Vánoce poprvé ve třech - těším se!

Caty
18.8.10 15:51

Vánoce

Ahoj holky, asi moc předčasné téma, ale jsem nemocná a nemám u sebe mojí berušku, tak dumám nad kde čím a napadly mě Vánoce. Letos to budou první, kdy budeme tři a strašně moc se na ně těším. Už pomalu schraňuju dárečky a plánuju jak to bude. Jak prožíváte Vánoce Vy? Jak je prožívá 9ti měsíční dítko? VNímí je?Trávíte Vánoce jako rodina sama nebo i s prarodiči? Děkuju za příspěvky. :huban:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101762
18.8.10 15:55

Nevím jestli vnímá vánoce jako takové, ale ozdobený stromeček je úžasný předmět na zkoumání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
18.8.10 15:58

Já Vánoce miluju:)Hodně pro mě znamenají takové to kouzlo ..jsem z toho vždycky na měkko:)My Vánoce první se synem to mu byl měsíc pak rok a měsíc a to z toho rozum moc neměl dárky rozbaloval ale ještě moc nezájem…ale třeba blikátka v okně či na stromečku to jo to ho zajímalo i ozdoby :mrgreen: Dáečky ještě nemám ani jedena bdue to letos masakr už budou kluci dva…
JInak u manžela je zvykem že si na Váncoe vezmou babičku a tak domů u nás ne pro nás je to jen prostě rodina co žije normálně a to hodlám dodržovat,at se tchýně postaví třeba na hlavu…mají jiné zvyky pro ně vánoce nijak moc asi neznamenají a jsou pro ěm jako cizí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.8.10 16:02

Ahoj, tak my budem mít už druhé Vánoce, ale vzhledem k tomu, že při prvních Vánocích bylo malému 19ct dní, tak se na tyhle vyloženě těšíme a stromeček zřejmě přivážeme na strop. Štědrý večer budeme trávit doma a na První svátek pojedeme k babičkám jako vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.8.10 16:06

Mé první dceři bylo na první vánoce 5 měsíců. Dárky ji pochopitelně nezajímaly. Ale zaujaly barevná blikající svetýlka na stromečku.
Vánoce, ale i jiné dny, jsme trávili většinou jen spolu, přítele víc zajímala hospoda. Teď mám nového přítele a čekáme v únoru miminko. Letošní vánoce budem trávit v Anglii,v září se tam stěhujem. Přítel tam žije už 8 let. Trávil s námi už loňské vánoce a byli to ty nejkrásnější. Je krásné, když cítíš,že s tebou partner je protože chce a né z povinosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
18.8.10 16:08

ahojky, klárka je listopadová, takže první vánoce už má sebou ale ty totálně prospinkala:-), takže tyhle bereme jako její 1., už se těším, až si bude sama rozbalovat dárečky, na stromeček se budeme jezdit koukat k tchánovcům, protože už vidím jak ho malá bude pořád shazovat na sebe a skubat z nej ozdoby a akorát bych se zbytečně rozčilovala:-)

už přemýšlím že jí udelám speciální menu:-) aby to měla ze vší parádou, braborový salát s jogurtem a asi kuřecí plátek na přírodno, snad si pošmákne:-)

už mám koupené i vánoční šatičky a aby byla fešanda:-)

http://www.mimidekor.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.8.10 16:10

Miluju vánoce, miluju Štědrý den. Těším se na něj tak od 25. prosince. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
18.8.10 16:10

Tak nám bylo 7 měsíců,ale největší úspěch měl na dárcích spíše papír,než dárek samotný.Jinak stroměček a světýlka,a prskavky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
18.8.10 16:13
Aladina píše:
Miluju vánoce, miluju Štědrý den. Těším se na něj tak od 25. prosince. :lol:

tak to jsme na tom stejně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
18.8.10 16:15

No já jsem na tom stejně. Vždycky vyzdobím celý byt, v každém okně světýlka, nazdobený balkon. stromeček máme živou borovičku, krásně voní, světýlka a ozdobičky. DOpoledne jedeme k našim a odpoledne jdeme do Prahy se podívat na Mši. Letos to asi vynecháme a uděláme si štědrý den klidnější u babičky, pak večer u nás doma my tři a pak spíme u mých rodičů. Těším se jak se malé rozzáří očička až uvidí světýlka, stromeček a snad už poleze a bude si hovět pod stromečkem. Moc se na to těším. Vánoce vždycky prožívám a miluju je, těším se na ně zase hned jak se rozbalí dárečky, ale letoš budou mít zase takový ten krásný dětský nádech, zase budou mít to svoje kouzlo s malou. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
48576
18.8.10 16:24

Vždycky jsem vánoce milovala.Letos vánoce určitě slavit nebudeme.Nevim jak to udělat aby malej o nic nepřišel a le slavit tento den na to už nemám nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
18.8.10 16:25

Kamčatko, můžu vědět proč je nebudete slavit?Ani kvůli malému?

• Citovat
  • Upravit
7584
18.8.10 16:28

Kamčo - jelikož jsem detektiv, vím, že u Vás slavit nechcete. :-( Je mi to moc líto. A myslím, že malý o Vánoce nepřijde. Ono to pro něj zas tak důležitý neí. Třeba je jednou slavit začnete. Třeba jiný den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.8.10 16:29

Aby to nevyznělo, že Tě sleduju. Načuhovala jsem dřív do jedné diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
18.8.10 16:44

Na vánoce nás potkala velká tragedie.Myslím že kdo zná a kdo bude chtít zjistit co tak to zjistí viz muj profil.Víc asi netřeba psát.. :cry:

Já se vánoc tak strašně bojim že jenom si na to vzpomenu tak brečim.Vubec nevim jak to udělat.takle malé dítě ví stejně houby a žádné vánoce nijak neprožívá proto že dárky dostává pořád.
nevim zda pomuže slavit jinej den,přece jen je to zážitek kterej se vrací a budu ho mít před očima při každém podívání na stromeček.
Plánovala jsem že bych odjela někam kde se vánoce neslaví ale tady jsou k vidění stromečky už od listopadu takže to bych musela hodně našetřit a ani nevim zda je země kde se neslaví? :roll:

No za mě si myslim že dokud neni dítě ovlivněno školou že vánoce ani prožívat nemusí ale přece jen je to svátek hlavně pro děti i když nám vzal to nejcenější a pro nás to už navždy bude prokletej den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný