Otevřený rajský protlak

12681
12.11.12 19:09

otevřený rajský

Koupila jsem si větší balení rajského protlaku a půlka mě zbyla. Brala jsem z něj jen čistou lžičkou. Jak dlouho mě vydrží zavřený v lednici? Je to ve skle s víčkem na závit. Zatím jsem vždy kupovala malou plechovku a spotřebovala ji celou, tak nemám zkušenost, jak dlouho to vydrží. Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1409
12.11.12 19:15

Kdysi jsem ho taky tak nechala a trochu na něj pozapomněla, týden vydržel beze změny (tedy doufám, že tam už nebyly nějaké skryté plísně :oops: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
12.11.12 19:16

Když mi zbyde protlak, tak ho dám do mrazáku. vydrží tam hodně dlouho. v lednici myslím, že to vydrží také dlouho, ale v mrazáku déle. taky nevím, jak často ho používáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
12.11.12 19:20

@lenšes Používám ho málo, ale když už mě zbyl tak z něj plánuji za 3 dny něco uvařit. Možná dát na špagety, udělat z něj nějakou směs. :think: Teď mám na 2 dny rajskou omáčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.12 19:26

Ahoj. Copak si dělala dobrého? Že by rajskou :P? V uzavřené sklenici ti vydrží třeba i měsíc. Taky záleží na jakém chladícím stupni máš nastavenou ledničku :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12.11.12 20:46

Já bych ho buď do týdne spotřebovala a nebo rovnou dala do mrazáku, pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
10.8.16 16:46

Trochu hloupý dotaz, ale :lol:. V sobotu jsem otevřela rajčatové pyré (v krabičce jak od mlíka) a trochu spotřebovala a zbytek dala do lednice. Tak půlka tam je pořád. Dneska bych si chtěla dělat rajskou (aby vydržela do soboty). Myslíte, že je to ještě poživatelné? Nebo radši nemám riskovat? :nevim: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
10.8.16 16:48

@KimL Naprosto v klidu, je to konzervovane. Mivam ho otevreny v tetrapaku klidne i tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
10.8.16 16:49

Ja mam pyre ve skle a na nem napsano, spotrebujte do peti dnu od otevreni. Snazim se vetsinou maximalne do ctyr. Jak je to s pyre v tetrapacku netusim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
10.8.16 16:49

Já bych taky klidně použila. Ale pro jistotu rozříznout nahoře krabičku a kouknout se jestli se na povrchu něco neutvořilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
10.8.16 17:02

Použila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
10.8.16 17:15
@jary1 píše:
Já bych taky klidně použila. Ale pro jistotu rozříznout nahoře krabičku a kouknout se jestli se na povrchu něco neutvořilo :mrgreen:

Postupovala bych stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
10.8.16 17:38
@ivašot. píše:
Postupovala bych stejně

Taky tak.
Na balení by mělo být napsáno, do kdy po otevření spotřebovat. Pyré bych šacovala na „spotřebujte do 3 dnů“. Důležité pro prodloužení trvanlivosti po otevření je, aby to bylo dobře zavřené, ideálně přendat do menší zavírací sklenice, aby tam nebyl tak velký přístup vzduchu. Osobně, když si nejsem jista, kdy se dostanu ke zbytku balení, dávám zamrazit. Pokud to chcete jíst až v sobotu, tak bych to teď dala zamrazit a uvařila až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
10.8.16 17:49

@entropy Nejsem teď doma, ale myslím, že tam je něco jako „urychleně spotřebujte“. Je to teda normálně otevřený (ustřižený rožek prostě). :oops:
Chci to dneska uvařit a mít to na 2-3 obědy (čtvrtek+pátek, v sobotu už to není nutné).
Ostatním díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport