Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
já to mam na verandě, neni tam topení a je tam zima.Moje mamka ho má na balkoně a sousedka ho tam dala dneska jsem vypozorovala ![]()
@MarkyM píše:
@jizvíkovájá to mam na verandě, neni tam topení a je tam zima.Moje mamka ho má na balkoně a sousedka ho tam dala dneska jsem vypozorovala
tak dobře přidám se, zítra to nacpu všechno ven ![]()
Ahoj. chci dneska začít připravovat aspoň těsto na trubičky a plněné ořechy a rohlíčky. můžu to vše udělat a dát do lednice nebo je lepší něco z tohoto připraveného těsta hned péct?
Ja si testo davala prubezne do lednice a druhy den z toho pekla a bylo jedno jaky testo to byli (linecky, rohlicky) a vysledek je moc dobry ![]()
Já mám ze včera udělaný těsto na trubičky, vykrajovaný, a ježky. kdybych dneska vše nestihla jak dlouho to může být v ledničce, snad dost ne?
V lednici se tomu nc nestane. Vzdyt si vem ze uz 14 dni se v kramech prodava testo. A domaci je lepsi takze nejaky 2-3 dny tomu urcite neublizi.
Ja mela vcera zadelany 3 testa a dala je za okno, kde mi krasne zmrzly, takze jsem pak musela cekat az mi testa trosku zmeknou:-)
Tak tomu se říká řádná lednice:)mně tak štve že si najdu nějaký recept a není tak buď na kolik stupnů a jak dlouho nebo vůbec nic.
Tak ja letos pekla cukrovi poprvi. Manzelovi i detem moc chutna a ted mi ho pochvalila i mamka, takze jsem rada ze jsem nic nezkazila ![]()
Dostali se mi do ruky jen recepty se surovinama bez prac. postupu. Takze jsem vsechny suroviny nahazela do misy, propracovala rukou a pekla pri 160°C do ruzova - vsechny krome kokosek ![]()
Ahoj, zajímalo by mě, co máte za tip na cukroví.. klasika jako perníčky, linecký atd to děláme každej rok, chtěla bych zkusit něco novýho zajímavýho.. děláte něco, co vám každej pochválí něco speciálního? potřebuju inspiraci ![]()
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 Já jsem začala péct úly, letos to bude po třetí a nevím jestli to patří mezi klasiku. Já to neznala nikdy
a mám je nejradši ![]()
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 My děláme marokánky, to je dobrůtka
a pak plněné trubičky ![]()
Kamarádka dělá plněné švestky: sušené švestky namočí na pár hodin do rumu, nechá okapat, vloží loupanou mandličku a namočí do čokolády. Je to dobrůtka! Vždy to vyjím, z krabičky od ní, uplně sama!
Letos budu dělat taky.
Je to sice úplná blbost, ale u nás se toho sní během Vánoc na kila - banánky ![]()
Piškot, banán, piškot, párátko a šup s tím do čokolády a nechat ztuhnout
![]()
Já cukroví péct nebudu, aspon nepřiberu. Nebudu péct jen proto, že jsou vánoce.
Tak ja uz mam kokosky, mandlovy pusinky a ted se mi pecou pracny. A v lednici mam testo na cukrovi lepene maslovym kremem.
Nebudu to ted plnit, zaklady dam do krabic a ven na balkon.