Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Máme 4m kluka téměř od začátku na um. Porodní váha 3.5 a 51 cm. Teď má (podle domácí váhy) 7.4kg a 63cm (poslední měření před 14 dny)..přibírá kilo každou kontrolu a doktorce se to moc nelíbí. Nemám s tím ale moc co udělat, přijde mi aktivní, furt kope ale ještě se neotáčí. Máme Bebu comfort kvůli bolestem břicha. Ještě někdo tu má tlusťouška? Uklidněte mě
![]()
Co na to říká pediatr? V tomhle věku je rozpětí 4,8 - 8,4 kg
navíc, pokud se ještě neotáčí, nemá skoro žádný pohyb. Nebrala bych to jako problém. Dostává příkrmy?
@Kiwijeta až začne jíst příkrmy a ovoce + bude se hýbat, tak to bude v pohodě.
A co s tím chce paní doktorka dělat? Přece ho nenecháš řvát hladem ![]()
Kolegyně z práce měla holčičku a měla 9 kg ve 4 měsících a vyrostla z toho a pak byla úplně normální pěkná holčička.
@JancaS84 no právě, jsem z toho v rozpacích. Nemám přece co bych mohla udělat aby tak nepřibíral. Navíc dostává porce jaké má a občas ji ani nesní celou
@Kiwijeta neboj on to pak vybeha. Ja jsem měla zase úplnej opak. Malá byla na hraně podvizivy, ale byla spokojená tak co. Až začala jíst prikrmy tak doktorka akorát říkala ať ji do toho dáváme víc tuku, ale jinak to extra neřešila. Teď mám druhyho kluka a ten zatím vypadá, že bude pěkný jedlik, ale je kojeny.
Syn za 10 dní mu budou 43měsíce, od narození na UM. Porodní váha 3525g,50cm. Nyní má 7900g a 68cm. Doktorka nám nic neříká.