Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj mamky ![]()
blíží se Vánoce, tak přemýšlím co letos péct
rohlíčky, linecké, slepované kolečka, pracky je klasika.
Máte některá zajímavý recept, nějakou vychytávku klidně na nějaké jiné recepty, jak je klasika. Tak se nám pochlubte co máte doma rádi.
Recepty, klidně i fotky pro inspiraci na zdobení.
A ještě nějaké pomazánky na chlebíčky a jednohubky, dělám pokaždé česnekovou a sýrovou, chtělo by to změnu
.
Případně, jaké jiné dobroty servírujete návštěvám ![]()
Výborná je obyčejná pomazánka z pomazánkového másla, taveného sýra, nadrobno nakrájené cibule, vařeného vajíčka a rozmixovaného salámu (jakýkoliv je doma).
Ahoj, co se cukroví týče, tak u nás letí zázvorky, princezky (ořechové), vosí hnízda, marokánky a hlavně banánky, toho dělám kvanta ![]()
Delate nekdo kokosove tucnaky z vosich hnizd? Cim je plnite?
@martina.se píše:
Ahoj, co se cukroví týče, tak u nás letí zázvorky, princezky (ořechové), vosí hnízda, marokánky a hlavně banánky, toho dělám kvanta
Princezky? Neznám nebo jen nevím co se pod tím názvem schovává ![]()
Banánky zní velmi zajímavě
sem s receptem
![]()
Jinak děláme tuňákovou pomazánku a tátova partnerka nivovou, ta mi strašně chutnala, ale manžel nesnáší nivu, tak mám smůlu
Návštěvám dělám třeba domácí pizzu nebo udělám chlebové tyčinky podle itala, ňam
@ncc1701 píše:
Delate nekdo kokosove tucnaky z vosich hnizd? Cim je plnite?
Ahojky. Já je budu letos dělat. Udělám klasický krém do vosích hnízd, akorát ho obarvím kakaem ![]()
Pomazánka na chlebíčky salám měkký, vajíčko, kyselé okurky (nastrouhat na hrubo), hořčice, majonéza (tatarka), sůl, pepř. dávám na veku a zdobím šunkou, vajíčkem, sýrem (nebo tím co mám po ruce. ![]()
budu péct linecké, rohlíčky vanilkové a pařížské, ořechy ty nesmí chybět, perníčky ty spíše pro malého a uvidíme co mi padne do noty ještě a z nepečených asi rafarelo ![]()
@Kačus82 píše:
Jinak děláme tuňákovou pomazánku a tátova partnerka nivovou, ta mi strašně chutnala, ale manžel nesnáší nivu, tak mám smůluNávštěvám dělám třeba domácí pizzu nebo udělám chlebové tyčinky podle itala, ňam
Prosím o recept na chlebové tyčinky ![]()
Tak mi milujeme pomazánky mrkvovou, celerovou, česnekovou s vlaškými ořechy
a rybičková klasika.
A cukroví - perníčky (kam se podíváš), linecké, zázvorky, boží milosti, nějaké kakaové (stylu esíčka)… a chci udělat marokánky letos.
(A pak babiččiny úžasné brikety - ale nevím, jak se dělají - ořechové těsto upečené na plachu - rozkrájet - omáčet v čokoládě - obalit v kokosu - nechat uležet. Úžasný
)
Ahojinek
rafaelo je uzasny!
Taky jsem ho delala minuly rok a chutnalo to i holkam v praci.-) Taky rumovy kulicky, linecke (s detma), vanilkove rohlicky a zbytek jest enetusim, to se necham inspirovat
Pomanzanky taky delame cesnekove - jednohubky pokladane arasidy, a potom delame doma obcas po domacky delany parizak- godhaj, vajicka, cibule, okurky nastrouhat a prida se majoneza, NEBO kamaradka poradila, ze do misticky dat trochu mlika (stamprdlu) a mixovat ne rucnim, ale tim dlouhym mixerem (ja si ted nevzpomenu, jak se mu rika sakrys)+pridavat po troskach olej… stuhne to a dela se z toho i majoneza
jen je potreba trosku cviku, ja to ze zacatku vzdycky pokazila…
@Paoloska píše:
Prosím o recept na chlebové tyčinky
500g 00 mouky
125g semoliny
50ml olivový olej
půlka čerstvých kvasnic rozdělaných ve 100ml vlažné vody špetku jemné a hrubé mořské soli
200ml vlažné vody
udělá se kvásek, smíchat mouku a semolinu s olejem, kvásek do toho + jemnou sůl, přidávat vodu, až se udělá jemné těsto, hníst asi 5-10min., až bude měkké, pokud lepí, přidat mouku
z těsta 6 kusů, nechat hodinu kynout v teple
Nakrájet asi na 1,5cm proužky a vytáhnout do tyčinek.
Dát na papír, posypat mořskou solí
Péct asi 30-35min. v troubě na 180, dokud nejsou suché a nezačnou hnědnout
ňam, jinak italsky se to jmenuje GRISSINI, tak určitě se dají i vygooglit pro představu ![]()