Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neporadím, ale máme to od cca stejné doby podobně. Jakmile není po jeho, začne se hned vztekat. Řešíme to tak, že neustupujeme, v klidu vysvětlujeme proč to děláme/proč tu konkrétní věc nemůže, vyjádříme pochopení pro jeho emoce, pohladime,.. Mám pocit, že se to trochu zlepšuje (9,5m), na spánek řešení nemám, bez houpání nám už neusne a od cca 6m je výrazně horší i noční spánek.
@flybe zuby mu rostou, to je pravda. Pomáhá nám chamillia, ale ze by s tím bylo spojené i tohle vztekani u všeho co se mu nelíbí? ![]()
Úplně normální v tomhle období. Měj trochu pochopení. Je to součást vývoje a formuje se osobnost. To ani náhodou neznamená, že bude nervák. Když zase spustí, zůstaň hlavně v klidu. Nedělá to schválně.
@Imi93 píše:
Neporadím, ale máme to od cca stejné doby podobně. Jakmile není po jeho, začne se hned vztekat. Řešíme to tak, že neustupujeme, v klidu vysvětlujeme proč to děláme/proč tu konkrétní věc nemůže, vyjádříme pochopení pro jeho emoce, pohladime,.. Mám pocit, že se to trochu zlepšuje (9,5m), na spánek řešení nemám, bez houpání nám už neusne a od cca 6m je výrazně horší i noční spánek.
Tak to se mám na co tesit
z toho uspavani jsem nešťastná. Ani ne tak večer jako přes den
snad se vám to zase brzy zlepší, my tedy máme špatný spánek od narození. Je vzhuru kazdou hodinu, ale na to už jsem si docela zvykla ![]()
@Tosidelassrandu děkuji za radu. No doufám, ze velký nervak nebude
V klidu se snažím byt, každopádně v tu chvíli me stejne vůbec nevnímá
![]()
@Anonymní píše:
@flybe zuby mu rostou, to je pravda. Pomáhá nám chamillia, ale ze by s tím bylo spojené i tohle vztekani u všeho co se mu nelíbí?
Hele vzdyt je to strašne boli. Pokud to bylo takto pohodové mimino a teď tohle, tak zuby. ![]()
Prdy bych tipovala u menšího. Zuby jsou hnus. Tohle co popisuješ je jeste zlaty..
Do roku celkem v pohodě, ale od roku je to začíná stupňovat. Začíná mít svoji hlavičku, chce spousty věcí dělat sama, nejlépe, aby to bylo hned a když to nejde, tak je problém.
A říkám si, že bude hůř… ![]()
Ahoj, jdu si k vám pro radu. Mám první dítě. 8 měsíců staré a poslední dobou se hrozne vzteka. U všeho. Nechve se oblékat, koupat, prebalovat. Jakmile se mu něco nelíbí hned se zacne propinat, kricet a brecet. Poslední týden nechce ani spát. Doteď usinal sám v postýlce. To teď vůbec neexistuje. Musím ho uhoupat na ruce.
Co se děla s takhle malým dítětem aby se nezacalo vztekat ještě víc? Přejde to?