Výroba vanilkových rohlíčků

2674
11.11.12 16:30

Výroba vanilkových rohlíčků

Jak děláte vanilkové rohlíčky - ručně, strojkem, nějakou formičkou? Já je dělala každý rok ručně, ale protože peču i hodně na zakázku, tak o rohlíčky je stále velký zájem a přemýšlím, jestli by nešlo si práci nějak usnadnit. Loni jsem zkusila masovým strojkem s malým kulatým otvorem s tím, že bych je jenom ohybala, ale byli to takové žížalky, že to vůbec nešlo. Zrovna jsem zkoušela vykrajovací formičku od Tescomy a přijde mi, že je to prostě jiné, není to už ten rohlíček na který jsem zvyklá. Ale zase je jeden jako druhý. Ještě mi sousedka poradila je vtlačovat do formičky na medvědí tlapky, ale také nevím, jestli by to bylo ono.

A druhá otázka - když by jste si kupovali cukroví, chtěli by jste vyloženě ty tvarované rohlíčky ručně, nebo by Vám nevadili rohlíčky z formičky? Vím že se občas někdo přímo zeptá, jak rohlíčky vyrábím, někdo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5278
11.11.12 16:38

V Loskutákovi teď ukazovali něco takovýho http://www.4home.cz/…na-rohlicky/

asi by mi nevadilo, kdyby bylo vidtě, že jsou z formy, kdyby se rozplývaly na jazyku :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.11.12 16:40

Já je dělám na masovém strojku, ale tou hvězdičkou nebo keříčkem (nebo jak to nazvat, takovou tu hroudičku) a pak taky dělám tou placatou dírou, ale tyčinky…
Kdybych kupovala, tak hlavní by byla chuť… aby byly jemné a rozplývaly se, necítila bych z nich umělý tuk a pak až bych hodnotila tvar… ale z formy by mi asi nevadily, rozhodně méně, než kdyby byly méně chutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
11.11.12 16:43

Já si to usnadňuju tak, že těsto vyválím na silnější plát a pak vykrajuju
formičkou takový ty rohlíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
11.11.12 16:46

Já jsem zvyklá na rohlíčky, které se natlačí do rohlíčkových formiček, takže je jeden jako druhý. Ale babička dělala ručně, takže byly různorodé. Důležitá je chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
11.11.12 16:48

@dvojmatka - díky za odkaz, to je asi podobné jako formička na medvědí tlapky.
@Regina Hero - keříček na masový strojek také mám, já dělám přes něj takové věnečky, rohlíčky mě nenapadly. U věnečků jsou takové střapaté okraje, u toho rohlíčku jsem zvyklá mít ho hladký. To jenom zatočíš po vyndání ze strojku, nebo ještě jakoby uhladíš mezi prsty aby tam ty střapaté okraje nebyli?

Možná jde u mě jenom o zvyk, protože jsem byla zvyklá 30 let péct určitý typ rohlíčků a teď si těžko zvykám na jiný :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
11.11.12 16:49

Moje mamka dela misto rohlicku kolecka :) vyvali testo a stamprli dela kolecka a musim rict, ze je mi uplne fuk, jaky to ma tvar, hlavne, ze chutnaji :) a navic jsem si na ty kolecka tak zvykla, ze to delam stejne :) lip se to ji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
11.11.12 16:49

Na mě působí lépe, čistěji a celkově profesionálněji rohlíčky vytvořené nějakou pomůckou, než ty plácané ručně (nic ve zlém). Moji rodiče je dělají přes masový strojek, průřez kytička. Myslím si, že to jde i o dost rychleji než válet ručně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
11.11.12 16:53

@Herminka - děkuji. Právě že mi přijde, že ručně to docela trvá, než uválím ručně 50 kilo rohlíčků, tak to je na dlouho. Známá která také takto peče, tak mi právě půjčila tu formu na vykrajování, tak tu mám udělaný jeden plech na zkoušku a nevím, jestli se do toho pustit právě takto. Ale je pravda, že je opravdu jeden jak druhý. To ručně nikdy nedosáhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
11.11.12 16:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
11.11.12 16:59

Tak já si pořídila vykrajovátko ve tvaru rohlíčku. ručně dělané, za prvé hodně práce a za druhé se mi nelíbí, že nejsou stejné :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
11.11.12 16:59

@pampalin - děkuji moc, na tu jsem tu koukala, také na základě odkazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
11.11.12 17:01

Já bych se chtěla zeptat, kde se dá dnes sehnat ten strojek s těmi nástavci na vytlačování. Pořád vidím v krámech jen čistě masové, mamka ho má už strašně dlouho. Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
11.11.12 17:08

Já je vykrajuju formičkou silnější plát.

náhradní maminka, když pečeš na kšeft kdy začínáš péct? Jde mi oto, že jsem v 31tt a rada bych začala letos co nejdřív. Teď je asi ještě brzo co? nezkazí se mi to, když zatím nebudu plnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
11.11.12 17:08

@Anabellkaa - teď budou mít od pondělí v Lidlu, pod názvem sada na zdobení, píšou ideální na přípravu těsta, zdobení dortů a jiných pokrmů, rovnoměrné a přesné dávkování, korpus z vysoce kvalitní nerezové oceli, 10 nástavců na pečivo a 8 zdobících nástavců. Cena 199 Kč. Objem 100 ml.

Ale nevím jestli je to to co sháníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport