Vakcína na roztoče

330
12.2.13 10:53

Vakcína na roztoče

Ahojky, chodíte někdo na vakcinaci proti roztočům? Jakou vakcínu máte? Jak se jmenuje? Ráda bych si o tom někde něco ještě přečetla.. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2892
12.2.13 12:49

Ahoj, syn teda nemá na roztoče, ale třeba je to také, je to vakcína primo na tělo daného pacienta. My si vybrali kapky pod jazyk, jelikož chodit na injekční vakcíny, je pro nás časově náročné. Vakcína je jmenuje Staloral, připravují ji ve Francii, čeká se na to cca 3 neděle a cena je velmi překvapující, doplácí se pouhých 120 Kč, což je super. Zkus mrknout na net, tam o tom určitě něco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.3.14 15:24

Víte někdo vce o vakcíně proti roztočům? Jaké má nežádoucí účinky a jestli se smí užívat i v těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
28.10.14 10:05

obnovuji diskuzi

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s touto vakcínou? Dcerka má těžký atopický ekzém a nejvíce ze všeho má alergii na roztoče. Dr. už si s ní neví rady, tak budeme zkoušet tuto vakcínu. Prý má ale zkušenosti, že se ekzém může ještě zhoršit, ale i přesto do toho jdem. Už jsme vyzkoušeli všechno možné i nemožné. Jenže teď jsem na vážkách V srpnu měla jít na přeočkování prevenarem v 5 letech, ten jsme odložili protože byla nemocná. Teď je v pořádku a nevím, jestli jít na to přeočkování, nebo ne, když za měsíc máme najíždět na tu vakcínu proti roztočům. Zase dr. mi říkala, že už měla 9 případů nakažených dětí černým kašlem, tak mám strach. Já vím, že je to jen mé rozhodnutí ale potřebovala bych v této věci poradit.MOc děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
28.10.14 10:12

Tak lepší je to přeočkování teď, než se najede na vakcínu. Nejsem si jistá, jestli se nemusí při očkování přerušit vakcína, v každém případě se vynechává při nemoci. Dcera měla tuto vakcínu na roztoče 5 let, měla teda hlavně kašel, a fakt to pomohlo. Postupně byla stále méně nemocná, ty šílené záchvaty zmizely. Bohužel se teda přidalo něco jiného, je jedním z mála lidí, kterým zůstala velká alergie na roztoče, ale už se to tak neprojevuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
28.10.14 10:19

@Ya-ya no takhle mi to řekla mudr.Toto očkování chrání i proti různým respiračním onemocněním a do toho si myslím, že spadá i černý kašel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
28.10.14 10:23

@vokishka Moc děkuji za názor :kytka: Můžu se zeptat, co nového se přidalo? Klidně i do SZ. Dcerka právě kašle méně, ale to si myslím, že nám pomohlo odstranění nosní mandle. Nejvíc mně trápí ten ekzém. Navíc soused je vášnivý chovatel holubů a ty „létající krysy“ nám neustále sedí na střeše. Kdyby se ji ten ekzém alespoň o malinko zlepšil, tak bych byla nejšťastnější na světě. Dr. říkala, že se s touto vakcínou právě začíná na podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
28.10.14 10:26

@bronvinek Hromada dalších alergií, včetně potravinových. ALe už nekašle :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
28.10.14 10:53

@vokishka no tak aspoň jedna pozitivní věc, že kašel je pryč :pankac: Dcerka je taky alergická skoro na vše. Za chvilku bude i na pozdrav :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
28.10.14 10:53

Neočkujte jí, pokud není zdravotně zcela v pořádku. Prevenar je proti pneumokokům, což ale neznamená, že ochrání a pokud ano, tak proti -tuším-13 druhů je ale cca 90. V tomto věku podle mě není prevenar přínosem.
V 5. letech se očkuje Infanrixem proti Č. K., záškrtu a tetanu-to jsem dceru očkovat nedala. Složka černého kašle v očkování selhává a nechrání tak, jak se předpokládalo.
Navíc Infanrix je tzv. prvotní vakcína-silná, pro započetí očkování. Je méně vhodná pro přeočkování. Tak je volba zaplatit si /pokud chcete očkovat/ Adacel nebo Boostrix-který je určen právě k přeočkování a děti ho lépe snáší.

Než začnete očkovat, zjistěte si informace, abyste se mohla dobře rozhodnout. Lékaři někdy uvádějí velmi zkreslené informace :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
28.10.14 11:22

@Halamka na ten Adacel a Boostrix se kouknu. Děkuji moc. Nevěděla jsem, existuje něco „snesitelnějšího“ než prevenar. Právě, že teď je dcerka v relativně klidové fázi, akorát manžel je teď nachlazený.
Naše dr. je jedna z mála s kterou se dá rozumně domluvit.Syn měl taky odložené očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
28.10.14 12:10

@bronvinek Prevenar je očkování proti pneumokokům-to je nepovinné očkování. O tom jsem mluvila, jako že nevidím v 5 letech přínos. To může fungovat u miminek a starších lidí.
Adacel a Boostrix jsou šetrnější vakcíny oproti Infanrixu, který se povinně očkuje v 5. letech /č. k., záškrt a tetanus./
tady se můžeš podívat. Dr. Petráš mi osobně doporučil toto očkování jako plnohodnotnou, ale šetrnější náhradu za Infanrix.
Každopádně pokud to není vyloženě nutné, bych teď na podzim očko odsunula právě kvůli neustálým nemocem.
Jinak pokud máš to štěstí na dr., se kterou se dá mluvit, tak určitě nebudete očkovat za každou cenu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek