Vánoce 2012 - co budete kupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
becky87
22.9.12 20:54
@zuzice píše:
Nic mi do toho není a nechci vůbec aby to vyznělo jako rýpání, vážně jsem jen zvědavá, ale když mu v 5ti dáte x-box co mu dáte třeba v 10ti?

souhlasim.

Jinak u nas rozhodne takhle darky neresim, nejde ani tak o penize, ale proste u nas je zaklad Vanoc, pohoda, rodina,atmosfera.Pod stromeckem malickost.Zda se mi ze se z Ceskych rodin vytraci hlavni napln Vanoc. Vsichni se jen honi za darkama, cim drazsi tim lepsi, cim vic tim lip.Proc?Je to skoda…U nas se nadeli zviratkum krmivo, zajdeme jim ho zanest, donese se i do lesa, pak si zajdeme na pulnocni. Darku bude par. Vetsinou kniha a nejaka mala hracka.Uz to tak delam pet let a jeste se nestalo, ze by deti byly zklamane ;)

• Citovat
  • Upravit
5345
22.9.12 20:54

Lecko, díky za vyjasnění, tak tohle jde fakt mimo mě.

mít druhé dítě jiného pohlaví, tak nápadů je hodně, ale jak je to jedno pohlaví, tak jsem v koncích :-(
kolejí máme 4 druhy, autobusy, které u nás frčí, snad přes 30 ks, auta nepočítám…mraky puzzlí, lega, her a jiných „kravin“…takže fakt nevím…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
22.9.12 20:56

Jinak synovi jsme k prvním Vánocům (to mu bylo 9 měsíců) koupili mimo jiné takový červený zatloukátko se třema panáčkama, kolečkem, troujúhelníkem a čtvercem… nevím, jak se to jmenuje… hraje to nebo počítá, podle toho, jak se to přepne… to mělo a má pořád velkej úspěch. Pak pěnový písmenka, super jsou taky pěnový kostky, hezky na sobě drží a nezraní se u hraní.
K prvním narozeninám dostal kačenku na tyčce (začínal chodit), tu má taky doteď moc rád, pěnový kuželky, jednoduchý dřevěný puzzle (myslím, že je to značka LENA - ty jsou super)… Nemám tady fotky a docela mě překvapuje, jak je těžký si vzpomenout!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.12 20:56

Já kdysi se synovcem, když byl malý, tak jsem ho už dobu před vánocemi vzala třeba do hračkárny, co by se mu tak jako líbilo, aby Ježíšek věděl, co má na vánoce pořídit…a vždycky pak měl velikou radost, protože dostal to, co si přál.
Pro kluky jsou super hračky třeba motorová pila, na které byl místo řetězu takový kuličkový řetízek, který se i točil při zmáčknutí kohoutku…nebo auta od fy Bruder, mají super stroje pro kluky „jako živé“, je to dražší, ale kvalitní plast i na hraní venku na písku.
např. http://www.autabruder.cz/

• Citovat
  • Upravit
5345
22.9.12 20:58

Karleon, to mám takle kámošku, ta má ipod od od dvou let, její holčička, nosí ho furt sebou, kabelka, no dámička…je to teda šílenej pohled, jak to tam mrská. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
22.9.12 21:01

Já můžu doporučit tablet na malování. Dostala ho dcera loni, kdy měla dva a třičtvrtě roku, a používá ho téměř denně. Vhodný i do postele nebo do auta. Dcera (14m) už v něm taky nachází oblibu :-)

http://boogieboard.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.12 21:02
@DianaAndílek píše:
Lecko, ten kinect se dá koupit zvlášť nebo už u x-boxu musí být?

My ho máme již dohromady, vyjde to lépe finančně :-). Manžel se již těší, až ho zase vytáhneme z krabice, na léto ho totiž schováváme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
22.9.12 21:19

@blorchi díky za podporu, máme to podobně, naprosto nechápu konzumní pojetí tak nádherných svátků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
22.9.12 21:25
@zuzice píše:
@blorchi díky za podporu, máme to podobně, naprosto nechápu konzumní pojetí tak nádherných svátků.

