Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No tak tě musí nechat doma, pokud pro tebe nemá nic vhodného.
Nocni tusim delat nesmis, podivej se do zakoniku prace…takze oznamit co nejrychleji, bud te ma prevest na jinou praci, nebo nechat doma za 100% platu. Predpokladam, ze tak velky zamestnavatel jako CD na to nejaky postup mit bude ![]()
Edit : beru zpet, vypada to, ze nocni vydlivene zakazane uz nejsou, aspon tak tvrdi novejsi zdroje…ale pokud pozadas o prevedeni na denni praci z duvodu tehotenstvi, musi ti vyhovet.
No a co si udělat nějaké ty zkoušky na nějakou příjemnější pozici, třeba se pak na ni budeš moct vrátit. Co já vím, třeba pokladní s dětmi bude praktičtější než vlakvedoucí.
Ahoj
Snad bude někdo schopen mi poradit. Dělám vlakvedoucí u ČD, jsem v 7tt a pomalu začínám cítit, že je pro mě práce dost náročná. Málo spánku, neustálé vystupování a nastupování do vlaku, noční směny, nepřetržitý režim.

Zaměstnavateli jsem těhotenství ještě neoznámila. Jde mi o to, že nebude možnost mě přeřadit na jinou pracovní pozici (každá pozice speciální zkoušky) a upravit pracovní dobu logicky taky nejde
Neřešila jste některá podobnou situaci? Nerada bych byla až do porodu na neschopence a byla limitovaná vycházkami.
Děkuji za každou radu a zkušenost.