Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj potřebovala bych poradit.
Před měsícem u mě začala infekce, ale nejdříve jsem si myslela že to je zánět močových cest. Obvoďák mi zjistil infekci s tím že mám jít na gynekologii, ale jelikož mám gynekoložku na nic, tak jsem si v lékárně koupila rosalgin na výplach a k tomu nějaká probiotika. Zabralo to na pár dnů a teď se to vrací. Nafouklé břicho, časté močení, píchaní v podbříšku a pálení dělohy. Myslíte že se dá ještě na to něco koupit v lékárně co by mi opravdu zabralo, abych nemusela na gynekologii?
Těžko radit, když ani vy sama nevíte, co je to přesně za infekci. ![]()
Nemyslím, ty volně prodejné doplňky pomáhají spíš v začátcích. Neblbni, radši to překonej a zajdi si k doktorce, ať si nezadelas do budoucna třeba na problémy s plodnosti.
Jinak, kdybys to neměla tak rozjeté, mně vždy rychle pomohl Idelyn tablety. Teď už ale asi není k sehnání, leda v nějaké lékárně ještě nějaký zbytek..
Měla jsem to podobně. V lékárně jsem si koupila čípky CotrymoXazol a protože jsem pořád chodila čůrat a měla pálení tak Gynopevaryl. Oboje volně prodejné, akorát to druhé je silnější. Poté stále pálení, tak jsem naběhla k obvodnímu, v moči nic. Takže gynda a tam vše ok, akorát podráždění po dvojité léčbě.
@Pavla2201 píše:
Ahoj potřebovala bych poradit.
Před měsícem u mě začala infekce, ale nejdříve jsem si myslela že to je zánět močových cest. Obvoďák mi zjistil infekci s tím že mám jít na gynekologii, ale jelikož mám gynekoložku na nic, tak jsem si v lékárně koupila rosalgin na výplach a k tomu nějaká probiotika. Zabralo to na pár dnů a teď se to vrací. Nafouklé břicho, časté močení, píchaní v podbříšku a pálení dělohy. Myslíte že se dá ještě na to něco koupit v lékárně co by mi opravdu zabralo, abych nemusela na gynekologii?
A jakou zjistil obvodák infekci?
Máš to po sexu?
Dokud nezjistíš, co máš za problém, tak ho nemůžeš efektivně řešit.
Hrej si dál a třeba se to mnohonásobně zhorší a vyhneš se gynekoložce tím, že si zajdeš rovnou do nemocnice. Nebo ještě hůř: skončíš neplodná.
Pokud máš gyndařku na dvě věci, tak si najdi jinou. Pokud ti není 70, tak ji budeš ještě potřebovat.
Druhá věc je, že pokud máš nějaký sexuální život, tak je nutnost přeléčit i partnera, protože si to budete dál předávat tam a zpět.
Není nic jednoduššího než jít na gyndu, nechat si udělat stěr a zavolat si na výsledek. To snad ani ta gynekoložka nemůže zmrvit.
@free333 Jo mám to po sexu. No nejdříve jsem si myslela že to je zánět močových cest, protože jsem šla na gyndu a ta mě poslala k obvoďákovi, že todle řeší on a že to infekce není. Ten nad tím kroutil hlavou nasadil tedy antibiotika a udělal komplet vyšetření. Vše negativní s tím, že doktorka na gynekologii měla udělat kompletní vyšetření, protože to podle něho vypadá na infekci po sexu. Jenomže když mě takhle gynekoložka před měsícem takto odpálkovala, tak se mi tam nechce.
@LilyJane Jo v tomto ohledu máš pravdu, ale jak už jsem psala. Poprvé mě tak odpálkovala, že jsem se snažila hledat nějakou jinou alternativní cestu. Ale jak to tu čtu od vás všech, tak si tam budu muset dojít. Jinak děkuji ![]()
@Catalinn Teď v týdnu tam budu volat a objednám se, protože se tomu nevyhnu. Akorát jsem se chtěla ještě zeptat. Mám totálně nafouklé břicho a občas mě i píchá v břichu to je nejspíše k tomu zánětu né? Když to mám rozjeté
@Pavla2201 píše:
@Catalinn Teď v týdnu tam budu volat a objednám se, protože se tomu nevyhnu. Akorát jsem se chtěla ještě zeptat. Mám totálně nafouklé břicho a občas mě i píchá v břichu to je nejspíše k tomu zánětu né? Když to mám rozjeté
Tak to bohužel netuším, jestli to může být tím…
@Catalinn No tak uvidím co mi pak řekne gynekoložka. No ze začátku jsem si myslela že by to mohlo být i těhotenství, ale test byl měsíc po styku negativní a ms mi taky dorazila. No každopádně jsem na to zvědavá a celkem se i toho bojím co mi řekne.
Může to být obojí, jak gyn. zánět, tak i zánět močových cest. Já mám potřetí za sebou gyn. zánět a podruhé v kombinaci s močákem
2 léčby gynekoložka, nasadila i atb na močák. A teď potřetí řeší OL. Vše se tvářilo jako močák, ale ze stěru vyšel i gyn. zánět. Už mám za sebou téměř třetí léčbu a pořád to není úplně ok. Trvá to už 3 měsíce.
Navíc ve středu i přestože jsem říkala, že mám nepříjemné pocity v podbřišku a bedrech, tak udělala gynekoložka jen stěr, v pátek výsledek vše ok. Moč odmítla poslat, protože týden či dva týdny zpět byla moč ok. V pondělí jsem naklusala s močí k OL, přes víkend přešlo do bolestí, takže moč + 2 stěry a dvojí nález. Gyn. + močák. A pořád to není ok.
Takže dneska je potřeba se fakt někdy zhádat na dvě doby. Holt některým doktorům se nechce a snaží si ulehčit práci. Hází to jeden na druhého. Samozřejmě někteří. A nebo samozřejmě změnit.
Nejhorší je že jsem ta šla včas. Hned jak se mi to rozjelo. Jenomže ona jak mě odmítla, tak jsem si říkala že to nejspíš nebude tak vážné a řešila jsem to s praktikem. I on sám nechápal její chování. No teď se tam budu objednávat tak jsem zvědavá co mi po telefonu řekne
Tak jsem volala paní doktorce a jsem objednaná v půlce května, že nemá volný jiný termín
@Pavla2201
A to jako nemá volné termíny pro nějaké akutnejsi problémy a nechá s nějakým zánětem běhat další skoro 3 týdny
? Ještě když to předtím neřešila.
Tyhle odmítnutí to je fakt na pěst
. Ani Tě pořádně nevidí, nevyšetří, nic nikam nepošle.
To bych fakt se zkusila poohlédnout i jinde. Bylo by to rychlejší.
Nevím jak jsi na tom s dětmi apod., ale i kdyby náhodou do budoucna těhotenství. Tak k takový doktorce bych nechodila, to je s prominutím o hubu. Najdi si někoho jiného.
Jenom se zeptám všeobecně, je ta doktorka v Praze či okolí?
Já jen, že uvažuji o změně, tak abych na ni náhodou nenarazila ![]()