Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, již nějakou dobu mám velký problém s vaginální infekcí. Mám nepříjemný výtok každý den, jen když tam menstruaci tak mám „klid“. Za půl roku jsem byla tak 6× u gynekoložky. Vždycky mi něco předepíše, ale ani po dobrání se nic nezlepší. Teď se přidalo i svědění, nevíte co by mohlo pomoct? Jsem už vážně bezradná. Stěry mi dělala tak 3× a byly v pořádku tak nevím. Popřípadě mám se zkusit znovu objednat? ![]()
Zřejmě budeš muset…třeba potřebuješ jinou/silnější léčbu (atb), často je třeba po dohrání atb brát ještě probiotika (vaginalni) jinak se to vrací.
Nějaká forma výtoku může být normální. Pokud ten výtok nezapáchá a je čirý nebo bílý, tak může být jen fyziologický a ty sis víc potíží způsobila tou léčbou. Proto se taky mohlo přidat to svědění, máš vymlácenou mikroflóru a množí se ti tam kvasinky.
@Janli já se řídila pokyny mojí gynekoložky, tak právě nevim co teď. Když tam půjdu, tak mi zase předepíše stejné léky..
Dělala ti testy na HPV? To může taky hodně pozlobit… tam pak pomůže očkování na HPV a podpořit imunitu + vaginální probiotika apod.