Vadí vám práce v chladu?

Anonymní
16.9.26 19:38

Vadí vám práce v chladu?

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je tady někdo, kdo má problém s prací v chladu? Konkrétně třeba práce v hypermarketu za pultem s uzeninou nebo v mléčném? Připadám si trochu jako exot, ale začala jsem v této práci trpět na záněty dutin, problémy se zuby a v neposlední řadě samozřejmě člověk neustále chytá vše studené a jsem často nachlazena. Nikdo jiný tím u nás v práci netrpí, tak jsem se chtěla zeptat tady, jestli měl někdo stejné problémy a musel kvůli tomu změnit práci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77
16.9.26 20:21

Mně třeba vadí klimatizace, takže jsem pravidelně každé léto měla zánět dutin a to fakt jen z toho, že nám v kanclu valila klima. Bylo nás tam opravdu dost a kluci i holky, takže se „ideální“ teplota, která by vyhovovala všem nastavovala opravdu těžko. A nachlazených nás z toho bylo víc, takže se to často řešilo HO. V obchodě to vůbec nemáš šanci ovlivnit a nastavit, kór v úseku maso/mléčné výrobky/pult s uzeninami. Tady vím, že bych byla pořád nachlazená :( Jestli si na to člověk může zvyknout netuším, nemám s tím zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
16.9.26 20:27

Já jsem byla přesný opak, naprosto jsem si tu práci v chladu užívala a jako jediná jsem tam chodila s krátkým rukávem :mrgreen: Ale faktem je, že tam byly i kolegyně, které to opravdu nedávaly a práci/oddělení změnit musely - prostě se domluvily s vedením a pokud to bylo jen trochu možné, vyšlo jim vstříc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23151
16.9.26 20:31

Já taky nesnesu klimatizaci a u studených lednic bych určitě nevydržela. Jsem teplomil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
16.9.26 20:50

Nemám ráda horko ani zimu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43417
16.9.26 21:00

I já s tím mám problém. U nás v Penny je mi vždycky zima a nedovedu si představit tam pracovat. A na záněty dutin trpím hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85833
16.9.26 21:00
@Anonymní píše: Více

Ja mrznu mezi mrazaky i pri nakupu a klimatizaci v praci nesnasim, to radeji horku. V klime nosim mikinu a kycham, drazdi mi to nosohltan a jsem casteji nemocna.
S kolegy se domluvit nemuzes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
16.9.26 21:08

Pro mě to taky není. Vadí mi i v některých obchodech klima na nízké teploty. Hned mě bolí v krku, spustí se mi rýma a začnu pokašlávat. Takže v těchto úsecích bych nepracovala. Šla bych do pekárny, drogerie nebo suchého sortimentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2053
16.9.26 21:15

U nás v Lidlu asi zapomněli vypnout po létě klimatizaci, nebo se úplně zbláznili, protože když jsem tam teď v neděli vlezla, tak mi byla taková zima, že jsem nebyla schopná ani nakoupit, vzala jsem dvě nejnutnější věci a utíkala jsem k pokladně. Škoda, jinak bych asi udělala větší nákup, ale to se nedalo jak mi mrzly prsty na rukou, dítě se taky úplně klepalo zimou, bylo to o nastydnutí. Měla jsem dlouhé kalhoty a mikinu, venku mi bylo akorát, spíš teplo. Pracovat bych v tom nemohla ani den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.26 21:26

Mám kolegyni, které mrzne i ve 30C na sluníčku. Když je kolem 25 běžně nosí dvoje ponožky. Nemusí vůbec vystrčit nos ven.
Takže věřím tomu, že práce v chladu nebude dělat někomu dobře. Stejně by to bylo asi i ve vedru. To by mi asi taky vadilo.

• Citovat
  • Upravit
2288
16.9.26 21:47

Já bych měla problém s prací v horku. Chlad mi vůbec nevadí, ale horko naopak hodně. Zkuste se nechat přeložit na jiný úsek. Snad jim bude přednější mít zdravou zaměstnankyni, která může chodit do práce, než mít nonstop nemocnou - ale hlavně, že bude u pultu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.26 21:56

Nemáš chladovou alergii? Kolik je tam stupňů? Jakou máš obecně termoregulaci, tlak, postavu? To všechno hraje roli. A co imunita obecně ještě před touto prací?

Já si pamatuju ty neskutečné dohady o klimatizaci v kanceláři v bývalé práci. Mně to foukalo za krk a kolega, který seděl u okna tomu pořád přidával. Chtěla jsem se vyměnit - nechtěl - seděla jsem „na raně“, on byl vzadu u okna pěkně schovaný. Šéfová nám na to říkala, ať se nehádáme, že se může stát, že se rozhodne, že tam bude 21°C a hotovo… to by pro mě na sedavou práci bylo třeba málo.

Považuju se ale spíš za horkokrevného člověka, jak jde teplota nad 23°C, je mi horko, natož, když jsem v pohybu.

Aktuálně pracuji jako učitelka a ve škole je příšerné horko. Změnila jsem šatník a co to jde, nosím do práce šaty/sukně bez punčoch. Trpím v kabinetě s kolegyní, které se to teploučko líbí… :mrgreen:

Příspěvek upraven 16.09.26 v 21:59

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.26 21:58
@Anonymní píše: Více

Známí si v zimě v bytě topí na 28°C 8o. My ještě teď spíme s pootevřeným oknem. Já mám na pyžamu ještě lehký svetr. Ale já ráda spím v chladné místnosti a radši se přiobleču.

• Citovat
  • Upravit
5892
16.9.26 22:01

Ano, delam ve stavební neizolovaný stavební buňce. V lete 40, v zimě 10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5892
16.9.26 22:02

Zdvojeno :)

• načítám...