Hele me to hrozne vadi, ja se priznam, kdyz vidim, jak se lidi predhaneji v nakupovani toho nej.Nebo premyslis jestli koupit rocnatku panenku za litr nebo dva :roll: Ja jsem asi stara skola, ikdyz jsem mladice :cert: :mrgreen: Ale fakt bych si rada udrzela ten pojem Vanoce, v tom co jsem napsala a pevne verim, ze i deti to zvladnou ;)

• Citovat
  • Upravit
6499
22.9.12 21:31

Vánoce jsou krásné svátky a já sama je skutečně miluju. Ale dárky nakupuju taky ráda a vůbec mi to to kouzlo Vánoc nemůže zkazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.9.12 21:38

Ahoj. Tak pětiletý už si řekne, co by chtěl, ne? Moje dcera (6 tiletá) si už roky píše Ježíškovi. Nejdřív jen malovala, loni už k tomu i napsala, co to je (páč třeba pizzerii od Play Doh bych podle obrázku nepoznala :lol: ). Ročnímu to bude jedno, bude mít pravděpodobně větší radost z papíru než z obsahu v něm :nevim:. Já třeba mladší dceři na její první Vánoce (byl jí necelý rok) kupovala dárky typu UM, kaše, skleničky s přesnídávkami a hraček jen pár (textilní kostky). Přišlo mi fakt zbytečný kupovoat dárky jen proto, že jsou Vánoce a že starší dostane dárků hodně, tak aby to bylo stejný.

Ale je mi jasný, že každý to tak mít nemusí a může být pro něj důležité zavalit malé dítě drahým dárkem. V roce mě napadá pro holky kočárek a pro kluky něco na ten způsob (nákupní vozík, sekačku na trávu, vozíček z Ikey, velké auto atp).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LEM
669
22.9.12 21:48

Tak Vanoce miluji a to se vsim vsudy. Ze si vyzdobime byt novyma ozdobama a dokonce i ty schony v obchodech. Miluji schaneni darku pro moje zlaticka.
Jinak kluk ted 4 a pul dostane kapesni hru kterou si uz dlouho preje. Pak lego, nafukovaci kreslo, rada bych i auto na ovladani a mozna i auto Bruder. Ma uz ctyri jsou vazne skvela. A chce odtahovku tak to asi skloubime. A pak nejaky drobnosti a urcite pyzamo a hru Tik Tak Bum Junior.
A holka 2 dostane kocarek a panenku do nej s funkcemi. Taky to kresilko a zehlici prkno. Dal uz jsem bezradna. U ni tak nejak nevim protoze toho spousty dedi po brachovi a po my o dost mladsi sestre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
22.9.12 21:51

Dceři se v roce nejvíc líbila textilní pískací a šustící knížečka a pejsek od FP. Dostala kuchyňku(v 1,5 roce) ta ji také baví.
Letos bude mít 2,5 roku. Dostane zvířátka k duplu, další kousek vláčkodráhy, protože chce stavět delší tratě a dětský ipad(obdoba dětského notebooku, manžel je IT tak máme doma originály, tak ji to zajímá)
Ještě přemýšlíme nad koloodrážedlem, ale nevím jestli to není na vánoce blbý, když s ním v zimě nemůže ven :think:

• Citovat
  • Upravit
1748
22.9.12 21:55

Myslím že u kluků vždy zabodují stavebnice. Třeba merkur je nej stavebnice, vyhrají si s ní oba, rozvíjí myšlení, fantazii i jemnou motoriku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.9.12 21:56

@zichisek Naše ho na Vánoce dostala (v necelých 2 letech) a byl to ústřední dárek. Hned ten den s ním začala nadšeně chodit po bytě (nohama nedosáhla, ale to ji nevadilo). Teď už na něm několik měsíců krásně drandí a před pár dny začala šlapat na kole :palec:. Nevím, odkud jsi, ale u nás v Praze se třeba na odrážedle dalo jezdit velkou část zimy. Starší dostala na Vánoce v necelých 3 letech kolo, strašně ho chtěla a dokonce byla ochotná vyměnit ho za dudlík (v téměř 3 letech :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný