Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Koupila jsem si větší balení rajského protlaku a půlka mě zbyla. Brala jsem z něj jen čistou lžičkou. Jak dlouho mě vydrží zavřený v lednici? Je to ve skle s víčkem na závit. Zatím jsem vždy kupovala malou plechovku a spotřebovala ji celou, tak nemám zkušenost, jak dlouho to vydrží. Díky ![]()
Kdysi jsem ho taky tak nechala a trochu na něj pozapomněla, týden vydržel beze změny (tedy doufám, že tam už nebyly nějaké skryté plísně
).
Když mi zbyde protlak, tak ho dám do mrazáku. vydrží tam hodně dlouho. v lednici myslím, že to vydrží také dlouho, ale v mrazáku déle. taky nevím, jak často ho používáš.
@lenšes Používám ho málo, ale když už mě zbyl tak z něj plánuji za 3 dny něco uvařit. Možná dát na špagety, udělat z něj nějakou směs.
Teď mám na 2 dny rajskou omáčku.
Ahoj. Copak si dělala dobrého? Že by rajskou
? V uzavřené sklenici ti vydrží třeba i měsíc. Taky záleží na jakém chladícím stupni máš nastavenou ledničku ![]()
Já bych ho buď do týdne spotřebovala a nebo rovnou dala do mrazáku, pro jistotu.
Trochu hloupý dotaz, ale
. V sobotu jsem otevřela rajčatové pyré (v krabičce jak od mlíka) a trochu spotřebovala a zbytek dala do lednice. Tak půlka tam je pořád. Dneska bych si chtěla dělat rajskou (aby vydržela do soboty). Myslíte, že je to ještě poživatelné? Nebo radši nemám riskovat?
![]()
@KimL Naprosto v klidu, je to konzervovane. Mivam ho otevreny v tetrapaku klidne i tyden.
Ja mam pyre ve skle a na nem napsano, spotrebujte do peti dnu od otevreni. Snazim se vetsinou maximalne do ctyr. Jak je to s pyre v tetrapacku netusim ![]()
Já bych taky klidně použila. Ale pro jistotu rozříznout nahoře krabičku a kouknout se jestli se na povrchu něco neutvořilo ![]()
@jary1 píše:
Já bych taky klidně použila. Ale pro jistotu rozříznout nahoře krabičku a kouknout se jestli se na povrchu něco neutvořilo
Postupovala bych stejně
@ivašot. píše:
Postupovala bych stejně
Taky tak.
Na balení by mělo být napsáno, do kdy po otevření spotřebovat. Pyré bych šacovala na „spotřebujte do 3 dnů“. Důležité pro prodloužení trvanlivosti po otevření je, aby to bylo dobře zavřené, ideálně přendat do menší zavírací sklenice, aby tam nebyl tak velký přístup vzduchu. Osobně, když si nejsem jista, kdy se dostanu ke zbytku balení, dávám zamrazit. Pokud to chcete jíst až v sobotu, tak bych to teď dala zamrazit a uvařila až později.
@entropy Nejsem teď doma, ale myslím, že tam je něco jako „urychleně spotřebujte“. Je to teda normálně otevřený (ustřižený rožek prostě). ![]()
Chci to dneska uvařit a mít to na 2-3 obědy (čtvrtek+pátek, v sobotu už to není nutné).
Ostatním díky ![]()