Kdy začínáte péct cukroví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11620
31.10.14 23:03

Nevěsty. Bez ženichů. Ti nám nechutnaj :) A rumové rohlíčky sypané plátky mandlí. Ještě u nás letí Popelčiny oříšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
24.11.14 22:26

Holky co pečete, která z Vás dělá trubičky plněné krémem. Kdy pečete ty trubičky? Je mi jasné, že krémem plnit až těsně před Vánoci :)

• Citovat
  • Upravit
5052
24.11.14 22:48

Začínám péct o víkendu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
24.11.14 22:50

@Blanka S I ty trubičky, nebo celkově? Já už mám perníčky a plánuju teď o víkendu vanilkové rohlíčky a přemýšlím jestli linecké nebo ty trubičky… nebo oboje.. nevím

• Citovat
  • Upravit
5052
24.11.14 23:00
@SonaBN píše:
@Blanka S I ty trubičky, nebo celkově? Já už mám perníčky a plánuju teď o víkendu vanilkové rohlíčky a přemýšlím jestli linecké nebo ty trubičky… nebo oboje.. nevím

já peču perníky a pak vlašské, pistácie, mandlové, kokosové, čokoládové, linecké, marokánky v takovém postupu cca 20 druhů

když to neslepíš a necháš v chladnu nic se nestane. Loni jsem pekla cca od půly listopadu dcera chtěla pořád péct :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
24.11.14 23:30

@SonaBN taky váhám jestli začít i trubičky a rohlíčky, bojím se aby to do Vánoc vydrželo nebo nopak aby se to pak dlouhou dobou ležení nerozpadlo, takže zatím dělám jen linecké a perníky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
25.11.14 06:57

Já peču vždy až po 10. prosinci, dělám tak max. 7 druhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
25.11.14 09:17

Jelikož toho mám před Vánocemi opravdu hodně, tak já už mám od minulého týdne v mrazáku upečené perníčky a linecké. Teď v lednici těsto na další :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.10.15 07:00

Jelikož nevydržím dlouho stát, tak už pár let peču cukroví začátkem listopadu. Pečené
komplet i s náplněmi. Dávám je po druhách do krabiček a do mrazáku. Vyndavám týden před vánocemi. Vždy je výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.11.15 10:59

Mamka začíná tak v půlce listopadu, ale má vyhrazenou celou jednu místnost, kde je teplota srovnatelná jako v lednici (to si vydupala, aby taťka udělal přístavbu) a tam to všechno skladuje, ale krémy dělá až tak první druhý týden v prosinci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.15 15:46

Už pečete? Můžu dát do lednice upečené perníčky a neplněné linecké a rohlíčky, když venku není taková zima?

• Citovat
  • Upravit
414
17.11.16 11:22

Ahoj, chtela bych se zeptat jestli neni brzo pict uz ted, ale jen ve smyslu jestli se to nezkazi? Nemyslim krémy. Spis jestli to uz nebude"stary" :nevim:? Chci co nejvic druhu proto varianty „zaciname tyden pred Vanocema“ je pro me uz moc hr, a ja na to chci mit klid :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
17.11.16 11:27

@LucieHol začínám péct každý rok po Mikuláši a když jsem byla na MD, stihla jsem v pohodě kolem osmi druhů. Něco se potřebuje odležet, tak to šlo na řadu jako první. Jinak máme radši čerstvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32888
17.11.16 11:28

Tak na " co nejvíc druhů" nemám čas. Navíc po Štěpanu už jsme cukroví prejezeni. Když něco málo zbude do nového roku, staci to. Peču jednoduché oblíbené cukroví, rohlicky a Linecké tak 3 týdny před vánoci, potom záleží co stihnu a na co je chuť, cukrovi s krémem a polevou dostávám od babičky, pece to tak 14 -10 dní před vánocemi. Pár dní před dělám nepecene cukroví a den před štolu. já obecně vnímám že budou vánoce až od začátku adventu a od Mikuláše. V půlce listopadu mi na cukroví prijde brzo, ale záleží jak má kdo čas, energii, ulozne prostory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2314
17.11.16 11:28

Letos budu začínat péct na konci listopadu a nepečené budu dělat později :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie