Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Aletta80 to jsem také navrhovala že budeme jen spolu a s malým jenže to nechce že je zvyklý se scházet
ale aspoň letos by mohl udělat tedy vyjímku ale nemyslím si
přesně takhle jsem to také chtěla jak vy píšete 😊
Dcery 1. Vánoce jsme strávili pouze doma (měla víceméně přesně měsíc a nedonosena), vyhlásili jsme šestinedělí a zákaz návštěv. Přišli pouze rodiče. Další pribuzni/kamarádi až poté. Byli to snad ty nejhezčí vánoce, vlastně jsme si užívali Ken sami sebe a nic se nehrotilo. ![]()
@Sabbb píše:
@Aletta80 to jsem také navrhovala že budeme jen spolu a s malým jenže to nechce že je zvyklý se scházetale aspoň letos by mohl udělat tedy vyjímku ale nemyslím si
Myslím, že by vás partner měl podpořit ve vašem rozhodnutí. Abyste se vy a vaše miminko citili dobře. To je to nejdůležitější.
A jestli vám zkazí Štědrý den, bude na vás naštvaný, vystresuje vás nebo přinutí k něčemu, co nechcete, tak to stojí k zamyšlení..
@Sabbb ani za nic a to je našim dětem už dvacet měsíců
ale u mě je to nehledě na nemoce…já mám ráda svůj klid, svou malou rodinku a širší rodinu řešíme během svátků v podobě dvou návštěv
manžel to má naštěstí úplně stejně.
@Sabbb píše:
@Aletta80 to jsem také navrhovala že budeme jen spolu a s malým jenže to nechce že je zvyklý se scházetale aspoň letos by mohl udělat tedy vyjímku ale nemyslím si
Tak udělejte nějaký kompromis. Ať jde třeba sám když ty se na to necítíš. Přece jen jsi čerstvé po šestinedělí.
@Fiveone píše:
Asi bych se sešla, ale předem bych je obvolala, zda jsou zdraví apod..A miminko stejně bude nejspíš spát, tak bych se domluvila, že bude v jiné místnosti, aby mělo klid. A ideálně ne tedy ve stejné místnosti jako druhé miminko, aby jedno nebudilo druhé. A vzala bych chůvičku.
No upřímně moje miminko první tři měsíce spalo jen na me. O zastavenem kočáru… nevo proste jen kočáru jsem si mohla nechat zdát
@Sabbb letos nikam. Stedry den doma, jeden svátek jedni rodiče a druhy den druzí. Jsme od začátku listopadu prakticky vždy s pauzou par dni nemocní. Půlroční mimino mělo začátkem měsíce zapal plic a sehnali jsme po obvolani mnoha lékáren atb takže at di všichni trhnou nohou. I návštěvy musí byt naprosto zdrave a smrkat smí jen chronicky alergik nebo když přijdou z venku. Nechci už ani rýmu. Schválně mám doma druhé dítě cely měsíc kvůli oslabené imunitě prcka a cpu do nej vitaminy. S ohledem na epidemiologickou situaci bych nikam do takového davu nesla. Jako sorry, ale sotva po sestinedeli bez ockovani když teď všude radi nemoci a léky jsou blbě dostupné - navíc ty vy jsi s takto malým musela do nemocnice - tak ani houno zlata rybko
@hospodki píše:
No upřímně moje miminko první tři měsíce spalo jen na me. O zastavenem kočáru… nevo proste jen kočáru jsem si mohla nechat zdát@Sabbb letos nikam. Stedry den doma, jeden svátek jedni rodiče a druhy den druzí. Jsme od začátku listopadu prakticky vždy s pauzou par dni nemocní. Půlroční mimino mělo začátkem měsíce zapal plic a sehnali jsme po obvolani mnoha lékáren atb takže at di všichni trhnou nohou. I návštěvy musí byt naprosto zdrave a smrkat smí jen chronicky alergik nebo když přijdou z venku. Nechci už ani rýmu. Schválně mám doma druhé dítě cely měsíc kvůli oslabené imunitě prcka a cpu do nej vitaminy. S ohledem na epidemiologickou situaci bych nikam do takového davu nesla. Jako sorry, ale sotva po sestinedeli bez ockovani když teď všude radi nemoci a léky jsou blbě dostupné - navíc ty vy jsi s takto malým musela do nemocnice - tak ani houno zlata rybko
Jo, nejmenší je dodnes závislák. Jako kojenec si zvykl spát u kojení a já se pak naučila kojit i v šátkovém nosítku, abych měla volné ruce a mohla se hýbat. A dnes, když chce spát, tak chce pochovat, hladit nebo prostě nějaký kontakt.Ale pokud příbuzní mají rýmu, tak bych do toho taky nešla.
@Fiveone píše:
Jo, nejmenší je dodnes závislák. Jako kojenec si zvykl spát u kojení a já se pak naučila kojit i v šátkovém nosítku, abych měla volné ruce a mohla se hýbat. A dnes, když chce spát, tak chce pochovat, hladit nebo prostě nějaký kontakt.Ale pokud příbuzní mají rýmu, tak bych do toho taky nešla.
Me takhle asi 10 denní nakazila máma rymou. Prý ze už jsou Ok a pak tu frflali. Proste nemohli počkat o par dnů dele. To je o tom, ze všude musí byt a všude se nacpat co nejdřív
Já nas.rana až na pudu. Ale měla jsem vyhodu letního mimina, takže nejhorší období jsme zvládli mimo sezonu nemoci a proockovana alespoň základní první davkou
Loni jsem měla dvouměsíční a žádné návštěvy jsem s ním neobcházela. Rodinné návštěvy přišly k nám domů. Pokud nikam nechceš nebo se obáváš, že vás někdo něčím nakazí, zůstaňte s mimčem doma. V tomto případě si myslím, že máš právo rozhodovat zejména ty. Ty jsi máma, ty kojíš, ty budeš po šestinedělí…partner by to pro tentokrát měl respektovat.
Já bych asi poslala přítele, ať si to užije s rodinou, a sama bych si to užila v klidu doma. Nechtěla bych pečovat o miminko uprostřed celého příbuzenstva. Vánoce ve třech bych aspoň symbolicky přesunula na jiný večer.
Ne, opravdu nechces koukat na novorozence na JIPu. Pritel at si vytahne hlavu ze zadku.
@Perníček22 píše:
Dcery 1. Vánoce jsme strávili pouze doma (měla víceméně přesně měsíc a nedonosena), vyhlásili jsme šestinedělí a zákaz návštěv. Přišli pouze rodiče. Další pribuzni/kamarádi až poté. Byli to snad ty nejhezčí vánoce, vlastně jsme si užívali Ken sami sebe a nic se nehrotilo.
Také si myslím že by to mohlo být fajn takhle ve třech 😊
@Thomassss děkuji za odpověď a za názor 👍 plně s vámi souhlasím 😊
@Sedmnactnulajedna také jsem říkala ať jde sám že já si to užiju s malým doma on zas tam. Hlavně bude stejnak cca do hodiny zpět a pak spolu budeme celý večer.
Poslala bych ho jako zástupce rodiny na hodinku, pozdravit s předat dárky, ale sama bych s mimcem asi zůstala doma v klidu a zázemí. Podle mě není šance aby z tolika lidi nebyl ani jeden trosku nachlazeny
taky záleží jak to je daleko jestli hodinová návštěva má smysl vůbec…