Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj ja s tim zkusenost nemam ale vim ze thc z marihuany urcite prechazi kuzi do tela, takze do krve a tim i do mlika jak alkohol, kofein a vsechno ostatni..musis tu mast pouzivat?
Asi bych se toho lokalne nebala, jsem take ekzematik a doktroka me rikala ze kortikoidy ci antibiotocke masti lokalne nevadi. Me teda konopne produkty nepomahaji.
No nemaz s tim urcite prsa a asi spis vyuzij dobu kdy skvrne spi at se to ma cas vsaknout.
Znam dost maminek co dokonce pri kojeni kouri a hlavu si stim nedelaji - to ale neschvaluju…masti lokalne bych se fakt nebala
Já jsem se mazala po domácku dělanou konopnou mastičkou, protože se mi dělají fleky na těle a pomáhá mi jen ta. U toho jsem kojila, ale jen měsíc a nemyslím, si že by měl malý nějaký následky nebo tak. Prý když mařku nekouříš a nemažou se tím bradavky a prsa, tak by to vliv nemělo mít, protože kůže je prý jako filtr a jde tam toho minimum. ![]()
Vubec bych se nebala, znam spousty holcin, ktere denne huli marihuanu cele teho, cele kojeni a mimi naprosto v poradku…takze pokud je to v masti, jen lokalne pres kuzi, do toho tveho tela se dostane minimum a to co prejde mlikem do mimi je zanedbatelne, horsi jsou vyfuky a dychani cigaret…THC nema zadny primy vliv na poruchy, ci problemy, max. poruchy soustredeni ale to bys musela denne vyhulit pul gramu gram…pokud ti to ma pomoct proti drbani a nasledne infekci na kuzi, radsi THC mast, ktera neni prokazana ze skodi…jsem zdravotnik a byvala vasniva konzumentka THC…
100× horsi kortikoidy, ty primo nicej spousty bunek na mnoha mistech v tele najednou…lepsi jeden joint :] nez kortikoidy…masti se neboj, lepsi nez zanicena kuze
Podle kamaráda, který mastičkou maže svoje dvojčata, prý by musela být šíleně velká vrstva, aby se v krvi objevilo jen stopové množství thc. Nemám to ale ověřené, já bych se toho nebála. Podívej se na nějaké odbornější stránky o konopí, třeba konopijelek.cz a zkus kontaktovat nějakého odborníka.
Já myslím, že se nic do mlíka nedostane, že je to malé množství. Můj taťka používá po domácku vyráběnou mast z konopí od kamaráda, co se zabývá výrobou takových domácích léčiv a můžu říct, že tata je po vážné operaci nohy a paty a toto je jediné, co mu pomáhá na otok, zmírnění strašných bolestí a může konečně s nohou hýbat, též bych to nazvala jako zázračnou mast. Natírá se s tím 3× denně a je 100% soustředěný, žádné známky „po mariánce“ nemá…ale můžeš se zeptat pro jistotu magistry v lékárně nebo doktora, ti určitě potvrdí na jisto.
Díky, já věděla, že tady odpoveď dostanu! Ješě projedu webovky, co mi sem vložila elfans.
Nerada bych měla dítko „zkouřený“.
![]()
Je, krásná diskuze, jak dělaná pro nás, nebadí, když se zapojím se svým problémem, je to vlastně stejné, taky jí mám doma, 4 dny, manžel má dokrve rozpraskané ruce, maže třetí den, zatím tedy nevidíme žádné zlepšení, ty s tím máš na ekzem zkušenosti, on to má opravdu děsné, celé ruce, kortikoidy nezabírají, kožařka do něj cpe antibiotika jedny za druhým a je to horší a horší, jen pohne prstama a už mu praská kůže a valí krev. Jak dlouho trvá, než to trochu zabere?
A druhý dotaz, malé je 13měsíců, má to po manželovi, zatím ji držím, ale má na tělíčku pár ložisek, momentálně za ušima zrovna tak prsklé, natřel byste tím někdo takhle malé mrně? Nic jí na to nezabírá, momentálně dávám jen sudokrém, ať jí to tolik nesvědí.
Kdyby měl někdo jakoukoliv zkušenost s ekzemem a touhle pravou mastí, budu vděčná za každý postřeh.
Zakladatelko omlouvám se, že ti sem takhle lezu.
@Anonymní píše:
Díky, já věděla, že tady odpoveď dostanu! Ješě projedu webovky, co mi sem vložila elfans.Nerada bych měla dítko „zkouřený“.![]()
@terinka4444 Taky používám doma vyráběnou mast z konopí a sádla. Záleží, jak často manžel maže, já jsem musela ze začátku mazat skoro pořád, ale nakonec to zabralo. Dávám i dceři, v té masti, co máme doma není koncentrace nijak vysoká.
Učitě nevadí! pokud si tím nebudeš mazat bradavky před kojením…Jestli je domácí alespoň ti lépe zabere na ekzém. Přes kůži to nemá vliv ani na tvojí nervovou soustavu, do krve se to nedostane. Ty z lékáren neobsahují skoro žádné THC, takže už vůbec nevadí. Kortikoidy jsou to pravé svinstvo. Nic přírodního nemůže uškodit, ba naopak. Maximálně bude lépe spinkat ![]()
Holky ty konopny masti se nebojte THC neni jed…horsi je maslo Flora to je jed, kour z cigaret je nebezpecnej, antibiotika chemka a kortikoidy jsou nejvetsi hnus, vse prirodni je vzdy lepsi na ucinek, vztrebani a vylouceni organismem nez chemikalie…co vim tak tyhle konopny masti lidem dost zabiraj, jeste bych prestala prat v Persilech, Rexich a a jinejch hnojich a koupila bych neco nechemickeho treba z Amway nebo v nejake bio prodejne je to drazsi ale lidem to desne pomohlo.Znam x lidi co prestali prat v beznejch pracich prostredcich a po mesici si vsimli ze vysledek se dostavil, jinak s tim vysledkem je asi u kazdyho jinej dle intenzity problemu, ale mazala bych v pravidelnych intervalech min 3× denne a za 3 tydny uvidite, plus nejaky bylinny koupele a bylinny oleje treba domaci - nevim treba hermanek, trezalku, zazvor nalozi do olivoveho oleje a natirat po kazde koupeli aby ta kuze dostavala zasobu jinejch latek z kterejch se bude obnovovat aby se potlacil exematickej zaklad v kuzi
Ahoj,
předem pochopte anonymní dotaz. Nechci, aby kdokoli věděl nejen o mém zdr. stavu, ale i o marihuaně.
Jsem silný ekzematik a do rukou se mi dostala mastička z marihuany (ne technické konopí) a vím, že na ekzémy je to skoro zázrak. Jiné masti mi nepomáhají, už ani ty kortikoidové. Jenže, kojím…dost často. Takže se chci zeptat, marihuana v masti určitě taky přechází kůží do těla a pak do mlíka, že? Nemáte s tím některá zkušenost? Místní farmaceutická poradna byla uzavřena, proto se ptám rovnou tady.
Děkuju!