Quiche recept

41882
10.11.12 16:33

Quiche recept

Ahoj holky :pankac:
Včera mě v MasterChef inspirovali s Quichem, máte odzkoušené recepty? Dejte tip 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
10.11.12 16:42

Dělala jsem podle apetitonline.cz základ na cibulový a pak jsem obměňovala náplň dle potřeby a chuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
10.11.12 16:43

Mrknu tam :pankac: Hrozně mě to nadchlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
10.11.12 17:03

Mám recept od kamarádky z Francie, tak vkládám :-)
Klasicky je s angl slaninou, cibuli a syrem.
1/Na panvi opeces cibuli nakrajenou na pulkolecka + slaninu, nevim presne kolik… no aby jsi naplnila kolacovou formu
2/ syr si nakrajej na kosticky a zamichej do smesi cibule+slanina, ale uz to nepec, at se ti syr nerozpusti
3/ do kolacove formy dej testo - ja delam z listoveho a vysyp do toho ten mismas co jsi vyrobila
4/ rozkvedlej jednu smetanu 250ml s 2 vajicky, trochu to osol, pokud neni slanina moc slana, muzes tam pridat nejakou bylinku, ale neni nutne a nalij to na ten mismas
5/ prdni do do trouby a hlidej, ja ani nevim, jak dlouho to pecu… mysim tak 30 min na 180°

• jinak to muzes delat i s porkem nebo kamoska to dela s bramborama (uvarenyma) a se syrem smradochem, ale radeji to jestre pokryva jednim testem… takze testo, mismas, testo na vrch… ja jsem to uz delala i se zelim a uzenym… takze funguje to i s receptama, co dum da :-)

tak at se povede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
10.11.12 17:08

@Nina Filipi děkuju moc! Tyo, z listového? A já se chtěla plácat s domácím, co jsem našla na netu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
10.11.12 18:27
@lyrica píše:
@Nina Filipi děkuju moc! Tyo, z listového? A já se chtěla plácat s domácím, co jsem našla na netu :mrgreen:

tož se pláááácej :-) ale kamarádka je takový hrd prd, s ničím se nemaže :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
10.11.12 18:35

Výborný dělali Kluci v akci, určitě najdeš někde na netu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
10.11.12 18:45

Já těsto děláme takto: 200g hladké mouky, 100g másla, sůl, 1 vejce. Naposledy jsem dělala dýňový quiche. Na náplň: 20dkg dýně hokkaido, olivový olej, zakysaná smetana, smetana na vaření, 2 vejce, 10dkg chorizo, sůl, pepř, 15dkg goudy. Dýni oloupat, nakrájet na kousky, osolit, opepřit, pokapat olivovým olejem a na chvilku upéct v troubě do změknutí, pak přes sítko rozmělnit na kaši. Smícháme se zbytkem surovin, akorát goudu nastrouháme, do těsta dáme 2/3, osolíme, opepříme. Předpečeme těsto asi na 10 min, pak do přidáme náplň, posypeme zbytkem goudy a zapečeme asi na 170°C 35 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
10.11.12 18:48

Nejradši bych ho udělala ještě dneska, ale už jsem pekla kačenu a buchtu, tak musim troubu nechat odpočinout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
10.11.12 21:41

Na testo - 200g hladke mouky, 100g masla, 1 vejce, trochu soli. Uplacat testo a ve folii ho nechat alespon pul hodiny odpocivat v lednici.

Nejoblibenejsi napln - opecena slanina, opecena cibulka, zakysana smetana, stouhany syr, bylinky a 3 vejce.

Testo do kolacove formy, propichat vidlickou, zalit naplni a pri 180stupnich pecu az je quiche zlaty, vetsinou tak 35minut.
Korpus nikdy nepredpekam, podle me to neni potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí