Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, co máte děti s ABKM, chtěla jsem se zeptat, co vše jim dávate jíst s touto alergií? Dneska se potvrdilo že malý tuhle alergii má taky, tak jsem ze všeho ještě celkem zmatená…jinak je mu 11.měsíců
.
Zkus se podivat, je tady hodne diskusi na toto tema.Taky jsem hodne cerpala ze stranek proalergiky.cz nebo tak nejak. Tam byly i konkretni vyrobky, ktere neobsahuji mleko. Na piti mel mlicko Nutrilon allergy care a u kupovanych veci jsem procitala slozeni-nejaka soucast mleka je snad ve vsem
Kase jsem delala jen z vody -Sinlac nebo nemlecne Sunarky, ty mu moc chutnaly. Ryzovy dezert Amunacek ze zdrave vyzivy na svacu…Skoro vsechno jsem delala a varila doma…ale stalo to za to. Vyrostl z toho.
Ahoj, opravdu se neboj, vím, že je to ze začátku stresující, ale vše se dá něčím nahradit. malé zjistili ABKM a na vaječný bílek v 10.měsíci, teď jsou jí něco přes dva roky a už zjišťujeme náznaky toho, že alergie odeznívá, včera slupla celé bebe mléčné a nic jí nebylo, takže hurá. Jinak kupujeme hlavně ve zdravé výživě, jak už tu bylo řečeno, tak Amunáčky, vaříme, pečeme z rýžového, ovesného mléka. Místo másla Floru, mají i ovesné, rýžové smetany na vaření, je to opravdu hodně a hlavně číst při nákupu etikety, mléko je i v šunce! Doporučuji mrknout sem, mají většinu věcí bez mléka a bílku http://www.bioobchod.cz/
@Ainy Děkuji, Nutrilon AC má taky, jen se potřebuju zorientovat co a jak ![]()
U male jsem mela ABKM od jejich 2 mesicu - co jsem kojila tak to slo. Potom na piti jsem dalava nutrilon AC. Ted ji je 21mesicu a je to relativne OK. Pri nakupovani jsem cetla slozeni. Jogurty zadne. Dr mne upozornila ze soja je pro deti take alergen, tak i sojove jogurty jsem upustila. V DM kupuji ryzove mleko s vapnikem (1l okolo 40kc), obcas ji udelam Zajice (pohankovy, ryzovy napoj).
U skoro rocniho bych si hlidala to slozeni. Ke svacinam ovoce, presnidavky. Snidane a vecere jedeme stale chleba, s Florou a sunkou, marmeladou. A obedy polevky a popripade nejake maso s prilohou ci omackou.
Jo a pozor na ty margariny, vetsinou v nich taky neco mlecneho je. Ta Flora bude asi dobra ja uz to ted nesleduju a margariny taky nekupuju, jeste myslim jeden druh Perly byl ok (s vitaminy?).
@Ainy jj, jedina Flora a ta perla byli OK. Ja jeste koukam na mnozstvi soli.
@Křupka1 píše:
Pozor flora ma v novem slozeni susene podmasli.
diky za upozorneni
Az priste pujdu na koupit tak se musim kouknout
Holky ještě mám dotaz, jsem se dočetla, že prý po roce věku dítěte, nebudeme mít nárok na recept na Nutrilon AC…nevíte co je na tom pravdy, že po roce se to už nepředepisuje?
@Pettule69 netusim. ale prvni recept jsem dostala az po roce male. ani jsem nevedela ze se muze dat na recept.
@Pexeso aha, tak to možná byla nějaká blbost
bylo mi divné že by se to do roka předepisovalo a pak už ne ![]()
Tak mne to uz nepredepsali. Nastesti uz bylo po alergii. Asi jak ktery dr nebo nevim.
Noo a když to už nepředepíšou a alergie přetrvává, tak si to mám koupit na vlastní náklady? Já se jen ptám bo dr. mi včera řekla, že bez receptu ho nedostanu…