Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Otázka zní jasne
. Někde jsem četla, že při sušení prádla v sušce se nemá používat aviváž. Jenže teď mám s vánoční vůní od Dedry, a tak straaašně mi voní, že ji používám v nemalém množství.
No říká se že zanáší filtry. Já používám občas ty kuličky. Ty by prý vadit neměly. ale třeba mi to někdo vyvrátí. znám lidi co používají aviváž a sušička jede 10 let v poho a pak mám známou co používala, a sušička jí klekla z důvodu používání aviváže
Vadí kvuli filtru. Jinak jsem četla, že v DM prodavavaji voňavé ubrousky do susicky
@Artuše píše:
Hele a kde vůni sezenu? To vypadá dobře
kupuji v drogérkách všude, ale je to dražší aviváž. Jinak taky jsem používala ubrousky z lenoru a dm, ale nějak mi nevonělo to prádlo
@Artuše jako fakt je luxusní. celý víkend jsem schválně prala jako vzteklá, abych ji mohla očuchávat
No Dedra ma katalog, něco jako Avon nebo Oriflame a objednává se. Ale myslím, že by mohly existovat i nějaké stránky třeba na fcb. mně ji objednávala dcera.
@Diggy je to asi kus od kusu. nechám to jen teď na předvánoční čas a pak zase používat nebudu. Sušičku mám rok a používám až teď pár dnů.
@Diggy Ty kuličky ale aviváž nenahradí, jsou doporučené používat s aviváží.
Jsou ale super, prádlo krásně voní.
@freeport Já bez aviváže ani ránu a sušička v pohodě
.
Já jsem třeba i četla, že by se aviváž neměla paradoxně používat ani na ručníky, že jsou pak tvrdší, ale toho jsem si fakt nevšimla
.
Ze sušičky jsou vždy krásně nadýchané.
Já jsem ted četla, že v některých sušíčkách jsou ty filtry (nebo zachytávače různých žmolků) konstruovány záměrně tak, aby nebyly přístupné čištění. Takže se na to složitě volá servis, ačkoli při jiné konstrukce by to člověk v pohodě zvládl sám…Jakou máte zkušenost? Já sušičku zatím nemám, tak pouze teoretizuji a zkoumá nabídku.
@pe-terka to mě teda ani nepřekvapuje
. čistím filtr po každém sušení, větší nános hodím do wc a zbytek spláchnu sprchou. uvidím, jak bude sloužit dlouho. Máme AEG, a jede u nás obden, o víkendu 2krát denně.
@freeport avivaz se nedoporucuje, zanasi to filtry. Ja kupuju primo vune do susicky a voni skvele. Mam Miele susicku a Miele vune.
@freeport Právě mi to nepřijde jako problém, také čistím filtr po každém sušení a nic jiného se v sušičce zanést nemůže, takže aviváž být problém nemůže.
Možná jen do nějakých starších typů
.
Ja teda cetla, kdyz jsem vybirala susicku, ze avivaz poskozuje senzory vlhkosti, takze casem susicka zacne nedosusovat a cisteni je slozite, jen v servisu a ne vzdy se povede. Avivaz nepouzivam, peru v Arielu (prasku) a pradlo teda krasne voni.