Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My měli v 19+6 415gr
22+4 650gr
23+4 750gr
25+1 916gr
Mimi vždy odpovídalo o cca 5 dní staršímu.
Vypočítá to utz podle obvodu havičky, bříška a délky stehenní kosti. Ale říkají že je to +/- 500gr u těch vyšších hmotností, takže o ničem…
Já si dovolím nově otevřít téma. Dnes jsem byla na kontrole v 34+3 týdnu a doktorka řekla, že váha miminka je 1700g, což mi se zdá sakra málo!! ![]()
Je pravda, že já jsem celkem prcek, mám jen 160cm, tak mi bylo jasné, že nebudu rodit 4kg bábetko, ale 1700g, když mám za měsíc rodit? Stihne vůbec nabrat tu váhu? ![]()
@Maculinka píše:
Já si dovolím nově otevřít téma. Dnes jsem byla na kontrole v 34+3 týdnu a doktorka řekla, že váha miminka je 1700g, což mi se zdá sakra málo!!
Je pravda, že já jsem celkem prcek, mám jen 160cm, tak mi bylo jasné, že nebudu rodit 4kg bábetko, ale 1700g, když mám za měsíc rodit? Stihne vůbec nabrat tu váhu?
Asi budes mit prcka, hodne vaha souvisi s placentou a s prutoky ale je to kenom odhad kde je +_ 500g, takze klidne muze mit i vic, jinak miminka posledni mesic hodne pribivaji, takze to urcite dozene ![]()
@lucka83 já mám právě strach, aby chudáčkovi něco nebylo, že je takový prťavý. Tak snad to dožene a dostaneme se aspoň o to kilečko ještě navrch minimálně. ![]()
@Maculinka Tady je stranka kde jsou tydny tehotenstvi v kazdym je napsany kolik by mimco cca melo vazit a merit
v tvem tydnu by melo mit kolem 2kg, vzdyt je tam nejaky +/-,tak neboj, nekdo rodi dite 5tikilove a nekdo cca 3kilove, hlavne, ze jsou deti v poradku ![]()
http://www.naseporodnice.cz/…otenstvi.php
Nam se prcek narodil v 34+4 a mel 3560g
kazde mimi je holt jine ![]()
Ja mela ultrazvuk ted naposledy v 30 tt a mala vazila 1343 g. Takze si myslim, ze asi taky sakra malo… No uvidime. Ted mi hoooodne narostlo brisko, tak to treba uz dohani.
Taky mam strach, aby ji neco nechybelo. Aby ji vubec videli, az poleze ven.
Prdola moje.
Jj ted jsem si cetla ten odkaz a ma to tak byt, takze moje odhady byly na nic. ![]()
Ahoj, mě ve 35 tt odhadovali 1300g, furt mě strašili, že bude malý moc malý
ležela jsem i v nemocnici a rali do mě glukozu s magnezkem..no a zcela zbytečně..malý se narodil 40+0 s váhou 3450g.. odhadum moc nevěřím.. navíc každý dr. ti řekne jiný odhad ![]()
ja jsem byla v pondeli na gynde,27+5tt odhad vahy 1500g…:-) clovek nevi