Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Andromeda81 Já zase znám několik žen, které děti nechtějí a nemají a vyhovuje jim to…všichni přeci mít děti nemusí…je to na rozhodnutí každého…lepší dítě nemít, než dítě, které nemá máma ráda…
@Andromeda81 píše:
A nemrzelo by tě, kdybys je neměla?Nicméně nejde o to přesvědčovat někoho, aby měl děti, ale aby se rozhodl vědomě, tj. uvědomil si všechny aspekty.
Ono se některé postoje s věkem i dost mění. Já pouze sděluji osobní zkušenost. Vždyť já si ani nepripoustela, že mi těch 40 vubec někdy bude.
děti nemám a mit nebudu
jestli něčeho lituju, tak toho, že jsem nepotkala někoho, s kým bych o nich chtěla uvažovat, nejsem typ, co by si dítě pořídil záměrně sám, to je podle mne špatně, ale každý si to musí srovnat sám
viděla jsem na vlastní oči, jak strašně dokáže zničit osobnost nastavení, že bez dětí žena nic nedokázala a žila nadarmo a jaký psí kusy dělala ta žena pro to, aby otěhotněla, za každou cenu, prakticky s kýmkoli, koho byla schopna dostat do postele…
@Andromeda81 píše:
No dobře, ale tam je malá pravděpodobnost. Navíc je to podle mne určitý druh patologie. Já znám tedy spíš ženský, co si to rozmysli na poslední chvíli a dělají psi kusy. A kolikrát je už 5 minut po 12.
Pokud někdo má silně vyvinutý mateřský instinkt a je mu jedno, s kým to dítě bude mít, je to jeho věc a mně do toho nic není. Ale vnucovat ženám, že to je jejich jediné naplnění života je prostě mimo.
@Anonymní píše:
Takže holky opravdu tu žádná nemáte problém ani s bodem 3? Všichni říkají a i tedy já si to myslím že miminko potřebuje hlavně mámu. Znám případy kdy si matka nemohla pořádně dojít ani na záchod, dítě chtělo byt pořád u ní a nemohli bez maminky vydržet ani pár minut. Tak se bojím, toho co by bylo s naším miminkem když by beze mě bylo několik hodin. A ještě jak tu někteří píšete že vše vyřeší hormony, to si úplně nemyslím. Zastávám názor, že by si člověk vždy měl představit spíš horší variantu…
To je úplně jedno, jestli s ním máme nebo nemáme problém my. Důležité je, aby s tím neměl problém tvůj partner, si to nastavit tak, že tím primárním pečujícím a osobou č. 1 pro dítě bude on a ne ty (v prvních měsících/prvních několika málo letech).
@Monchichik
Ale já přece netvrdím, že ho každý musí mít.
Ale tím, že si představím, co budu dělat v 50 a co bude dělat mě okolí a lépe si tak ujasnim, co skutečně chci, přece nic nepokazim.
@Mango_Lassi píše:
Pokud někdo má silně vyvinutý mateřský instinkt a je mu jedno, s kým to dítě bude mít, je to jeho věc a mně do toho nic není. Ale vnucovat ženám, že to je jejich jediné naplnění života je prostě mimo.
Ale já tohle přece nikomu nevnucuju.
Jen je dobře si představit určitě situace v budoucnu a zamyslet se, zda to tak chci. Dá se tím někdy předejít bolestným omylum a nic to nestojí.
@Andromeda81 píše:
Ale já tohle přece nikomu nevnucuju.Jen je dobře si představit určitě situace v budoucnu a zamyslet se, zda to tak chci. Dá se tím někdy předejít bolestným omylum a nic to nestojí.
Dle mě vůbec nemůžeš vědět, jestli někdo něčeho bude litovat nebo ne. Nejsi vědma.
@Andromeda81 píše:
@Monchichik
Ale já přece netvrdím, že ho každý musí mít.Ale tím, že si představím, co budu dělat v 50 a co bude dělat mě okolí a lépe si tak ujasnim, co skutečně chci, přece nic nepokazim.
V 50 budeš normálně chodit do práce. Všem ženám nemusí chybět starat se o někoho. Podle mě je taky patologie, když se tvůj svět točí jen kolem dítěte.
@annlady píše:
děti nemám a mit nebudu
jestli něčeho lituju, tak toho, že jsem nepotkala někoho, s kým bych o nich chtěla uvažovat, nejsem typ, co by si dítě pořídil záměrně sám, to je podle mne špatně, ale každý si to musí srovnat sám
viděla jsem na vlastní oči, jak strašně dokáže zničit osobnost nastavení, že bez dětí žena nic nedokázala a žila nadarmo a jaký psí kusy dělala ta žena pro to, aby otěhotněla, za každou cenu, prakticky s kýmkoli, koho byla schopna dostat do postele…
No právě. A byla neplodna od mládí nebo zaspala? V tom druhém případě se mohla tomuto vyhnout, kdy si včas představila budoucnost a uvědomila si co chce a tě na to má omezený čas. Pak by měla dostatek času na cíleně shánění vhodného partnera. Případně pokud by se rozhodla mit dítě sama, mohlo ji to klapnout během pár pokusu a nemusela se zoufale snažit dlouhou dobu.
@Mango_Lassi píše:
V 50 budeš normálně chodit do práce. Všem ženám nemusí chybět starat se o někoho. Podle mě je taky patologie, když se tvůj svět točí jen kolem dítěte.
No právě. Do práce jsem chodila doteď a ještě dlouho chodit budu.
@Andromeda81 píše:
No právě. Do práce jsem chodila doteď a ještě dlouho chodit budu.
A? Je snad normální pracovat. Chtít pracovat, vzdělávat se.
@Mango_Lassi píše:
Dle mě vůbec nemůžeš vědět, jestli někdo něčeho bude litovat nebo ne. Nejsi vědma.
No, ty taky ne. A casto ani sám ten člověk ne. Proto není na škodu, když si člověk tu situaci představí. Je tak větší pravděpodobnost, že si uvědomí, co všechno jeho rozhodnutí obnáší.
@Andromeda81 píše:
No dobře, ale tam je malá pravděpodobnost. Navíc je to podle mne určitý druh patologie. Já znám tedy spíš ženský, co si to rozmysli na poslední chvíli a dělají psi kusy. A kolikrát je už 5 minut po 12.
Třeba ty.
@Mango_Lassi píše:
A? Je snad normální pracovat. Chtít pracovat, vzdělávat se.
Stejnetak je normální chtít děti.
Já upřímně nevím, za čím jsem se doteď honila.
Workoholismus je také patologie.
@Andromeda81 píše:
No, ty taky ne. A casto ani sám ten člověk ne. Proto není na škodu, když si člověk tu situaci představí. Je tak větší pravděpodobnost, že si uvědomí, co všechno jeho rozhodnutí obnáší.
A co si máš představit? Že ti bude 50, ok. A že ty už dopředu víš, jak se budeš cítit, zda budeš zdravá nebo nemocná nebo co přesně si mám představit? Určitě budu v 50 chodit do práce, díky bohu. Budu vypadat na 50.