Marihuana a kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9719
24.8.16 20:44
@Anonymní píše:
Ahoj, tady zakladatelka. Dekuji za rady tem, kteri k tomu skutecne meli co rici a meli i odborny nazor.
Lidem, co me oslovuji jako fetku a napadaji za to, ze vubec mam dite se musim vysmat.
Prectete si, co jsou antidepresiva. Zazijte si, jake to je, mit dlouhe deprese. Nenavidim je. Bojuji s nimi roky. Relaxuji, delam jogu, leky mi nepomohli…doktori jen zvysovali davku. Ted je vse ok. Sem tam si dam lehce zapalim (jednou potahnuti denne) a je mi milionkrat lepe. Mi pratele si mysli, ze jsem ukazkova matka.
Nejsem na sebe i za to mini mnozstvi travy pysna, ale co uz…dite miluji a rodinu tez. Jen deprese je nemoc jako kazda jina, i kdyz mi netece krev.
A mimochodem, kolik matek je kuracek tabaku v tehotenstvi, pri kojeni, kolik jich denne potkate s horiciˇ cigarem a kocarkem…a to je normalni? Za mne to ok neni. Ale spolecnosti to jaksi nevadi! :,(

Já ti rozumím jen bych se toho kojení fakt bála i když je to jen jeden šluk denně, každopádně ti moc přeju, aby jsi to vyřešila k všestranné spokojenosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
24.8.16 21:06
@Barush píše:
Myslím že v časopise legalizace teď vyšlo něco o marihuaně v těhotenství a při kojení, ale nečetla jsem. Opravdu se toho nebojte, a přestat kvůli pár práskům kojit by byla věčná škoda :kytka: Dnes se začínají s konopím léčit i malé děti. Klidně napište SZ, konopím se trošku zabývám, pěstujeme ho i oficiálně (ovšem to technické) :kytka:

Vyšlo tam toto:
Dobrý den, chtěla bych se optat, jak moc škodlivé je dát si při kojení 5–6 šluků marihuany. Je to malé brčko a nedávám si každý den.

Zdravím Vás, je dobře, že si sháníte informace. Ideální by samozřejmě bylo marihuanu vůbec v době kojení nekonzumovat. Pokud matka užívá a zároveň kojí dítě, obsažené látky (včetně psychoaktivního THC a toxických látek, které se vytvářejí při kouření marihuany obdobně jako při kouření běžných cigaret) se dostávají do mateřského mléka. Hladina těchto látek je pak dokonce mnohem vyšší než například v krvi. To pak může mít negativní vliv na imunitní systém kojeného miminka. Konzumace všech drog prostřednictvím prolaktinu snižuje tvorbu mléka. Další rizika spojená s konzumací během kojení mohou být například poruchy vývoje pohybového systému. Dalším faktorem je také skutečnost, že pokud matka konzumuje a je pod vlivem nějaké omamné látky, může se tímto snížit schopnost se o dítě řádně postarat. Rodičovská role je velmi zodpovědnou rolí a bohužel, konzumace drog se s tímto dosti často vylučuje.

Výzkumů na toto téma je poměrně málo a výsledky nejsou zcela jednoznačné. I přesto bych tuto situaci nepodceňovala. Pokud se nechcete konzumace marihuany vzdát úplně, doporučuji ji alespoň odložit na dobu, až kojit nebudete. Užívejte si mateřství a buďte na sebe, potažmo miminko opatrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.16 21:29
@Malaga píše:
Vyšlo tam toto:
Dobrý den, chtěla bych se optat, jak moc škodlivé je dát si při kojení 5–6 šluků marihuany. Je to malé brčko a nedávám si každý den.

Zdravím Vás, je dobře, že si sháníte informace. Ideální by samozřejmě bylo marihuanu vůbec v době kojení nekonzumovat. Pokud matka užívá a zároveň kojí dítě, obsažené látky (včetně psychoaktivního THC a toxických látek, které se vytvářejí při kouření marihuany obdobně jako při kouření běžných cigaret) se dostávají do mateřského mléka. Hladina těchto látek je pak dokonce mnohem vyšší než například v krvi. To pak může mít negativní vliv na imunitní systém kojeného miminka. Konzumace všech drog prostřednictvím prolaktinu snižuje tvorbu mléka. Další rizika spojená s konzumací během kojení mohou být například poruchy vývoje pohybového systému. Dalším faktorem je také skutečnost, že pokud matka konzumuje a je pod vlivem nějaké omamné látky, může se tímto snížit schopnost se o dítě řádně postarat. Rodičovská role je velmi zodpovědnou rolí a bohužel, konzumace drog se s tímto dosti často vylučuje.

