Váha miminka v 21tt

93
12.1.23 20:57

Váha miminka v 21tt

Ahoj holky, potřebovala bych poradit…
Mám úžasnou doktorku, které opravdu věřím… dneska jsem byla na druhém screeningu, miminečko poměřila a vyšel ji odhad váhy na 20+4, já jsem 20+6, paní doktorka říkala, že to je úplně jedno.
Následně zkontrolovala důkladně mimi, vše naprosto v pořádku.
Ve zprávě mám uvedeno, vše ok.
BPD 21+0
HC 21+2
AC 21+2
FL 21+1
Nejde mne do ale hlavy, proč jeho váha odpovídá 20+4, když hodnoty, ze kterých se počítá odpovídají stáří (dle výše) navíc váha mimi je údajně 310g, což mne také nesedí - přijde mne to málo.
Bohužel neznám hodnoty v mm, abych zkusila znova vypočítat na nějaké kalkulačce pro váhový odhad…
Jsem z toho opravdu vylekaná :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1791
12.1.23 21:19

My jsme měli ve 20+5 360 gramů.
Ve 28 tt 1360 gramů. Vše prý v pořádku :palec:
Tak myslím, že je to ok. Je to fakt orientační. Dr by ti urco něco řekla..
Našla jsem tabulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
12.1.23 21:22

Moc dekuji! Jeste podezrivam doktorku, zdali se naaahodou neupsala, kdyz mne to vypisovala na pocitaci, preci jenom z minule kontroly jsem mela HC 117, misto 17+1😂
Proste mne nesedí, že dle utz odpovídá váha 20+4, ale právě dle všech těch tabulek by měl mít už těch 360g v 21 týdnu:( tak nevím….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
12.1.23 21:30

Všechno je dobrý, v normě, už to neřeš!!! Nebo se z toho zblázníš ;) vím, že člověk má strach z každé menší odchylky od průměru, ale věř, že kdyby bylo něco v nepořádku, tak by ti to doktorka řekla a řešila by to. Takže buď hlavně v klidu a snaž se užívat si těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
12.1.23 21:30
@Terezzz1 píše:
Moc dekuji! Jeste podezrivam doktorku, zdali se naaahodou neupsala, kdyz mne to vypisovala na pocitaci, preci jenom z minule kontroly jsem mela HC 117, misto 17+1😂
Proste mne nesedí, že dle utz odpovídá váha 20+4, ale právě dle všech těch tabulek by měl mít už těch 360g v 21 týdnu:( tak nevím….

to vůbec neřeš, chápu, že je to těžké neřešit, ale tohle měření je velmi velmi orientační - klidně nakonec budeš rodit dítko 4 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
12.1.23 21:37

Dekuji za podporu, byl tam se mnou manzel, ten uz mne ma taky za blazna… 😳 dalsi kontrolu mam snad az za 5 týdnů…. To se asi do te doby zblaznim :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
12.1.23 21:41

@Terezzz1 to fakt nemusíš. Váha je to nejmenší. A fakt kdyby bylo zde, řekne ti. Hodnoty co tam máš jsou už jen orientační. (Týdny).
Počítá se od UZV ve 12-13 týdnu.
Vážně se nestresuj. Nemáš důvod.

Mě taky skáče (hlavička o dva dny, bříško o tři dny) ale to je normální a v normě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
12.1.23 21:47

@Prdolinka86
Ano, porad se uklidnuji tim, ze doktorka vi co dela, opravdu takto uzasny a poctivy pristup na pomereni jsem s prvni dcerkou nemela… proto se mne nechce verit, ze by neco zanedbala… 😳
Ach jo😢 moc bych si prala si to uzivat… kdybych ja krava nezacala jenom googlit tu vahu - bezduvodne - tak bych byla v klidu😳 :zed: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
12.1.23 21:52

@Terezzz1 já to znám.. A to čekám třetí..
Byly nějaké problémy a já pořád na netu.. Manžel už říkal že ho vypne… Protože jsem se nervovala.. Pořád.
Ale už jsem se uklidnila. Jelikož vím, že už to neovlivním. A jen si škodím - hlavně sama sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
12.1.23 21:53

Prosim te toto je uplne v poradku. Rozdil dva dny mezi realitou a odhadem vahy (zduraznuji odhadem = mimino ti nikdo v brise nezvazi) je uplne ok. Premyslela bych o rozdilu dva tydny, ale ne dva dny. Pockej jaky hausnumera ti budou litat dal a nakonec porodis treba s uplne jinou vahou :nevim:
Dva doktori ve stejny den ti nenameri stejne. Jsou to odhady, odhady, odhady. Hod se trochu do klidu. Jestli takto prozivas kazde cislo, po porodu se z tech tabulek zblaznis! Preji zdrave miminko a hlavne KLID :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
12.1.23 22:22

Všechny hodnoty včetně té váhy téměř na den přesně odpovídají délce těhotenství. Z toho bych taky měla infarkt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
12.1.23 22:23

Snad to bude dobre:( bojim se, ze budu klidna, az se maly narodi… na chvili..:(
Dekuji moc za hezka slova, verte, ze si to tady budu cist 100× dokola :zed: :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
12.1.23 22:24

@Sedmnactnulajedna
No mne nesedi ta váha😭 prijde mne to podle tabulek a vsech moznych diskuzi nejak malo:(((
Uz mne ten infarkt klepe na dveře! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2637
12.1.23 22:46
@Terezzz1 píše:
@Sedmnactnulajedna
No mne nesedi ta váha😭 prijde mne to podle tabulek a vsech moznych diskuzi nejak malo:(((
Uz mne ten infarkt klepe na dveře! :lol:

Dojdi si k jiné doktorce, co bude mit jiny utz a budes tam mit hodnoty, které si prejes.
Prosim te, mne odhadli den před porodem o pul kg lehčí dite. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.1.23 23:10

@Terezzz1 21 +6 a 420 g. Ale ne to jen a jen odhad. Mladší měl nějakých 250 g, tam pak sledovali růst, nakonec se narodil a měl 3nkg, takže v klidu :think: mmchdm, tabulky jsou orientační a váha, tedy odhad, je fakt jen odhad i před porodem. Mi strašili u prostředního 5 kg. Měl 4.36 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí