Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nevěsty. Bez ženichů. Ti nám nechutnaj
A rumové rohlíčky sypané plátky mandlí. Ještě u nás letí Popelčiny oříšky.
Holky co pečete, která z Vás dělá trubičky plněné krémem. Kdy pečete ty trubičky? Je mi jasné, že krémem plnit až těsně před Vánoci ![]()
@Blanka S I ty trubičky, nebo celkově? Já už mám perníčky a plánuju teď o víkendu vanilkové rohlíčky a přemýšlím jestli linecké nebo ty trubičky… nebo oboje.. nevím
@SonaBN píše:
@Blanka S I ty trubičky, nebo celkově? Já už mám perníčky a plánuju teď o víkendu vanilkové rohlíčky a přemýšlím jestli linecké nebo ty trubičky… nebo oboje.. nevím
já peču perníky a pak vlašské, pistácie, mandlové, kokosové, čokoládové, linecké, marokánky v takovém postupu cca 20 druhů
když to neslepíš a necháš v chladnu nic se nestane. Loni jsem pekla cca od půly listopadu dcera chtěla pořád péct
![]()
@SonaBN taky váhám jestli začít i trubičky a rohlíčky, bojím se aby to do Vánoc vydrželo nebo nopak aby se to pak dlouhou dobou ležení nerozpadlo, takže zatím dělám jen linecké a perníky ![]()
Jelikož toho mám před Vánocemi opravdu hodně, tak já už mám od minulého týdne v mrazáku upečené perníčky a linecké. Teď v lednici těsto na další ![]()
Jelikož nevydržím dlouho stát, tak už pár let peču cukroví začátkem listopadu. Pečené
komplet i s náplněmi. Dávám je po druhách do krabiček a do mrazáku. Vyndavám týden před vánocemi. Vždy je výborné.
Mamka začíná tak v půlce listopadu, ale má vyhrazenou celou jednu místnost, kde je teplota srovnatelná jako v lednici (to si vydupala, aby taťka udělal přístavbu) a tam to všechno skladuje, ale krémy dělá až tak první druhý týden v prosinci..
Už pečete? Můžu dát do lednice upečené perníčky a neplněné linecké a rohlíčky, když venku není taková zima?
Ahoj, chtela bych se zeptat jestli neni brzo pict uz ted, ale jen ve smyslu jestli se to nezkazi? Nemyslim krémy. Spis jestli to uz nebude"stary"
? Chci co nejvic druhu proto varianty „zaciname tyden pred Vanocema“ je pro me uz moc hr, a ja na to chci mit klid ![]()
@LucieHol začínám péct každý rok po Mikuláši a když jsem byla na MD, stihla jsem v pohodě kolem osmi druhů. Něco se potřebuje odležet, tak to šlo na řadu jako první. Jinak máme radši čerstvé
Tak na " co nejvíc druhů" nemám čas. Navíc po Štěpanu už jsme cukroví prejezeni. Když něco málo zbude do nového roku, staci to. Peču jednoduché oblíbené cukroví, rohlicky a Linecké tak 3 týdny před vánoci, potom záleží co stihnu a na co je chuť, cukrovi s krémem a polevou dostávám od babičky, pece to tak 14 -10 dní před vánocemi. Pár dní před dělám nepecene cukroví a den před štolu. já obecně vnímám že budou vánoce až od začátku adventu a od Mikuláše. V půlce listopadu mi na cukroví prijde brzo, ale záleží jak má kdo čas, energii, ulozne prostory..
Letos budu začínat péct na konci listopadu a nepečené budu dělat později ![]()