Váha mimča v cca 8 měsících

Anonymní
21.12.21 23:25

Váha mimča v cca 8 měsících

Maminky prosím vás kolik váží cca vaše 8 měs miminka? Moje váží cca 8,5 kila a začíná mi nějak tloustnout. Nechci jí zakládat na obezitu, kterou máme bohužel v rodině. Je na UM a už je trochu na příkrmech, ale moc je zatim nechce. Dost často se mi v noci budí a jde utišit jen mlíkem a z toho myslim že dost přibírá. Já vím, že správné miminko je kulatounké, ale neni to prostě moc mít ani ne v 8 měs 8,5kg?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1735
21.12.21 23:32

Oba nasi kluci mají v necelých 9m okolo 7,8kg a dle dr je ta váha ok… Um mají jen třikrát za den, jinak už ji normální jídlo (samozřejmě pro ně upravené ) a noc spí celou bez um.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
21.12.21 23:48

Naše malá měla taky tak 8-9 kilo a byla hodně baculatá. A plně na MM až do 12 měsíců. Všechno ostatní bojotovala… Teď ji stojí váha už asi 4 měsíce a to ještě něco pohubla. Jak začla chodit, tak váha už nerostla. Máme 15 měsíců a necelých 12 kilo. A tahat ji do třetího patra je opravdu zábava :jazyk:
S tou obezitou nevím no. Říkám si že děti to vybehaji a nepřibírají třeba tak jako dospělí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
22.12.21 00:23

Já tě chápu s tou obezitou, sestra má starší dítě od miminka obézní a nevyběhala to, takže teď ve 4 je to malá koule. A její druhá dcera skoro v roce taky ani se moc nehýbe. Naopak já měla první 2děti hodně buclaté ale vyběhaly to, u nás za to může i genetika po tatínkovi. Ale když dítěti nebudeš dávat sladké, budeš dávat ovoce, zeleninu, neslazené čaje a vodu. Tak si myslím že nic nezkazíš, klidně přes den najeď na snídaně, svačina, oběd, svačina a večer, dle potřeby jídlo v noci. A kolem roku se jídlo v noci odbourá. Třetí pořád se v noci budila na jídlo, někdy se vzbudí i teď(ale to málo kdy), opravdu se to po jednom roku hodně zlepšilo :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.21 04:20

Kolik byla porodní váha?
Kolik nyní měří?
Kolik přibírá průběžně?
Pohybuje se už nějak ( výdej energie)?

Za mě 8,5 kg není vůbec hodně.
Naopak.
Mám dítě v 8 měs.9,5 kg a 78 cm a je to spíš hubená žížala :D
Navíc je hodně akční.

• Citovat
  • Upravit
1894
22.12.21 05:43
@Anonymní píše:
Maminky prosím vás kolik váží cca vaše 8 měs miminka? Moje váží cca 8,5 kila a začíná mi nějak tloustnout. Nechci jí zakládat na obezitu, kterou máme bohužel v rodině. Je na UM a už je trochu na příkrmech, ale moc je zatim nechce. Dost často se mi v noci budí a jde utišit jen mlíkem a z toho myslim že dost přibírá. Já vím, že správné miminko je kulatounké, ale neni to prostě moc mít ani ne v 8 měs 8,5kg?

To je troll ne? 🤣 Moje malé půl roční dítko má téměř 8kg a dietu mu nasazovat nehodlám 🤣 🤣 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.12.21 06:46

Moje dítě mělo v osmi měsících skoro 12kg. Přemýšlet u miminek nad obezitou je blbost a omezovat jim stravu, ještě větší. Osmi kilový dítě je naprostej průměr. I kdyby vypadala jak Malej Budha, tak to vyběhá, jakmile se postaví na nohy.

• Citovat
  • Upravit
6794
22.12.21 07:37

Muj syn ma 7,5 kg a ma ctyri a pul mesice. Nechapu, co resis. Dite ma do roka ztrojnasobit svou porodni vahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
22.12.21 07:38

Můj syn v 6 měsících 9,2 kilo a v 8 m myslím kolem těch 10kil. Bratranec má 10,2kg. A teda nikdy mě ani nenapadlo dát takhle malému dítěti dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
22.12.21 09:34

@KKikina Ahoj, muzu mit dotaz? Do 12 mesicu jsi jen kojila, tudiz jakekoliv jidlo ti mala odmitala? Co jsi delala? Jak si to resila? My mame denni boj s jidlem a to za chvili budeme slavit rok. Prikrmy od 6 mesicu nechce, pecivo kdyz ma, tak si spis s tim hraje nez papa, dokonce nyni kdyz dostane jidlo do ruky, ani to do pusy nedava. Nechtela jsem kupovat prikrmy, ale doktorka rikala, ze to mam zkusit. Ty kupovane trosku ochutna, neco malo dostanu pres kapsicku, ale jinak smula. Jeste trosku presnidavky sem tam zvladne. Ale jinak chce prso. A to jsem uz i delala pauzy, nenutim do jidla, jak zacne knurat prestavam (neni prece ucel to zhnusit uplne). Dokonce jsem zkousela davat i jidlo pro nas (korenene, napr. rajskou, svickovou) a dve lzicky mnam, a pak smula.
Jak se u male zacal projevovat zajem o jidlo? Nebo jsi byla nekompromisni a nutila ji jist?
Moc moc dekuji za odpoved. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
22.12.21 09:52

Prosím tě, zakladatelko, nad tímto kroutím očima. A jak jako poznáš velké dítě od obézního? :lol: Chápeš, že jsou i pětikiloví novorozenci? Myslíš si, že budou mít stejnou váhu jako miminko, které mělo při narození tři kila…?

Pokud by navíc mělo dítě nějakou enormně vysokou váhu na úkor výšky, asi by ti to doktor řekl. Jestli chceš každopádně něco pro tu obezitu udělat, začni omezovat to UM a trochu přidat na příkrmech. Dávat normální pestré jídlo, ne nějaký vařený zeleninový směsi. Dcera má 9m a až na sůl a med jí naprosto všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
22.12.21 09:53

@Capricorn61 Můj syn neměl do roka zájem o jídlo a dá se říct, že klasicky jedl až tak v roce a půl…nenutila jsem, přišlo to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
22.12.21 10:01

To je normální váha…u dítěte bych to neřešila, takhle malé dítě stejně nejí nic závadného, tak není co omezovat…moje mladší dcera byla taky samej faldík, muž jednou říkal, že jí zadek začíná už u kolen…teď má sedm let, osmnáct kilo, přitom je spíš vysoká, prostě vyžle, při tom jí dobře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
22.12.21 16:06
@Dobrej_tym píše:
@Capricorn61 Můj syn neměl do roka zájem o jídlo a dá se říct, že klasicky jedl až tak v roce a půl…nenutila jsem, přišlo to samo.

Dekuji za odpoved. :dance: No ta moje ratolest ted sem tam ma zajem o nase jidlo, otevre pusinku a treba 5× si vezme. Nejvic chce testoviny. :mrgreen: Uspech, ze krasne otevira pusinku a vedome chce papat. Tak nejspis musim vydrzet. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
22.12.21 16:15
@VitaminC píše:
Muj syn ma 7,5 kg a ma ctyri a pul mesice. Nechapu, co resis. Dite ma do roka ztrojnasobit svou porodni vahu.

Takže dvoukilový má mít v roce 6 kg a petikilový 15, jo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky