Jídelníček dítěte s ABKM

1563
7.2.13 12:58

Jídelníček dítěte s ABKM

Ahoj holky, co máte děti s ABKM, chtěla jsem se zeptat, co vše jim dávate jíst s touto alergií? Dneska se potvrdilo že malý tuhle alergii má taky, tak jsem ze všeho ještě celkem zmatená…jinak je mu 11.měsíců :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
7.2.13 13:13

Zkus se podivat, je tady hodne diskusi na toto tema.Taky jsem hodne cerpala ze stranek proalergiky.cz nebo tak nejak. Tam byly i konkretni vyrobky, ktere neobsahuji mleko. Na piti mel mlicko Nutrilon allergy care a u kupovanych veci jsem procitala slozeni-nejaka soucast mleka je snad ve vsem :cert: Kase jsem delala jen z vody -Sinlac nebo nemlecne Sunarky, ty mu moc chutnaly. Ryzovy dezert Amunacek ze zdrave vyzivy na svacu…Skoro vsechno jsem delala a varila doma…ale stalo to za to. Vyrostl z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
7.2.13 13:37

Ahoj, opravdu se neboj, vím, že je to ze začátku stresující, ale vše se dá něčím nahradit. malé zjistili ABKM a na vaječný bílek v 10.měsíci, teď jsou jí něco přes dva roky a už zjišťujeme náznaky toho, že alergie odeznívá, včera slupla celé bebe mléčné a nic jí nebylo, takže hurá. Jinak kupujeme hlavně ve zdravé výživě, jak už tu bylo řečeno, tak Amunáčky, vaříme, pečeme z rýžového, ovesného mléka. Místo másla Floru, mají i ovesné, rýžové smetany na vaření, je to opravdu hodně a hlavně číst při nákupu etikety, mléko je i v šunce! Doporučuji mrknout sem, mají většinu věcí bez mléka a bílku http://www.bioobchod.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
7.2.13 14:48

@Ainy Děkuji, Nutrilon AC má taky, jen se potřebuju zorientovat co a jak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
7.2.13 14:55

U male jsem mela ABKM od jejich 2 mesicu - co jsem kojila tak to slo. Potom na piti jsem dalava nutrilon AC. Ted ji je 21mesicu a je to relativne OK. Pri nakupovani jsem cetla slozeni. Jogurty zadne. Dr mne upozornila ze soja je pro deti take alergen, tak i sojove jogurty jsem upustila. V DM kupuji ryzove mleko s vapnikem (1l okolo 40kc), obcas ji udelam Zajice (pohankovy, ryzovy napoj).
U skoro rocniho bych si hlidala to slozeni. Ke svacinam ovoce, presnidavky. Snidane a vecere jedeme stale chleba, s Florou a sunkou, marmeladou. A obedy polevky a popripade nejake maso s prilohou ci omackou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
7.2.13 15:03

Jo a pozor na ty margariny, vetsinou v nich taky neco mlecneho je. Ta Flora bude asi dobra ja uz to ted nesleduju a margariny taky nekupuju, jeste myslim jeden druh Perly byl ok (s vitaminy?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
7.2.13 15:08

@Ainy jj, jedina Flora a ta perla byli OK. Ja jeste koukam na mnozstvi soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
7.2.13 15:45

Pozor flora ma v novem slozeni susene podmasli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
7.2.13 17:03
@Křupka1 píše:
Pozor flora ma v novem slozeni susene podmasli.

diky za upozorneni :) Az priste pujdu na koupit tak se musim kouknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
8.2.13 07:52

Holky ještě mám dotaz, jsem se dočetla, že prý po roce věku dítěte, nebudeme mít nárok na recept na Nutrilon AC…nevíte co je na tom pravdy, že po roce se to už nepředepisuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
8.2.13 08:23

@Pettule69 netusim. ale prvni recept jsem dostala az po roce male. ani jsem nevedela ze se muze dat na recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
8.2.13 08:43

@Pexeso aha, tak to možná byla nějaká blbost :D :D bylo mi divné že by se to do roka předepisovalo a pak už ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
8.2.13 10:02

Tak mne to uz nepredepsali. Nastesti uz bylo po alergii. Asi jak ktery dr nebo nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
8.2.13 10:44

Noo a když to už nepředepíšou a alergie přetrvává, tak si to mám koupit na vlastní náklady? Já se jen ptám bo dr. mi včera řekla, že bez receptu ho nedostanu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
8.2.13 10:46

@Pettule69 bez receptu se to da normalne koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek