Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chci se zeptat jak letos budete trávit Vánoce s měsíčním miminkem.? Jak to máte naplánované? Budete doma nebo se budete normálně scházet?
Malému je měsíc a 16 dní a moc se mi s malým nechce na rodinnou vánoční večeři skrz to co teď řádí.
Přítel je zvyklý na to jak se schází ale mně se tam letos teda moc nechce. Bude tam jeho rodina (máma, táta, brácha) děda, teta, strejda, 2× sestřenice, sestřenici přítel a ještě jedno miminko (2 měsíce) tak nevím jestli já si to moc beru, zbytečně plaším a řeším to a nebo to máte letos stejně. Tak stále nevím jak to vymyslet
![]()
(Ještě tedy dodám že většina je po nemoci ale občas je slyším ještě kašlat nebo smrkat tak nevím zda to také muže vadit)
Příspěvek upraven 20.12.22 v 21:11
My jsme nikdy večeře v rodinném širokém kruhu nevedli, takže jsme to měli jednoduché a byli doma. S takto malým dítětem bych se nikam nehrnula. Nikdo ti nezaručí, že tam nedorazí i jen s pitomou rýmou a u takhle malýho dítěte to je dost otravný pro všechny, kdyby to chytil.
Asi bych se sešla, ale předem bych je obvolala, zda jsou zdraví apod..A miminko stejně bude nejspíš spát, tak bych se domluvila, že bude v jiné místnosti, aby mělo klid. A ideálně ne tedy ve stejné místnosti jako druhé miminko, aby jedno nebudilo druhé. A vzala bych chůvičku.
@nozu no já na to také nejsem právě zvyklá a hlavně teď skrz malého se mi tam nechce přesně tak jak říkáte nikdy nevíte 🙄 takže mám docela dilema 😄zase se nechci všem stranit ale pro mě je malej na prvním místě
tak to máte jednoduché
![]()
@Sabbb udelala bych to, co bych měla pocit že je správně.
U syna jsem to měla tak, že jsem já zodpovědná za něj, on se ještě neumí bránit. Takže když jsem měla u něčeho pocit já, že jento špatně, tak jsem to proste nedělala a ať si kdo chce myslí co chce. Teď mám rodit každým dnem a po tom to nebude jiné. ![]()
Loni jsem měla měsíční miminko a byli jsme všude jako normálně.
@Fiveone většina je po nemoci co já vím ale občas je ještě smrkat a kašlat slyším tak nevím zda to muže ještě vadit ![]()
Spát možná bude jenže právě chtějí aby i maličký s námi byli u stolu v kočárku.
Jinak malej když spí tak je super že mu rámus a lidi kolem nevadí 😄
My jsme zvykli se scházet takže se sejdeme..všichni vědí že mám novorozence (na svátky mu bude 10dni🙈) takže se zastavíme jen na chvilku..manžel se starší se možná zdrží déle…a samozřejmě nikdo na miminko nebude sahat a pokud tam někdo jen usmrkne tak jdeme pryč…(ještě je ve hře to že mi zrovna nebude dobře teda, to bysme nešli nikam)
Příspěvek upraven 20.12.22 v 21:22
@JancaS84 také bych to asi tak neřešila kdyby nebylo co je teď právě. Všude je toho plný internet i zprávy tak mám z toho právě strach no.
@Mystery-lady to máte svatou pravdu
já jsem říkala klidně ať tam přítel jde sám že já budu s malým doma jenže nechce být rozdělený a já zase nechci tam, takže to je docela složitý
ale jinak s vámi souhlasím ![]()
V šestinedělí jsem byla s miminem všude možně. Každopádně teď jak je všude plno bacilů bych si to odpustila. Rok a půl stará dcera je nemocná už snad tři týdny a nemůžeme se toho zbavit.
@Vladusxx tady jde právě jen o tu večeři no. Taky možnost jenže zase jak by na mě koukali kdybych se sebrala a odešla
radši bych tam nešla vůbec než pak něco vysvětlovat ![]()
Byli jsme s manželem spolu sami, užili si hezký den, dali miminko spinkat a vyměnili si spolu dárky
já bych nikam nešla, doma máte zázemí, budete mít klidnější den.
@Nicole 1234 právě že je toho všude fakt hodně tak mám strach. Kdyby to nebylo tak bych to neřešila a v klidu tam šla, ale když je toho všude plno tak se mi nechce.
@Sabbb u nás jde o oběd u tchýně a nonrekneme odpolední sešlost u mě rodiny v obou rodinách je několik hodně malých dětí a u takhle malinkateho to snad musí všichni pochopit..u nás to teda chapou