Jakou mouku pro celiaka

jnk
35
1.2.13 13:37

Jakou mouku pro celiaka

Ahojky,

prosím o radu jakou mouku požít pro celiaka místo hrubé, hladké a polohrubé. Dost peču a vařím a tak bych dětem chtěla dopřát domácí buchty, bábovku apod.
Díky za radu, jsme nováčci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.2.13 13:50

Ahoj, já používám téměř na vše Jizerku a zahušťuji pohankovou moukou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jnk
35
1.2.13 13:52

Díky. A to je přímo mouka nebo nějaká směs na chlaba či buchtu. Takže bezlep. mouka se musí ještě zahustit, aha. A můžu použít své normální recepty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
1.2.13 13:52

Pohanková mi přijde nejpodobnější klasice a mně z ní věci i chutnaly, což se o všech bezlepkových moukách říct nedá :D. Ale stejně to chce recepty trochu upravit, nestačí jen nahradit mouku bezlepkovou. Držím palce, ať to co nejdřív vychytáš!

• Citovat
  • Upravit
jnk
35
1.2.13 13:54

@catie Díky,no toho se právě bojím, že než se naučím poměrově bude plno zmetků :lol:. Takže koupím pohankovou mouku, našla jsem že je hladká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jnk
35
1.2.13 13:55

A jak děláte třeba kynutý knedlíky, děti je milují a tam je potřeba dát tu hrubou. Stačí tedy taky jakoby zahustit tou pohankou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
1.2.13 14:30

Já používám na všchno mouku Jizerku. Pokud je v receptu polohrubá nebo hrubá mouka, dám tam Jizerky méně, než je uvedeno v receptu, a postupně přisypávám podle konzistence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
1.2.13 14:35

Tady http://www.senzarecepty.cz/…nedliky.html najdeš video, jak udělat bezlepkové ovocné knedlíky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jnk
35
1.2.13 14:37

@Hannah1979 díky moc. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
1.2.13 16:15
@jnk píše:
@catie Díky,no toho se právě bojím, že než se naučím poměrově bude plno zmetků :lol:. Takže koupím pohankovou mouku, našla jsem že je hladká.

Nojo, těmi mými prvními chleby se dalo zabíjet, bylo to jak brok tvrdé a nepoživatelné :mrgreen:. Ale časem se to zlepšilo. Knedlíky neporadím, ty jsem v životě z bezl. mouky nedělala (dietu jsem měla jako bezdětná, tak v tom to bylo daleko jednodušší, teď už ji nedržím, tak jsem vyšla ze cviku).

• Citovat
  • Upravit
65139
1.2.13 17:34

Taky si myslím, že je třeba si to vyzkoušet a praxí vychytat. Já kupuju v Kaufu mouky Doves Farm, jsou levné, bez soji a mléka. Dcera hodně používá i rýžovou mouku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
2.2.13 01:37

@catie Takže už ji nedržíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
2.2.13 08:37

@1024 přesně tak. Biopsie u mě nikdy celiakii nepotvrdila, lékaři mi poradili zkusit držet dietu, protože někteří lidé na lepek mohou být citliví, i když nejsou přímo celiatici. Mně ale dieta nepomohla, takže už ji nedržím.

• Citovat
  • Upravit
2969
2.2.13 18:41

@catie Tak to máš dobrý, u dcerky ji bohužel potvrdili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
2.2.13 20:03

@1024 tak to ji lituju a přeju, ať to zvládnete. U dětí je to přece jen horší, než u dospělých, když nemůžou třeba sušenky od kamarádů, atd. Ale zase, když si zvyknou od malička, berou to jako součást života a dovedou se s tím vyrobnat :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek