Vánoční cukroví, pomazánky

74217
14.11.12 10:24

Vánoční cukroví, pomazánky ...

Ahoj mamky :mavam:
blíží se Vánoce, tak přemýšlím co letos péct :think: rohlíčky, linecké, slepované kolečka, pracky je klasika.
Máte některá zajímavý recept, nějakou vychytávku klidně na nějaké jiné recepty, jak je klasika. Tak se nám pochlubte co máte doma rádi.
Recepty, klidně i fotky pro inspiraci na zdobení.
A ještě nějaké pomazánky na chlebíčky a jednohubky, dělám pokaždé česnekovou a sýrovou, chtělo by to změnu :mrgreen:.
Případně, jaké jiné dobroty servírujete návštěvám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6594
14.11.12 10:34

Výborná je obyčejná pomazánka z pomazánkového másla, taveného sýra, nadrobno nakrájené cibule, vařeného vajíčka a rozmixovaného salámu (jakýkoliv je doma).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.11.12 10:45

Ahoj, co se cukroví týče, tak u nás letí zázvorky, princezky (ořechové), vosí hnízda, marokánky a hlavně banánky, toho dělám kvanta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
14.11.12 10:45

Delate nekdo kokosove tucnaky z vosich hnizd? Cim je plnite?

• Citovat
  • Upravit
74217
14.11.12 10:50
@martina.se píše:
Ahoj, co se cukroví týče, tak u nás letí zázvorky, princezky (ořechové), vosí hnízda, marokánky a hlavně banánky, toho dělám kvanta :mrgreen:

Princezky? Neznám nebo jen nevím co se pod tím názvem schovává :think:
Banánky zní velmi zajímavě :palec: sem s receptem :kytka: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
14.11.12 11:17

Já chci taky banánky

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
14.11.12 11:19

Jinak děláme tuňákovou pomazánku a tátova partnerka nivovou, ta mi strašně chutnala, ale manžel nesnáší nivu, tak mám smůlu

Návštěvám dělám třeba domácí pizzu nebo udělám chlebové tyčinky podle itala, ňam

• Citovat
  • Upravit
863
14.11.12 11:22
@ncc1701 píše:
Delate nekdo kokosove tucnaky z vosich hnizd? Cim je plnite?

Ahojky. Já je budu letos dělat. Udělám klasický krém do vosích hnízd, akorát ho obarvím kakaem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
14.11.12 11:25

Pomazánka na chlebíčky salám měkký, vajíčko, kyselé okurky (nastrouhat na hrubo), hořčice, majonéza (tatarka), sůl, pepř. dávám na veku a zdobím šunkou, vajíčkem, sýrem (nebo tím co mám po ruce. :)
budu péct linecké, rohlíčky vanilkové a pařížské, ořechy ty nesmí chybět, perníčky ty spíše pro malého a uvidíme co mi padne do noty ještě a z nepečených asi rafarelo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
14.11.12 11:29
@Kačus82 píše:
Jinak děláme tuňákovou pomazánku a tátova partnerka nivovou, ta mi strašně chutnala, ale manžel nesnáší nivu, tak mám smůluNávštěvám dělám třeba domácí pizzu nebo udělám chlebové tyčinky podle itala, ňam

Prosím o recept na chlebové tyčinky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
14.11.12 11:36

Tak mi milujeme pomazánky mrkvovou, celerovou, česnekovou s vlaškými ořechy :P a rybičková klasika.

A cukroví - perníčky (kam se podíváš), linecké, zázvorky, boží milosti, nějaké kakaové (stylu esíčka)… a chci udělat marokánky letos.
(A pak babiččiny úžasné brikety - ale nevím, jak se dělají - ořechové těsto upečené na plachu - rozkrájet - omáčet v čokoládě - obalit v kokosu - nechat uležet. Úžasný :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
14.11.12 11:41

Ahojinek :-) rafaelo je uzasny! :-) Taky jsem ho delala minuly rok a chutnalo to i holkam v praci.-) Taky rumovy kulicky, linecke (s detma), vanilkove rohlicky a zbytek jest enetusim, to se necham inspirovat :-) Pomanzanky taky delame cesnekove - jednohubky pokladane arasidy, a potom delame doma obcas po domacky delany parizak- godhaj, vajicka, cibule, okurky nastrouhat a prida se majoneza, NEBO kamaradka poradila, ze do misticky dat trochu mlika (stamprdlu) a mixovat ne rucnim, ale tim dlouhym mixerem (ja si ted nevzpomenu, jak se mu rika sakrys)+pridavat po troskach olej… stuhne to a dela se z toho i majoneza :-) jen je potreba trosku cviku, ja to ze zacatku vzdycky pokazila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
14.11.12 11:42
@Paoloska píše:
Prosím o recept na chlebové tyčinky :kytka:

500g 00 mouky
125g semoliny
50ml olivový olej
půlka čerstvých kvasnic rozdělaných ve 100ml vlažné vody špetku jemné a hrubé mořské soli
200ml vlažné vody

udělá se kvásek, smíchat mouku a semolinu s olejem, kvásek do toho + jemnou sůl, přidávat vodu, až se udělá jemné těsto, hníst asi 5-10min., až bude měkké, pokud lepí, přidat mouku
z těsta 6 kusů, nechat hodinu kynout v teple
Nakrájet asi na 1,5cm proužky a vytáhnout do tyčinek.

Dát na papír, posypat mořskou solí
Péct asi 30-35min. v troubě na 180, dokud nejsou suché a nezačnou hnědnout

ňam, jinak italsky se to jmenuje GRISSINI, tak určitě se dají i vygooglit pro představu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9994
14.11.12 11:43

@Kačus82 Moc děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3853
14.11.12 11:45

@vehon70 prosím recept na rafaelo! dík

• načítám...