Kontrola bytu majitelem v najemním bytě

532
21.11.16 20:50

Kontrola bytu majitelem v najemnim byte

Holky, chtela jsem se zeptat, je divne, kdyz chce majitel bytu, ktery nam ted svuj byt pronajima, chodit kazdy mesic (pri vybirani najemneho) na obhlidku bytu? Bydlime tu ctvrty mesic, mame sice male deti, ale vzdy jsme dbali na to, aby nic nenicili. Doted jsme bydleli ve svem byte, ale prestehovali jsme se a v Praze jsou byty drahe, takze jsme sli do najemniho. Chapu, ze si to chce zkontrolovat, ale tak casto? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
21.11.16 20:56

@martula78 : kazdy mesic je docela dost, my mame treba kontroly kazdy pul rok…nevim, treba ma spatne zkusenosti s najemniky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.16 21:01

Za mě náš majitel mi chodit podepisovat co 3.mes papíry pro soc. A automaticky ho zvu dál ;-) a vždy se domluvime na den a vkolik. Kazdy měsíc to je moc… Zkuste mu navrhnout, že mu třeba penize jednou donesete vy a nebo, že nejste doma a sejdete se jinde.

• Citovat
  • Upravit
6499
21.11.16 21:06

Bydleli jsme v Praze v pronájmu 8 let a nikdy nikdo do bytu nešel, brala bych to jako narušení soukromí. Měli jsme i vyměněné zámky a klíč majitelka neměla u sebe, ale kamarádka pronajímá byt a trvá na tom, že bude mít náhradní klíč u sebe, na to bych třeba já nepřistoupila, ale vždy je vše o vzájemné domluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
21.11.16 21:06

Nám taky majitel každý měsíc chodil pro peníze v hotovosti, jen z chodby nahlédl, jestli jsme mu tam neudělali nějakou neplechu. Vždy byl velmi slušný a my se taky chovali k jeho bytu velmi dobře. Nevadilo mi to. Když se nám to nehodilo, pár dnů klidně počkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
21.11.16 21:09

Mě to připadá normální a myslím, že na to má dokonce právo.

• Citovat
  • Upravit
9023
21.11.16 21:11

Když jsem pronajímala byt, chodila jsme si pro nájem v hotovosti a pokaždé jsem se zeptala, jestli je vše v pořádku a tak. Bude chtít projít bytem nebo jen nakouknout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.11.16 21:12

@Padme93 Má, ale v zákoně je to formulováno nějak ve smyslu, že po předchozí domluvě a způsobem, který nájemníky neobtěžuje. Zákon to tedy formuluje dost vágně a nechává poměrně velkou svobodu pro dohodu obou stran. Pro mě by každý měsíc bylo hodně obtěžující. Ideální míra je podle mě dvakrát ročně. Mluvím z pozice pronajímatele i nájemce zároveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
21.11.16 21:13

My dáváme nájem cash, majitel udělá asi deset kroků do domu, vezme prachy, podepíše, že je převzal a zas maže pryč… rozhlídne se, ale neprochází každou místnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
21.11.16 21:27

My to mame ve smlouve také. Sice to nevyuzivam, ale kdybychom narazili na spatne nájemníky, tak mam pocit, ze zachranim co se da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
21.11.16 21:34

Tak my jsme jeho prvni podnajemnici. Ja se na jednu stranu nedivim, kdyz clovek cte, v jakem stavu zanecha byt, ale kazdy mesic se mi zda moc. Chodi kazdy mesic pro hotovost sem do bytu. On uz bydli mimo mesto, a ja bych hlavne tolik penez ani nikam nest nechtela. To zase musim rict, ze je slusny, da se s nim domluvit na datu i hodine, ale clovek si prijde porad jak pod robnohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
21.11.16 21:46

Tak my máme super majitele, nechodí sem vůbec. jen když tu bylo jednou potřeba něco vyřídit, řemeslníci, u čeho museli být, tak pán přišel, a počkal tady na ně asi 15 minut, a :dance: le byt neprocházel, ani neprohlížel. jinak tu nikdy nebyli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
21.11.16 21:47

@martula78 je to osobní nebo družstvo, vem si, že to není korunová záležitost, je to jeho první zkušenost. Je to jeho nemovitost.
Může se jít zeptat sousedů jestli je vše v pořádku, nechce mít nepříjemnost.
To že nosí hotovost u sebe víte jen vy… chce to tak, má to ve smlouvě? Podepsala jsi to? Taky jsme to tak měli a nebyl v tom problém. Zase věděly, že pokud by měly jakýkoliv problém, pomůžeme jim. Právě proto, že to je můj byt a chci ho mít pod dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
21.11.16 21:53

Najemni byt je v jeho vlastnictvi. Ale ja nerikam, ze na to nema pravo. I to chapu, ze si ho chce prekontrolovat, ale tak casto? I proto jsme nas byt dali do prodeje, protoze se bojime, ze by h lide mohli znicit, neplatit najem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
22.11.16 19:00

A jak je to treba s opravami? Neco tady je treba super - nove udelane- ale neco je takove, ze se clovek boji to vzit do ruky, ze se s tim neco stane (viz rolety, ktere uz ani nepouzivame, protoze jdou blbe, drhnou a uz i vyjely). Ted kdyz se uz topi, tak jsme zjistili, ze v nejakych pokojich, kdyz zapneme topeni, tak to jede i na stupen 1 tak moc, ze je to horke a v mistnosti vedro. Kdyz to vypnu, tak se behem par hodin zase ochladi. Blbe je to hlavne v noci, bud maji deti v pokojiku celou noc vedro nebo pak zimu. Podle me jsou stare termoreg. ventily, aby se ale majitel dive netvaril, ze je to v poradku. V minulem byte kdyz byl problem, tak jsme to nahlasili predsedkyni v baraku a ta zaridila vymenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný