Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to odhad, skutečná váha může být jiná. Pokud na to dr nic neříká byla bych v klidu, důležité že pribira, ten největší váhový nárůst je až od 30tt.
@Kriss Tina děkuji, neřekl na to nic a asi se ani nedíval v prukazce na tu poslední váhu před 14 dny. Jinak já ted za měsíc přibrala pouze necelé půl kila. Začala jsem jíst zdravě (ty 3 týdny tak jím) tak jestli to není jen tím?
Malý po sladkém škytal , teď vůbec. ![]()
v klidu, zatím spíše roste tolik nepřibírá, hodně přibírat bude později, moje dítě mělo ve 32tt 1400g a narodil se jako 4kg puclík.
@HankaHK děkuji za uklidnění, mi se právě nezdalo těch 120g za 14 dní, všude vidím pres 100g za týden teď
a on vždy pribiral víc nez měl a najednou jen tolik
poradnu mam až za 3 týdny, do té doby nebudu vědět nic ![]()
@Pipet píše:
Ale to jsou jen odhady, skutečná váha může být úplně jiná.
Tak nejak, prvnimu diteti napriklad odhadli dva dny pred porodem o 900g vice, nez pak skutecne melo. Zakladatelko, neplas a dej si neco sladkyho na nervy. ![]()
Určitě si dej něco sladkého, protože já porodila dceru ve 32+1 (33tt) s váhou 1260g a 37cm. Na utz ve 29tt měla 947g a ve 31tt 1150g no a za 14dní musela ven. Ale hlavu vzhůru, zvládnete to a uvidíš, že to nakonec dobře dopadne. ![]()
A proc Ti vlastne delaji odhady hmotnosti plodu tak casto? Mne delali jen pred porodem, a jeste jen u prvnich dvou deti.
Mne prijde, ze cim vic clovek vi, tim vetsi nervy ma… A ta psychika pak dela hodne. ![]()
@Hobitka dr mi.to dělal každý měsíc právě a pribiral dost, proč? To nevim
a teď kvuli tomu , ze jsem nevěděla zda odtekla voda tak dr řekl at přijdu, to bylo pred těmi 14 dny, teď jsem mela klasickou poradnu.
![]()
Me na screeningu v druhem trimestru 22+3 namerili vahu mimca 475gr a Ted v 23+6 u sveho doktora mel 780g.. me se to zda moc za 10 dni aby tak pribral?
Doctor rikal ze bude velky ale Ja si myslim ze se asi spletl ![]()
Ahoj, nebudete vědět? Jsem 26+6 (dnes poradna) malý váží 1055g, před 14 (24+6) dny jsem byla u doktora, bála jsem se, že mi odteka plodová voda, malý vážil 935g. Nepribral nějak málo za 14 dní? Nemůže být nejaky problém? Dnes mi na poradne zjistili bílkovinu v moči, tak budu odevzdávat moč a uvidíme, byl slabý náznak. Jsem teď nemocná. Děkuji za odpovědi