Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, asi se ptám jako blbec, ale pořídila jsem teď 18ti měsíční dcerce za bazaru suprový dětský kočárek. Než jí ho dám, ráda bych ho vyprala - je to hluboká korba, celé je to odepínací, že se to může odepnout a sloužit to jako vložná taška a aby do drželo, tak je tam prostě všitá výztuž - zřejmě nějaký kus dřeva. Otázka - zkoušel někdo takto to vyprat i s tím dřevem? Trošku se bojím, aby mi to dobře vyschlo a nesplesnivělo potom…
Děkuju za odpovědi
![]()
@KKatka23
Pokud to jde vyndat, je to pratelný ![]()
Nicméně dřevo bych teda neprala. Ve skutečnosti to bývá drevotriska a pokud si neznicis pracku, tak to „dřevo“ nepřežije.
EDIT: jo to je jako kočár na hraní? Tak to jsem nikdy neprala.
@KKatka23 S deskou bych neprala, prala jsem boudu s kovovou výztuhou a to není problém, ale desku bych se bála.
@KKatka23 prala jsem i kočárek na dítě, peru potahy na autosedačky, takže myslím, že půjde i tohle. Jen dám vždycky ruční praní a kvůli výstužím bez ždímání.
No to je jasný, že ždímat to nebudu
jen se právě bojím, aby to dobře proschlo…nerada bych to zničila…zas na druhou stranu přinejhorším bych mohla to vypára a to dřevo nahradit jinou deskou no…
Prala jsem nescetnekrat detsky lehatko s papundeklovou vystuzi bez zdimani a pohoda
Příspěvek upraven 25.11.16 v 21:43
@KKatka23 s kovovou výstuhou jsem u prala a v pohodě. Ale toho dřeva bych se bála
To by nasálo vodu a nikdy by to úplně nevyschlo, tak by to plesnivělo. Já bych to vypárala a po praní a usušení dala zpět.
Bude s tím trocha práce, ale lepší než zničit kočár.
![]()
Tak děkuju, já to teda asi prubnu…zrovna je navíc zima, my topíme krbem, tak to šupnu ke krbu na pár dní klidně a snad to bude dobrý ![]()
No, jestli je to fakt drevotriska, muze nabobtnat a pak ji z toho budes tahat po triskach. Asi bych vyndala predem.
Já tyhle věci, o kterých si nejsem jistá jestli prát či ne, peru ve sprše. Jemně namočím, vydrbu Vanišem na čalounění nebo jádrovým mýdlem a rychle zprudka osprchuju, abych dostala čistič ven, ale zároveň moc nenamočila. Prala jsem takhle i sporťák u kterého nešlo sundat čalounění. No a pak rychle sušit.