Kdy začínáte péct cukroví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1183
7.11.12 20:21

@Clarita
Jé, tak chaloupku chci dělat s dcerkou taky, už je na to natěšená měsíc :lol: Zkoušela jsem i loni, ale nechtěly nám ty díly vůbec držet tou polevou pohromadě a to jsem recepturu i postup přesně dodržela, takže nakonec jsme to jen nazdobily a byly z toho běžné perníčky. Můžu se zeptat, čím to slepuješ aby to drželo? Omlouvám se zakladatelce za trochu odbočení od tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096

V plechových dózách v chladu, nejlépe na balkoně nebo studené chodbě @Maia22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926

Jinak všem moc děkuju za rady, asi to nechám na začátek prosince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
7.11.12 20:23
@Maia22 píše:
Holky mě by zajímalo jak to cukroví uchováváte?

My máme chladnou chodbu, takže tam v papírové uzavřené krabici. Ségra v paneláku v plechových dózách na balkoně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
7.11.12 20:23

Já nevím, podle mě je ještě zbytečně brzo. Peču perníčky na Mikuláše (sežerou se do vánoc :oops: :roll: ), pak postupně základy (na těch už „sedím“ :lol: ) a plním 10 dnů - týden před vánoci. Máme radši čerstvější. Uchovávám ve špajzu v kartonových krabičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
7.11.12 20:25

@Helii - já jí letos taky dělala poprvé a musím se pochlubit, že mi držela pohromadě bez jediné špejle :). Letos jí chci ještě víc „vytunit“ :). Lepila jsem to klasickou bílkovou polevou, jako na zdobení, ale přidala jsem do ní víc cukru a Solamyl - bylo to fakt jak lepidlo a drželo to. Tak ať se vám povede :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
7.11.12 20:26
@Michaela23 píše:
V půlce listopadu perníčky, koncem listopadu pečené cukroví (linecké, van. rohlíčky, ořechové tlamičky), začátkem prosince nepečené cukroví. Většinou do 10.12. mám napečeno všechno. dělám tak 15 drůhů, ale něco třeba jen z poloviční dávky, takže toho není extra moc ;)

Začátkem prosince nepečené? A prosím Tě jak to skladovat? Mě to přijde z lednice pak hnusný. Takový tuhý a nasmrádlý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
7.11.12 20:31

@Clarita
Tak ten solamyl to by mě nenapadlo, ten by to mohl zpevnit no a tu polevu plánuju letos ještě udělat hustší, tak snad to vyjde, díky za radu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.11.12 20:37

Ja toho moc nepecu, ale tak od druheho tydne v prosinci, nepecene jen tyden pred vanoci, to se s ni hned, delam ho nejvic - mame ho nejradsi, taky aby neco bylo na stedry den, pak uz to taky neni tak dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
7.11.12 20:44

@Helii - nemáš zač :). Tak ať se povede :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
7.11.12 21:01

Za čtrnáct dní máme s kamarádkou perníkovou párty - budeme společně péct Metelčiny perníčky (každá minimálně dvě dávky), pak postupně něco málo napeču - ale pokud nestihnu, tak se také nezhroutím… Myslím, že nás zachrání babičky :)

Ale vážně, letos se doopravdy chystám péct - jednak už hodně pomohou děti a pak - nemusím patlat těsto rukama (to fakt nemusím), udělá mi ho robot, díkybohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.11.12 21:06

Já peču poslední týden v listopadu a první v prosinci a cca týden před Ježíškem už jen dodělávám, plním krémem, zdobím a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.11.12 21:16

Uz mam ctyri druhy, zatim jsem to dala do mrazaku, pecu tak, abych vyuzila troubu, jako kdyz pecu maso k obedu atd tak k tomu prihodim cukrovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
7.11.12 21:25

Mě to přijde teď brzo. A kdy plníte? nezkazí se to, když je to moc brzo hotový sakumprásk?:-)
Uchovávám v lednici v plastových krabicích, vystlané ubrousky, pořádně zavřené, načichlé nebývá, krásně měkké ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.11.12 21:30

První týden v prosinci, respektive po Mikuláši, začínám perníčkama. Pak postupně další druhy pečeného po večerech až do pár dnů před Vánoci, kdy dělám nepečené a den před Štědrým dnem vánočku na snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí