Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Kdy začínáte s pečením cukroví? UŽ? Konec listopadu? Prosinec?
Chtěla jsem začít příští týden, budu dělat cca 10 druhů, tak nevím, jestli není brzo. Nemám s tím moc zkušeností. ![]()
Díky! ![]()
Začnu první týden v prosinci, i to bude dost brzy aby to ti žrouti doma nesnědli do vánoc ![]()
Záleží jaké pečeš druhy, jestli potřebují odležet delší dobu.Za našich babiček platilo, že se začíná péct po mikuláši a začínalo se perníčkama, ty potřebovaly njdéle měknout. Já osobně začínám začátkem prosince a peču okolo 15 druhů, takovou tu běžnou klasiku.
V půlce listopadu perníčky, koncem listopadu pečené cukroví (linecké, van. rohlíčky, ořechové tlamičky), začátkem prosince nepečené cukroví. Většinou do 10.12. mám napečeno všechno. dělám tak 15 drůhů, ale něco třeba jen z poloviční dávky, takže toho není extra moc ![]()
@Liduš88
Jo jo u nás tu krabici musím převazovat na uzel, protože manžel a děti by to do vánoc sežrali
a začít dřív, tak peču 2×
![]()
Az v prosinci
kdybych to pekla ted tak nam na vanoce nic nezbyde ![]()
Zhruba v půlce listopadu základy, týden až pár dní před vánoci plním.
Perníčky začátkem prosince, zbytek až tak týden před Vánocemi.
Já normálně začínám až po Mikuláši, ale jelikož mám na Mikuláše termín a cukroví se vzdát nehodlám, začnu letos dřív, v půlce listopadu, abych stihla aspoň ty nejlepší druhy ještě před porodem.
U nás taky až v prosinci. První po večerech pečené, poslední týden před vánocema nepečené a dozdobování.
Teď jsem si to zrovna hledala na netu, kdy začít péct
. Já přemýšlím, že bych teď o víkendu začla s perníčkama a postupně dělala i to pečený. Nepečený si nechám asi až na prosinec. Chci toho stihnout už teď co nejvíc, protože prosinec je nabitej nejen přípravou na Vánoce samotné, ale taky máme několikery narozeniny v rodině, i já, takže další přípravy. Mám naplánováno 10 druhů a chci udělat perníkovou chaloupku a perníkový adventní věnec.
@Loll Ahoj,já obyčejně začínám až v prosinci, ale manžel teď pořád přemlouvá ať už peču ať už peču, tak jsem mu slíbila že v půlce listopadu, ale zdá se mi to zbytečně brzo, ale možná že to bude lepší, o Vánoce jsme všichni tak přecpaný že to stejně nikdo nejí ![]()
@Maia22 My jsme ho doma měli vždy na balkoně v krabici, přikryté dětskou vaničkou. ![]()