Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
po užití chromovaných náušnic se mi v okolí ucha udělal asi opar, který se přenesl i dál na jednu stranu obličeje. Jsou to svědivé růžové puchýřky, uprostřed bílé kolečko s tekutinou. Lékařka k tomu přistupovala jako k oparu, dala mi na to Bactroban a zinkový olej. Snažila jsem se někde dopátrat jaký druh oparu by to mohl být, myslíte, že na obličeji je možný pásový opar? Jsem z toho taková smutná, protože do toho mám ještě svůj klasický ekzém. No věřím jen, že to miminku v bříšku neublíží…
@Enži No ja sice nevim jaky opar mas ty, ale pasovy opar muze byt i na obliceji. Vim to jiste, protoze na nej trpivala babicka meho muze.
Pásový opar může být v obličeji, ale stejně tak klasický opar (ačkoliv vypadá trochu jinak než ten klasický na puse), manžel ho měl těsně pod okem - klasický opar.
A jak tě to bolí? Pásový opar bolí jako čert, tak bodavě.
Neboj, ani pásový, ani obyčejný opar prý nevadí. U mě měli před nedávnem podezření na pásový opar na noze, na obyčejné na rtu trpím odjakživa, všechna těhotenství jsem měla. Problém je pouze genitální kvůli porodu.
Pokud je to pásový, bolelo by to strašně, jinak to může být obyč., manžel taky měl na oku.
Pásový opar bolí, fakt hrozně a i po zahojení, ten fakt nezaměníš. Může být i v obličeji, měla jsem ho od levého oka (včetně oka), přes nos (i vevnitř), dolů přes pusu (i vevnitř) až na bradu, prostě pás puchýřků. A pásový opar se rád vrací na stejné místo.
No já vlastně nevím, jaky opat to nakonec byl, ale měla jsem ho kolem celého ucha smerem k obličeji. Doktorka mi na to dala Herpesin a léčili se týden. Doufám, že se to nevrátí.