Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A nejsou to takove ty bezne supinky ve vlasech? male deti je mivaji casto
Muze to byt i lupenka, svedi a loziska vypadaji tak, jak pises.
Může to být taky seborhea…já ji měla dlouhý roky jsem se s tím prala, ale už jsem to nevyléčila, prostě se to někdy zhorší, někdy zlepší - zhoršuje se to hlavně v zimě, když nosím čepici.
Je to taková vrstvička, bílá až světle žlutá, když to podrbeš, tak to vypadá jako mastný lupy, když se dostaneš až na kůži, tak je tam jakoby „živé“ vypadá to trochu jako když si strhneš puchýř.
Každopádně bych s tím zašla na kožní a trvej na rozboru (udělaj z toho stěr), protože to může být kdeco tak aby věděli jak a čim to léčit!
mě tu seboreu léčili (než sem přešla na kožní do nemocnice) několik let jako prachobyčejný lupy, až mi z toho udělali chronickej problém.
Mě taky napadla ta lupenka, mám ji na hlavě a vypadá to tak, jak popisuješ
Zajděte na kožní ![]()
Zasla bych na kozni. Jinak proti plisni je Nizoral sampon. Ale kozni ti urcite rekne, co by zabralo. Nelecila bych to nejak sama.
Podle toho co jsem četla to opravdu poukazuje na tu plisen.. ten popis je presný.. mam doma kočku… tu jsem prohledla a nic.. no zitra se snad dozvím co to je..
No kocka prenasi napriklad svrab… takze ja bych kozarku urcite navstivila. A preju aby to nebylo ono…
Pokud je to kočka domácí, tak bych se nebála.
Taky ti hodim foto jak plíseň ze zvířat vypadá, vtěřinku ![]()
Příspěvek upraven 03.02.13 v 22:59
http://img.kralici.com/…10c80258.jpg tak takle vypadá plíseň ze zvířete, nejspíš i zvířata maj více druhu, ale je to červeněohraničené s bílou. takle to vypadalo během dvou dnu ![]()
At je to cokoliv, radim taky kožního. Samoléčba je většinou k ničemu
Ahoj, náš malý měl něco podobněho na pravé straně hlavičky, Doktor nám na to napsal mastičku s kortokoidy, vždy na chvíli zabrala a pak se to oběvilo znovu. Nakonec jsem mu to mazala robátkem a zmizlo to uplně. Možná by u vás, nějaká konopná kvalitní mastička pomohla
Pokud je to i kočka domácí, tak možné to je, často na nich není nic vidět (znám několik pořípadů), některé teda mají ložiska, ale není to podmínkou. Hodně na to trpí perské, britky - takové ty víc šlechtěné. Doporučuju jít s kočkou na veterinu, aby udělali testy a i kočka, aby se přeléčila a vám se to nevracelo. S dítětem rozhodně k Dr., některé plísně jsou dost nebezpečné..
Hele na kozni, kozni afekce se podle popisu nedaji urcit vubec, podle fotky zridkakdy.
@Kamča.dalmatinka píše:
http://img.kralici.com/…10c80258.jpg tak takle vypadá plíseň ze zvířete, nejspíš i zvířata maj více druhu, ale je to červeněohraničené s bílou. takle to vypadalo během dvou dnu
At je to cokoliv, radim taky kožního. Samoléčba je většinou k ničemu
Kamčo, tohle jsem měla jako malá taky od kočky.. měla jsem to na ruce… S malou jsem dnes u dokrorky nebyla.. objednala malou až na zítra..
Dobrý večer… V pátek jsem si všimla, jak se moje skoro dvouletá dcera drbe na hlavě.. Po prohlidce jsem zjistila ze má asi tak 2,5 cm mirně vystouple mistecko, a je to jakoby supovité, lupovité.. Brouzdáním po netu jsem zjistila, že je to plíseň.. Chtěla jsem se zeptat, jestli s tím mátě nějaké zkušenosti.. Zajimalo by mě jak se to lečí, jak dlouho atd.. Na netu toho moc nepíšou.. zítra jdeme k doktorce.. mala se ted vecer začala hodně drbat a je mi jo strasně líto.. kdybych aspon vedela jestli se na to muže neco dat na sklidneni proti tomu svedení