být s tou kamarádkou i psem… Toho psa bude mít příštích 15 let klidně, pokud to je mladý pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2807
14.4.26 10:36

A asi bych si zkusila najít něco ohledně tedy zvládání strachu ze psů. Dají se na to najít různé semináře a s tím strachem pracovat. Můžeš vyhledat odborníka. Pokud je to štěně a máš úzkost i ze štěněte asi bych o tom vážně uvažovala hlavně kvůli sobě. A můžete třeba nějak to zakomponovat s kamarádkou a jejím psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný