Nechci děti, přítel je chce

Anonymní
17.12.22 13:54

Nechci děti, přítel je chce

Dobrý den, je trochu zvláštní že tohle téma řeším zrovna na webu pro maminky :)… Ale snad mě někdo pochopí, možná mi tady i maminky potvrdí že já a dítě fakt ne… Dříve jsem děti chtěla, ale zároveň jsem zas až tak moc nikdy nechtěla. Říkala jsem si že když to náhodou nepůjde a bude problém ať už u mě nebo partnera, nebudu z toho dělat konec světa, věděla jsem že do umělého oplodnění bych třeba vůbec nešla. Vše se ale změnilo když jsem víc viděla jak náročné je těhotenství a mateřství, ne že bych si předtím myslela že je to hračka, ale naivně jsem si myslela že to není tak hrozně… Mám kamarádky co mají mimino i větší děti a z mého pohledu je pro mě jejich život peklo… Oni jsou šťastní, ale já bych určitě nebyla. Problém je můj přítel, jsme spolu 8 let, vztah nám klape, jsem s ním neskutečně šťastná. Nedokážu si představit že bych o něj přišla :(, on ale děti chce, sice to podává tím stylem že když je nebude mít tak to nějak přežije. Myslí si ale že si to ještě rozmyslím, i když jsem mu řekla že tohle je moje rozhodnutí které už nezměním. Ale já sama jsem si to začala trochu rozmýšlet, kdybych nebyla od začátku taková stereotypní matka myslím že bych mohla být s dítětem i šťastná. Tady jsou moje body

• Musela bych rodit císařem, vím že porod bych já nezvládla, mám hodně nízký prah bolesti.
  • Dítě by muselo být hned od narození na um, jsem na prsa dost citlivá, ani přítel mi na ně nesmí sáhnout.
  • Nebyla bych na mateřské, asi tak od šestinedělí bych se ráda vrátila zpět do práce na poloviční úvazek. Ideální by bylo kdyby byl přítel s dítětem doma, pak tu jsou i babičky nebo chůva.

Jednotlivé mi ty body nepřijdou až tak hrozně, když si to ale vše spojím do hromady tak si řeknu že dítě by vlastně bylo chudák :?.

Byla bych by ráda za rady, jak to vyřešit s přítelem když já děti nechci, on ano a ani jeden se nemáme k rozchodu.

Dále budu ráda i za názory, jestli ty moje postoje k mateřství jsou opravdu tak hrozně nebo ne.

Příspěvek upraven 17.12.22 v 14:05

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1292
17.12.22 14:00

Ne každá žena chce děti a není na tom nic špatného. Nabizi se napsat, o o se to změní až budeš těhotná..ale nikdo ti to nezaručí, může a nemůže ae to změnit. Dítě potřebuje opravdu hodně mateřské lásky a pokud cítíš, že se na to necítís…není co řešit, naopak já oceňuji, že si umíš „priznat“ že na to nejsi…
Ovšem jestli ti to nezničí vztah, to opravdu nevím, ale jít do ditete jen kvůli chlapovi nemá smysl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
17.12.22 14:00

Oba první body vyřeší hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
17.12.22 14:02

Mam velmi nizky práh bolesti a rodila jsem normalne. Podotykam ze me boli i blbe gyn zrcadlo, ster z cipku. Tabletka na vyvolani tez bylo pro me utrpeni. Ja taky driv nikdy deti nechtela. Pak jsem se rozhodla v 25 vysadit antikoncepci a do 3 mes jsem byla tehotna a ted mam 2 leteho chlapecka. Ale nejspis mi bude stacit jedno dite. Zatim nemam touhu mit dalsi. :nevim:. To je na Vas jak se rozhodnete, ale pokud pritel dite chce, tak si myslim, ze driv nebo pozdeji vztah skonci, pokud Vy mimco opravdu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
17.12.22 14:05

Když někdo dítě chce, je to základní životní touha. Taky se ti může stát, že mu to nakonec budeš chtít splnit (nebo i sobě), ale u bude pozdě.

A napadá mě jízlivá otázka. Na prsa ti přítel sáhnout nemůže a na pipinu jo? 8o

• Citovat
  • Upravit
13955
17.12.22 14:07
@Andromeda81 píše:
Když někdo dítě chce, je to základní životní touha. Taky se ti může stát, že mu to nakonec budeš chtít splnit (nebo i sobě), ale u bude pozdě.A napadá mě jízlivá otázka. Na prsa ti přítel sáhnout nemůže a na pipinu jo? 8o

Tak asi ji dotek na pipine neni neprijemny ne? Co to je ta dotaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
17.12.22 14:10
@Šarlota4 píše:
Tak asi ji dotek na pipine neni neprijemny ne? Co to je ta dotaz?

Ona píše o prsou. Kdyby ji nebyl příjemný dotek na pipine, tak tomu vztahu dávám ještě menší šanci.

