Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to n-e-d-e-l-e-j.
Pokud potrebujes vymluvu, dej se treba k jehovistum.
Me Vanoce taky neberou a nejlepsi byly ty, kdy jsme se sebrali a odleteli v pulce prosince do teplych kraju a vratili se az po Novem roce. Tam se s Vanocemi blblo jenom uplne minimalne a dalo se to vytesnit. Doporucuju ![]()
Tak každý to má jinak no…na Tvém místě bych se snažila aspoň kvůli dětem a našla bych si na tom něco, co mám ráda, co se mi líbí…my tedy Vánoce milujeme - právě ty světýlka, pohádky, cukroví…
Ja mám raději období adventu než Vánoce. To čekání je fajn, děti se těší, řeší co dostanou, ale Štědrý den je pro mě peklo. Nebaví mě to. Všechno chystat, návštěva a pak hrrr večeře a dárky. A během hodiny je po všem.
Ani pohádky Vás nebaví? Nebo nějaký vánoční romantický film? ![]()
Co třeba dárečky? Nemáte nějaký vybraný? Třeba si zkuste koupit něco, co Vám udělá obrovskou radost
![]()
Nebo to pojmout spíše takovým křesťanským způsobem, pokud Vám třeba nevyhovuje ten komerční ![]()
Taky bych pro tebe měla radu tak to nedělej. Mě nakupování taky vadí, tak co jde řeším online, tam mi to tolik nevadí. Přecpané krámy těsně před vánoci neřeším, jdu nakoupit větší nákup kolem 20 a pak jen pidi nákup v malém krámku, kde to přežiju. 23 by mě do města nikdo nedostal. Jinak tu atmosféru mám ráda. Omezili jsme tedy návštěvy, přijedou jen rodiče jak moje tak manžela a případně kamarádi, které máme rádi, ale žádné navštěvování širokého příbuzenstva, které by zabralo celé svátky. Pak už si užíváme času spolu, hrajeme hry, koukáme na pohádky a to je super.
@Bobule321 píše:
Ja mám raději období adventu než Vánoce. To čekání je fajn, děti se těší, řeší co dostanou, ale Štědrý den je pro mě peklo. Nebaví mě to. Všechno chystat, návštěva a pak hrrr večeře a dárky. A během hodiny je po všem.
to máme stejné, adventní čas mám ráda, samotné Vánoce jsou hektické…návštěvy už nedávám, telku nepouštíme vůbec, mě ty pohádky lezou na nervy
Já osobně mám Vánoce vcelku ráda, baví mě ta atmosféra, koledy, vánoční filmy, punče, chodíme s přáteli pravidelně i na půlnoční. Nicméně moje matka to má úplně stejně jako ty, Vánoce slaví víceméně z povinnosti, nepeče cukroví, neprovádí nějakou extra výzdobu, žádný adventní věnec…minulý rok ani neměli doma stromek, jenom si společně předali dárky a konec. Mně to osobně připadá docela škoda, člověk by si, dle mého názoru, měl o svátcích užívat, načerpat atmosféru a tak nějak vypadnout z celoročního stereotypu. A když to někdo sabotuje, tak se o ten „únik z nudy a šedi“ podle mě připravuje, ale jak říkám, je to jen můj názor.
Mám kamarády, kteří to vnímají stejně jako ty nebo moje máma, prostě jim Vánoce moc neříkají - kamarádka třeba s přítelem během svátků jedou vždy na dovolenou a místo kapra a stromečku mají zážitky z výletu.
Myslím, že by mělo být na každém, jak se rozhodne slavit/neslavit a že je to hlavně o tom, si užít čas s přáteli a rodinou, na chvíli prostě vypadnout z toho každodenního stereotypu.
Nezdobím, nepeču, dárky jsme omezili na minimum, televize mě nebaví. Nejspokojenější jsem byla jeden rok, kdy jsem marodila a neměla vycházky a na návštěvy rodiny jely jen děti, dvě z toho už dospělé ![]()
A taky to jde ![]()
Každý má rád něco jiného. Nemáte důvod cítit se kvůli tomu jako mimozemšťan
![]()
Je mi to líto za tebe. Přijde mi to vždycky smutné, když takové příspěvky čtu.
My je máme rádi. A dnes speciálně máme velkou radost. Přišla první část světelného řetězu do velkého okna. Druhé asi někde kolují s PPL. Ale první jsou v okně. Hned jsem je musela za pomoci dětí aplikovat. Těším se, až dorazí zbytek. Do ledna neotevřeme na terasu dveře. Bude se obcházet přes garáž. Ale to nevadí. Přišla zpráva, že se blíží zásilka. To asi VK putuje.
Taky si dělej nějakou radost.
@MayaPis píše:
Každý má rád něco jiného. Nemáte důvod cítit se kvůli tomu jako mimozemšťan![]()
Třeba anální sex se santou
![]()
Já si Vánoce a ten čas začínám užívat 23.12. večer, jak už vím, že budu doma, s rodinou. Těším se na kapra a hlavně na pohádky a ten klid.
Období před Vánocemi fakt nesnáším - narvané obchoďáky, nervózní lidi, stres apod. Asi jsem divná, ale pro mě nejsou Vánoce o milion dárcích nebo abych myla okna…
Já osobně dělám jen to, co chci, výzdoba jen decentně, nešůruju jak divá, cukroví si objednám, a adventní čas a celou tu vánoční atmosféru miluju čím dál víc. ![]()
Příspěvek upraven 29.11.22 v 17:20
Omlouvám se za anonym..musím. Je mi 49 a vánoce už několik let opravdu nesnáším. Pootýkám jsem vdaná, děti také, rodiče, všichni jsme pohromadě..a vlastně je to moc fajn že se sejdeme…jenže my se scházíme i jindy stýkáme se. Ale jakmile nastanou vánoce chytá mě uplně deprese, světýlka výzdoby všichni naměkko a já bych to nejraději prospala. prostě mě to nebaví a otravuje. Pečení nesnáším ale musím se „přidat“ nakupování jídla, chyswtání, zdobení…jsem divný mimozemštan..nemám to ráda a nevím jak se mám jako cítit…jaká atmosféra..nevím necítím nic jen se modlím at je po…a ted do mě
. Vlastně mě to moc nebavilo nikdy i když byly děti malé. A to ráda chodím ven do spoečnosti s dětmi jsme byli na každé besídce, divadle atd…ale prostě ted to na mě působí melancholicky, smutně, depresivně