Výzkumů na toto téma je poměrně málo a výsledky nejsou zcela jednoznačné. I přesto bych tuto situaci nepodceňovala. Pokud se nechcete konzumace marihuany vzdát úplně, doporučuji ji alespoň odložit na dobu, až kojit nebudete. Užívejte si mateřství a buďte na sebe, potažmo miminko opatrná.

Dekuju za radu. Tohle je zajimave. Snazim se prejit na prikrmy a UM. Sve dite miluju a strasne se snazim. Mrzi mne, ze ne vse zvladam.
Ps: ted par dni napriklad jsem naprosto ok a jsem stastna

• Citovat
  • Upravit
1433
25.8.16 07:48

@Malaga na které je to stránce, prosím tě? Nějak to nemůžu najít… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
25.8.16 08:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
25.8.16 12:12
@Frída34 píše:
Já si myslím že máte nulovou toleranci celkově, vaše řádky k zakladatelce o tom svědčí 8o

A to jí mám jako poplácat po ramenou, že riskuje zdraví svýho dítěte, kvůli blbýmu hulení? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.19 22:02

Ahooooj… chtěla bych se zeptat zda si můžu dát pár prášku z brka když malá měla sirup Panadol šou ji 2mesice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.6.19 12:33

CBD produkty

Já teď nedávno vyzkoušela CBD, které je bez THC. Jedná se o olej. Taky kojím a na bolavé zoubky to pomáhá i malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.19 00:19

Batolatko, rok a pul, kojim uz jen jednou denne po obede, na uspani, a mam za to, ze mleko uz prakticky nemam, jen par kapek, jde spis o ten „dudlik“.
Co jsem cetla, vsichni jsou striktne proti marihuane pri kojeni, ale fakt zpusobim diteti nenapravitelne poskozeni kdyz si za tehle podminek obcas dam trochu tuku s travou? (Nekourim, jim, takze veskere negativni ucinky koureni odpadaji).
Samozrejme nemam v planu se zhulit do mrtva, jen trosku. Prijde mi to asi na urovni jako dat si pivo nebo dvojku vina.

• Citovat
  • Upravit
3
18.7.21 01:19

V některých státech USA se předepisuje lékařská marihuana. Je to v tich případech, kdy maminka není schopna cokoliv pozrit a nevyblinkat. Místo aby pribirala, tak hubne.. Já si myslím, že je to vše moc rozebírane téma..

Alkohol, drogy, v těhotenství -, ne! Nikdy!
Pokud nezakroci lékař.. Oni to přece studovali..

Příklad: já neberu od 15ti let žádné prášky.. Antibiotika, brufeny..
Ale v těhotenství se mi zablokovala pater a dostala jsem na místě asi.. Paralenovou kapacku a k tomu domu léky obsahující tramal…

Ty léky jsem měla brát několik dní 3×denně..

Brala jsem je jen na noc.. A bylo to moje přesvědčení.. Že to nechci do miminka rvát…
Přesto, že mi dr řekl, že je to nutné..

Důležité bylo, aby to ustoupilo.. A to se stalo, i po nebrání léků a cvičení…

Ale, kdyby mi lékař na pohotovosti, nedal kapacku a naskedne jsem si nevzala,, drogu". Nrustoupilo by to a bylo by zle…

Takže každý uživatel, ať už jakékoliv návykové látky, nebo ulevnych léků se musí zamyslet nad tim, jestli on, nebo to(úleva, berlicka, či relax)

Kdo se rozhodne mit miminko, musí někdy zaprit sám sebe.

Miluju dětičky, všech barev a vyznání. Dětičky jsou Boží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
21.12.22 22:07

@Naty123456 ty kráso to je otázka, to si děláš prd**l:lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie