Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebovala bych poradit…
Mám úžasnou doktorku, které opravdu věřím… dneska jsem byla na druhém screeningu, miminečko poměřila a vyšel ji odhad váhy na 20+4, já jsem 20+6, paní doktorka říkala, že to je úplně jedno.
Následně zkontrolovala důkladně mimi, vše naprosto v pořádku.
Ve zprávě mám uvedeno, vše ok.
BPD 21+0
HC 21+2
AC 21+2
FL 21+1
Nejde mne do ale hlavy, proč jeho váha odpovídá 20+4, když hodnoty, ze kterých se počítá odpovídají stáří (dle výše) navíc váha mimi je údajně 310g, což mne také nesedí - přijde mne to málo.
Bohužel neznám hodnoty v mm, abych zkusila znova vypočítat na nějaké kalkulačce pro váhový odhad…
Jsem z toho opravdu vylekaná ![]()
My jsme měli ve 20+5 360 gramů.
Ve 28 tt 1360 gramů. Vše prý v pořádku ![]()
Tak myslím, že je to ok. Je to fakt orientační. Dr by ti urco něco řekla..
Našla jsem tabulku.
Moc dekuji! Jeste podezrivam doktorku, zdali se naaahodou neupsala, kdyz mne to vypisovala na pocitaci, preci jenom z minule kontroly jsem mela HC 117, misto 17+1😂
Proste mne nesedí, že dle utz odpovídá váha 20+4, ale právě dle všech těch tabulek by měl mít už těch 360g v 21 týdnu:( tak nevím….
Všechno je dobrý, v normě, už to neřeš!!! Nebo se z toho zblázníš
vím, že člověk má strach z každé menší odchylky od průměru, ale věř, že kdyby bylo něco v nepořádku, tak by ti to doktorka řekla a řešila by to. Takže buď hlavně v klidu a snaž se užívat si těhotenství ![]()
@Terezzz1 píše:
Moc dekuji! Jeste podezrivam doktorku, zdali se naaahodou neupsala, kdyz mne to vypisovala na pocitaci, preci jenom z minule kontroly jsem mela HC 117, misto 17+1😂
Proste mne nesedí, že dle utz odpovídá váha 20+4, ale právě dle všech těch tabulek by měl mít už těch 360g v 21 týdnu:( tak nevím….
to vůbec neřeš, chápu, že je to těžké neřešit, ale tohle měření je velmi velmi orientační - klidně nakonec budeš rodit dítko 4 kg
Dekuji za podporu, byl tam se mnou manzel, ten uz mne ma taky za blazna… 😳 dalsi kontrolu mam snad az za 5 týdnů…. To se asi do te doby zblaznim ![]()
@Terezzz1 to fakt nemusíš. Váha je to nejmenší. A fakt kdyby bylo zde, řekne ti. Hodnoty co tam máš jsou už jen orientační. (Týdny).
Počítá se od UZV ve 12-13 týdnu.
Vážně se nestresuj. Nemáš důvod.
Mě taky skáče (hlavička o dva dny, bříško o tři dny) ale to je normální a v normě..
@Prdolinka86
Ano, porad se uklidnuji tim, ze doktorka vi co dela, opravdu takto uzasny a poctivy pristup na pomereni jsem s prvni dcerkou nemela… proto se mne nechce verit, ze by neco zanedbala… 😳
Ach jo😢 moc bych si prala si to uzivat… kdybych ja krava nezacala jenom googlit tu vahu - bezduvodne - tak bych byla v klidu😳
![]()
@Terezzz1 já to znám.. A to čekám třetí..
Byly nějaké problémy a já pořád na netu.. Manžel už říkal že ho vypne… Protože jsem se nervovala.. Pořád.
Ale už jsem se uklidnila. Jelikož vím, že už to neovlivním. A jen si škodím - hlavně sama sobě.
Prosim te toto je uplne v poradku. Rozdil dva dny mezi realitou a odhadem vahy (zduraznuji odhadem = mimino ti nikdo v brise nezvazi) je uplne ok. Premyslela bych o rozdilu dva tydny, ale ne dva dny. Pockej jaky hausnumera ti budou litat dal a nakonec porodis treba s uplne jinou vahou ![]()
Dva doktori ve stejny den ti nenameri stejne. Jsou to odhady, odhady, odhady. Hod se trochu do klidu. Jestli takto prozivas kazde cislo, po porodu se z tech tabulek zblaznis! Preji zdrave miminko a hlavne KLID ![]()
Všechny hodnoty včetně té váhy téměř na den přesně odpovídají délce těhotenství. Z toho bych taky měla infarkt ![]()
Snad to bude dobre:( bojim se, ze budu klidna, az se maly narodi… na chvili..:(
Dekuji moc za hezka slova, verte, ze si to tady budu cist 100× dokola
![]()
@Sedmnactnulajedna
No mne nesedi ta váha😭 prijde mne to podle tabulek a vsech moznych diskuzi nejak malo:(((
Uz mne ten infarkt klepe na dveře! ![]()
@Terezzz1 píše:
@Sedmnactnulajedna
No mne nesedi ta váha😭 prijde mne to podle tabulek a vsech moznych diskuzi nejak malo:(((
Uz mne ten infarkt klepe na dveře!
Dojdi si k jiné doktorce, co bude mit jiny utz a budes tam mit hodnoty, které si prejes.
Prosim te, mne odhadli den před porodem o pul kg lehčí dite. ![]()
@Terezzz1 21 +6 a 420 g. Ale ne to jen a jen odhad. Mladší měl nějakých 250 g, tam pak sledovali růst, nakonec se narodil a měl 3nkg, takže v klidu
mmchdm, tabulky jsou orientační a váha, tedy odhad, je fakt jen odhad i před porodem. Mi strašili u prostředního 5 kg. Měl 4.36 ![]()