Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky ![]()
Prosim o radu.. miminko se narodi v lete a ja shanim vajicko jako autosedacku.. je toho hrozne moc. Budu se snazit koupit z druhe ruky. Vsude vidim cybex anton 5, ale zda se mi tezky( bydlime ve 4 patre bez vytahu).
Rada bych asi i polohovatelne, ale nevim jestli je to potreba tak si necham poradit.
Do auta Kia ceed - budeme kupovat i s isofixem
Jakou doporucujete vy? Jakou mate a jste spokojeny?
@Tosidelassrandu píše:
Z druhé ruky rozhodně ne-ku-po-vat.
Tak tak. Já jsem měla novou, ale přiznám se že u třetího dítěte už jsem měla trochu pochybnosti o její životnosti.
Navíc nikdy nevíš, jestli nebyla třeba bouraná. Staci i malý tukanec a sedačka by se měla vyměnit. Ale pohledem to na ní nepoznáš.
Jestli sháníš lehkou, tak Nuna Arra Next (polohovatelná, lze poutat pouze na isofixovou základnu, nepřipoutáš ji do jiného auta pásem), Nuna Pipa Next (lze poutat i pásem). Na základnu k oběma vajíčkům Nuna Base Next pak sedí pokračovací sedačka Nuna Todl.
Nicméně pokud řešíš finance, základnu bych oželela. Než koupit třeba ten Cybex Aton 5 se základnou (těžké vajíčko, bez zmenšovacích vložek), vezmu Nunu bez základny.
Autosedacka sa musi spravne nosit, potom aj cybex je lahky, tiez som nosila len za tu rucku a strasne tazke a jak som si to zacvakla do ruk tak jak to ma byt tak aj s 10kg dietatom vnutri to bezproblemov odnesiem.
Jak moc s tim budes jezdit?
Jestli casto, tak je ta izofix zakladna k nezaplaceni.
Polohovaci nepotrebujes, miminka jezdi furt stejne v pololehu.
@Andysek89
My jsme měli Cybex platinum cloud Z-i size i se základnou a naprostá spokojenost
Je široce polohovatelné, což jsme využívali, když dcerka usnula…jeli jsme třeba na návštěvu, tak jsem jí mohla napolohovat a nechat pěkně dospat a nebyla tolik zmačknutá
…
Další plus, že má ochranu proti bočnímu nárazu, zatahovací sluneční stříšku UPF50+,…
Jen je to těžší vajíčko, to jediné bylo naprd
Určitě dobře vyberete a budete spokojení ![]()
Hlavně hodně zdravíčka ![]()
@Andysek89 Ja ted objednala z Lidlu Cybex i se zakladnou a vypada kvalitne a tezke je tak akorat. Lehci je pak vajicko Avinoaut cosmo.
Máme cybex, taky bydlíme ve 4. bez výtahu. Sedačku nosím domu jen zřídka, když je poblinkana, když mi náhodou malý usne a neprobudi se ještě v autě… Celkem tak 2× za měsíc. Cybex je zde prostorná sedačka, pokud budeš mít větší dítě, tak ti vydrží déle než jiné. Jezdím poměrně často krátké trasy a na to je úplně v pohodě.
Z druhe ruky jedine od znamych. Z bazaru ne, protoze neznas historii. My mame Cybex Cloud Z a je to perfektni sedacka. Jasne je tezka, ale na to si clovek zvykne, podotykam, ze ji taham fakt dost a kolikrat daleko, takze vim o cem mluvim. Mam velke dite, ted je mu pres rok a porad se tam krasbe vejde, takze opravdu vydrzi do 18 mesicu, aniz by dite couhalo ven. Kupovali jsme s otocnou zakladnou, zpetne to hodnotim jako blbost, protoze jsme to nikdy nevyuzili.
Tak pro me je treba hmotnost zasadni, dite jsem v tom tahala furt, kdyz mi treba v aute usnulo nebo nacvaknout na kocar pri nakupech.
Meli jsme Maxi Cosi nejaky starsi model.
Ahoj holky,
taky se přidávám s dotazem ohledně vajíček.
nemá některá z Vás zkušenosti s vajíčkem Cybex CLOUD Z I-SIZE PLUS 2022
Případně nějaké další tipy, prosím.
Díky moc.
Andy.