• Citovat
  • Upravit
3912
17.12.22 14:11
@Anonymní píše:
Dobrý den, je trochu zvláštní že tohle téma řeším zrovna na webu pro maminky :)… Ale snad mě někdo pochopí, možná mi tady i maminky potvrdí že já a dítě fakt ne… Dříve jsem děti chtěla, ale zároveň jsem zas až tak moc nikdy nechtěla. Říkala jsem si že když to náhodou nepůjde a bude problém ať už u mě nebo partnera, nebudu z toho dělat konec světa, věděla jsem že do umělého oplodnění bych třeba vůbec nešla. Vše se ale změnilo když jsem víc viděla jak náročné je těhotenství a mateřství, ne že bych si předtím myslela že je to hračka, ale naivně jsem si myslela že to není tak hrozně… Mám kamarádky co mají mimino i větší děti a z mého pohledu je pro mě jejich život peklo… Oni jsou šťastní, ale já bych určitě nebyla. Problém je můj přítel, jsme spolu 8 let, vztah nám klape, jsem s ním neskutečně šťastná. Nedokážu si představit že bych o něj přišla :(, on ale děti chce, sice to podává tím stylem že když je nebude mít tak to nějak přežije. Myslí si ale že si to ještě rozmyslím, i když jsem mu řekla že tohle je moje rozhodnutí které už nezměním. Ale já sama jsem si to začala trochu rozmýšlet, kdybych nebyla od začátku taková stereotypní matka myslím že bych mohla být s dítětem i šťastná. Tady jsou moje body
  • Musela bych rodit císařem, vím že porod bych já nezvládla, mám hodně nízký prah bolesti.
  • Dítě by muselo být hned od narození na um, jsem na prsa dost citlivá, ani přítel mi na ně nesmí sáhnout.
  • Nebyla bych na mateřské, asi tak od šestinedělí bych se ráda vrátila zpět do práce na poloviční úvazek. Ideální by bylo kdyby byl přítel s dítětem doma, pak tu jsou i babičky nebo chůva.

Jednotlivé mi ty body nepřijdou až tak hrozně, když si to ale vše spojím do hromady tak si řeknu že dítě by vlastně bylo chudák :?.

Byla bych by ráda za rady, jak to vyřešit s přítelem když já děti nechci, on ano a ani jeden se nemáme k rozchodu.

Dále budu ráda i za názory, jestli ty moje postoje k mateřství jsou opravdu tak hrozně nebo ne.

Příspěvek upraven 17.12.22 v 14:05

Já myslím, že bys ho měla nechat, aby si našel ženu, která s ním ty děti bude chtít. Takhle jsi sobecká, když mu znemožníš mít vlastní děti. Protože on bude chtít být s Tebou a až mu doklapne, že žádné děti nebudou, tak může být pro něj i pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.22 14:11

@Perníček22 Do dítěte kvůli příteli rozhodně jít nechci, spíš o tom teď hodně přemýšlím a došlo mi že bych dítě i ráda měla, ale pouze za těch podmínek které jsem vyjmenovala. Ale říkám si že dítě si zaslouží něco víc, lepší matku než bych byla já.

• Citovat
  • Upravit
15292
17.12.22 14:13

Není povinnost mít děti a ne každou ženu porod změní a vlastně v tvém případě je lepší, že děti nechces, protože by jsi asi nebyla ideální matka. Počítej s tím, že přítel pokud děti opravdu chce od tebe dřív nebo později odejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13227
17.12.22 14:15

Dítě neměj, když už předem víš, že máš podmínky. Přítele si užívej, dokud to jde. Počítej ale s tím, že může kdykoliv odejít za ženou, která bude matkou jeho dítěte. I mužům se můžou splašit biologické hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9779
17.12.22 14:15

MNě přijde fér, že si přiznáš, že děti nechceš. Není to povinnost, nenech se do toho tlačit. Je možné, že by hormony a mateřská láska nakonec zvítězily a z tebe byla milující maminka, ale taky se může stát, že se v tvém postoji nezmění nic a to by pak byl průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.22 14:16

@K2 8611 Já jsem bohužel celkem sobecká a i komplikovaná osobnost… Nechci se s přítelem rozejít, prostě nechci. Já jsem mu řekla že dítě fakt ne, i když jsem to trochu přehodnotila. Přítel se mnou zatím zůstat chce, když se mnou chtít být nebude tak mi nezbyde nic jiného než se s tím smířit. Ale já se s ním fakt rozcházet nechci

• Citovat
  • Upravit
2033
17.12.22 14:17

Mě spíš napadá, proč bys teda to dítě chtěla. Jen kvůli partnerovi?

Hele, ono ty první dva body jsou úplně nepodstatné pro rozhodnutí, zda mít dítě. Podstatný je třetí bod a to musíte probrat s partnerem a dohodnout se. A zamyslet se, jak se změní váš život a zda to tak chcete. Například se změní frekvence a způsob cestování, koníčky ustoupí do pozadí, skolkove děti bývají často nemocné, kdo bude o ně pečovat, školní děti mají kroužky, které stojí peníze. Pokud byste na svém dosavadním způsobu života nic měnit nechtěli a o dítě by pečovala v době vaší dovolené, koníčků, nemoci vždy chůva, tak to asi nemá smysl. Navíc, máte na tu chůvu peníze? Dítě není jen první dva, tři roky md/RD, to dítě budeš mít už celý život a nejméně do 18 se o něj budeš muset starat a bude ti odcerpavat nejprve čas a pak peníze.

Jo, a nemá moc smysl koukat na kamarádky s dětmi. Cizí děti jsou smradi, ale moje jsou skvělé, to ví přece každý.

Příspěvek upraven 17.12.22 v 14:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
17.12.22 14:18
@Anonymní píše:
@Perníček22 Do dítěte kvůli příteli rozhodně jít nechci, spíš o tom teď hodně přemýšlím a došlo mi že bych dítě i ráda měla, ale pouze za těch podmínek kte :,( ré jsem vyjmenovala. Ale říkám si že dítě si zaslouží něco víc, lepší matku než bych byla já.

No, tak po císaři je horší rekonvalescence, s epiduralem je bolest přijatelná. Kojení je nejpohodlnější způsob vaření. A pracovat s miminkem se dá. Ale já bych nikam nespechala. V životě se napracujes ještě dost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure