Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky, jdu si pro radu, vybiram pro našeho ještě nenarozeného chlapecka nějakou vaničku 😊 nejlepe takovou co se da dát do vany (netrvam na těch vysokých) a taky s nějakou přívětivou cenou. Dokážete poradit jakou a popřípadě co vše ke koupani novorozence koupit? Děkuji moc😊
Kup si uplne normalni vanicku bez nejakych vymozenosti nebo plastovych lehatek
@Raduusg nejlepší vana, co jsem kdy měla a následně byla prověřena ještě ix dalšíma miminama je vanička Shnuggle. Ano měla jsem i proste takové to lehátko do vany a ano je bambilion vaniček za stovku a různých kbelíků. Za mě prostě tohle TOP, i mimina, co nechtěla koupat v ničem, milovala tuhle vanu.
Úplně klasickou bez „vychytávek“. Důležité je hodně vody a tepla voda. Aby bylo miminko jako zpátky v bříšku a bylo spokojené.
Nás malý nechtěl být ve vodě co měla míň stupňů než co mi připadalo jako moc horké 😃 teploměr jsme neměli
Mám úplně tu nejobyčejnější vaničku co existuje, délka asi 80cm, nebo tak. Koupili jsme ji za cca 200kč před 3 lety a používáme ji pořád. Nemáme vanu, takže mimino se koupalo ve vaničce, položené na pračce. Starší dítě zase má vaničku ve sprcháči.
Nikdy jsem nevyužila žádná lehátka, pomůcky ani jiné blbiny. Kamarádky co si je koupily, na ně akorát nadávaly. Že v těch různých plastových lehátkách se dítě špatně myje a ty „houby“ zase rychle plesniví. Mimino jsem měla položené na ruce a zvládla jsem to úplně v klidu.
K tomu tu vaničku bereme sebou na různé dovolené, kdy z ní děti mají bazének.
Záleží jenom na vás, jak moc blbinek chcete. Jde to totiž úplně nádherně i bez nich.
Mela jsem obycejne latkove lehatko do vany, na prvni dite obycejnou plastovou vanicku a na vetsi miminka je k nezaplaceni kyblik.
Vsechno od nekoho, urcite nema cenu davat za tyhle veci nejake velke penize nebo kupovat nove.
Máme úplně obyč vaničku, žádné vychytávky nejsou třeba
jinak nemáme nic, u tchýně jsme koupali jen ve vaně s lehatkem, ale to moc nevyhovovalo a hlavně byla větší spotřeba vody.
Taky uplně obyčejná vanička a měla jsem tedy i lehátko koupené ale používala jsem prvních pár týdnu, pak už bez lehátka. Já se spíše bála bez lehátka. Bylo to první dítě.
Obyč plastová vanička stačí. Novorozeně jsem měla jen na ruce, ale starší mimino mám na lehátku, už se tam různě hemží, chce kopat nohama, už se mi jen v ruce blbě drží, kór když mám vaničku ve velké vaně. Akorát už se mi na to lehátko nechce vejít, už vyhlížím, aby si sedla ![]()
Mám obyčejnou vaničku. Máme sprchový kout a jinde než v koupelně koupat nechci (hodně cáká), tak jsem si z druhé ruky pořídila stojan na vaničku. Pro mě je to super a praktické.
Máme obyc z ikea asi za 130. Koupali jsme v tom tak do 5m a pak už ve vane v troše vody, ze byl na břiše. Max bych koukla jestli jsou nějaké skladaci kvůli prostoru, ale jinak za me klasika Ok. Jako staršímu mu to dávám na balkon když se mi nechce řešit bazenek v lete
Doporučuji úplně obyčejnou vaničku bez integrovaného lehátka a k tomu lehátko s látkovým potahem, ten můžeš prát, je ve vodě příjemné. A nepřemýšlela jsi nad koupacím kyblikem? My měli od narození ten, byla jsem zvědavá a syn v něm byl spokojený moc, dokud se do něj vlezl, měli jsme kyblík a když se do něj nevešel, tak právě úplně obyčejnou vaničku a látkové lehátko.
@Mellounowamanzelka opravdu? Tak já mám teda naprosto opačnou zkušenost. V obchodě Shnuggle vychválili do nebes, líbila se mi, takže jsme neváhali a koupili (prvorodička no 🙈)… Za mě největší krám ve výbavičce a zcela zbytečně vyhozené peníze (tehdy cca 900
). Nikomu totiž neřeknou, že nesedící dítě do toho nepatří. Poloha v sedě jednak velmi škodí jeho páteři a jednak je novorozenec zcela nestabilní a padá na všechny strany. Takže místo umývání se snažíte, aby se neutopil. Díky zarážce na zadeček se k němu nedá dostat a pohodlně zadeček umýt, což je u věčně pokaděného novorozence fakt problém. Tím, jak dítě sedí a nemá ve vodě hlavičku, tak nejde umýt ani ta. Takže jsem v tom novorozence koupala na ruce vleže a naopak, abych ho vůbec byla schopná jakž takž umýt. Dítě do toho velikostně dorostlo cca v 5 měsících, kdy už tam bylo stabilní a udrželo správnou polohu, ale stejně stále samo nesedělo a čím bylo větší, tím méně prostoru pro umytí hlavně zadečku tam logicky bylo. Ve čtyřech měsíčních mi došla trpělivost a koupila jsem obyčejnou plastovou vaničku bez lehátka za 160 Kč a doteď si nadávám, že jsem ji nekoupila hned. Od šesti měsíců se koupe ve velké vaně. Bohužel nejsem jediná, kdo má stejnou zkušenost, kamarádka slavila, když se jí Shnuggle podařilo prodat… Za mě koupit úplně obyč plastovou vaničku bez integrovaného lehátka za pár korun. Lehátko se dá případně dokoupit, ale za mě zbytečnost.
@Ayinka3 proto jsem neměla ani Lehatko. Taky mi přišlo, ze se v těch kyblikach a divnych vanickach nedá dítě umýt. Zlata ikea za 130 kacek. Jedine co se ji libi je něco takovéhoto ze se to da složit a vrznout vedle pračky. https://www.xxxlutz.cz/…004778000701?…
@Ayinka3 ano moje zkušenost je opravdu taková, jak jsem psala výš, děcka už vaničce dávno odrostla a po nás ji má už 10 dítě.
Stačila trocha vody a dítě bylo ponořené pěkně i s bříškem. Děti v této vaničce vůbec v sedě nebyly, naopak v takovém klubíčku, v poloze jako v nosítku. Nikdy nikam nepadaly, vpřestaly plakat, ve vaně se v této poloze vyprděly. Za mě úplně super. Ale nejsme všichni stejní, takže tvé zkušenosti jsou prostě možné, je potřeba najít hlavně to, co vyhovuje dítěti, děti jsou totiž taky každé jiné. Já napsala pouze to, jak jsme to měli my.