Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj!
Podělí se někdo, třeba anonymně, o zkušenosti se sexem v posledním trimestru? Já si nedovedu představit sex před porodem, přijde mi, že miminko se tam pěkně mlátí a ty jeho nárazy i pěkně bolí - i v klidu, natož v akci. A myslíte, že sex v posledním trimestru může ovlivnit porod?
Ahoj, nemusíš se vůbec bát, mimi se tam opravdu nemlátí. Sice se ti může zdát, že tam má málo místa, což je i docela pravda, ale tvrdý to rozhodně neni a jen tak si tam plave. Já v těhu měla největší chutě na pivo a právě na sex, sice to šlo s velkym břichem dost blbě a neohrabaně, ale co by člověk pro trochu potěchy neudělal, že? O tom jestli to může ovlivnit porod nevím, někomu ano, někomu ne, záleží jak na tom si. Pokud se cítíš v pohodě a mimi je v pořádku, tak proč ne, pokud se ti ale nechce, tak to nezkoušej, jsou i jiný možnosti ![]()
Já myslim, že pokud to nebudou nějaké extrakrkolomné praktiky hardverze, tak v klidu. Mě k tomu doktor vysloveně nabádal, že prý to urychluje zrání děložního čípku
to už bylo asi ale ten poslední měsíc. Shrnuto podtrženo neboj se nic a užívej dokud to jde ![]()
Loni jsme se ptala svojí kamarádky, zkušené matky, jak je to se sexem v posledních týdnech těhotenství.
Odpoveď: ,,jde to, jde to z boku a jde to pěkně blbě, ale jde to" ![]()
Děkuju! Na to ovlivnění jsem myslela v pozitivním smyslu. Žádný potíže nemám. Ale ať hledám polohu, jak hledám, miminko si vždycky najde způsob, jak mě někde pěkně dloubnout. Bolí to a je po zážitku, tak mi není jasný, jak to řešit. Často v porodních deníčkách čtu o sexu přímo před porodem a říkám si JAK? Já chci taky. ![]()
Jde to, miminku se nic nestane a nic se mu zlého neděje a porod to neovlivní - alespoň u nás ne ![]()
jde to, ale dost blbě… občas je to namáhavější než vyběhnout do 10. patra
Jestli se mímo mlátí, to nevím, ale nezdálo se mi, že by nějak více protestovalo… a porod mi to teda nijak neovlivnilo.
rozhodně to nevadí, miminko plave v plodové vodě, takže žádné ťukání do hlavičky se mu neděje. polohu musíš najít sama, aby ti vyhovovala. porod můžou ovlivnit spermie, které obsahují prostaglandiny a ty můžou vyvolat porod. ovšem né na všechny působí
Jde to a je to super! Jen chtít
Jestli to ale ovlivní porod, o tom bych se přela. My jsme se snažili sexovat co nejvíc, a stejně mi porod museli vyvolat z důvodu přenášení ![]()
Jde to, ale ne na vsechny zpusoby… to bricho prece jen zavazi
a rika se, ze tatinci takhle miminkum nastrelujou vlasky
a porod mi to 2× rozjet povedlo - ale az jsem byla fakt na termin nebo prenasela, napotreti to nezabralo.
jde to,ale mě to moc příjemný nepřišlo,jsme nevěděli jak se uvelebit,tak jsme to pak raději vzdali… ![]()
no ja jsem ted zacala 38tt a ani na to moc chut nemam, nebo nemam spis mi vadi jak jsem neohrabana a nic nez lezet skoro nejde
tak jediny co ted provozujem je to ze to delame „ze zadu“
to je asu jedina poloha ktera mi vyhovuje
a pritel taky nic nerika, muze byt rad ze aspon neco ![]()
Ahoj, myslim, ze na maminkovskem servru se nemusime bavit o sexu anonymne. Jak jinak bysme k tem nasim pokladum prisly
![]()
Klidne se priznam, ze ja jsem objevila kouzlo sexu v tehotenstvi prave az ve 3. trimestru
Pred tehu jsem to mela hodne rada
Ale pak, jak zacinalo rust brisko, tady me bolelo, tam tlacilo, tak to byla spis drina
Ale ted, jak je vsechno tak spravne prokrvene…
No, sice byla trosku fuska, nez jsme prisli jak na to jit, aby to slo, ale stalo to za to. Osvedcily se nam dve polohy:
kdyz lezime oba na boku, zady k sobe (myslim, ze se tomu rika poloha lzicek), to je moooc prijemny, takovym mazlivy, partner ti muze hladit v podstate cely telo
A pak klasicky zezadu, na pejsky ![]()