Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak já každý rok dělám až v prosinci, ale letos se mi narodil prcek, a tak to dělám už nyní a dám do mrazáku, pak před Vánocemi jen vyndám
Nepečené druhy samozřejmě pár dní před Vánoci, ale to dělám jen vosí úlky a možná bych letos zkusila raffaelo kuličky, pokud se mi bude chtít ![]()
Ahoj maminky chtěla jsem se zeptat jestli nejsem blázen když chci začít péct cukroví ted u nás děti a manžel jedi jen rohličky a linecké a piškoty. Ale jsem v očekávání mám termín 16 prosince ale minuly tyden sem se dozvěděla že mám zkrácené hrdlo že to může byt i dřív tak mám strach abych vůbec něco stihla upéct dcera se na pečení moc těší a docela by mě mrzelo kdyby sme to nějak nestihly díky za odpovědi
@Housí píše:
Ahoj maminky chtěla jsem se zeptat jestli nejsem blázen když chci začít péct cukroví ted u nás děti a manžel jedi jen rohličky a linecké a piškoty. Ale jsem v očekávání mám termín 16 prosince ale minuly tyden sem se dozvěděla že mám zkrácené hrdlo že to může byt i dřív tak mám strach abych vůbec něco stihla upéct dcera se na pečení moc těší a docela by mě mrzelo kdyby sme to nějak nestihly díky za odpovědi
já v tom nevidím problém, můžeš cukroví upéct a dát do mrazáku a pak už jen vytáhneš ![]()
@Verca1989 píše:
já v tom nevidím problém, můžeš cukroví upéct a dát do mrazáku a pak už jen vytáhneš
Děkuji
Měla bych taky dotaz - cukroví jsem dávala změknout na balkon, ale teď jsme se přestěhovali a balkon nemáme..
Nemáme ani špajzku, ani žádné jiné chladné místo v bytě.. A do lednice by se mi to všechno nevešlo. Má někdo stejný problém? Jak to mám tedy udělat, a by cukroví do vánoc změklo?? Děkuji za odpovědi ![]()
@Tusý jedině zavřít do nějaké plastové krabice a upevnit ven na parapet, nic jiného mě nenapadá ![]()
To mě trošku děsí, protože se obávám, že bych ho mohla zbírat ze země
Jak už se párkrát stalo mojí mamce.. Nemít balkon je pro mě teda velký nedostatek..
@Tusý
Tak nemáš možnost si to k někomu dát, kdo má balkon nebo chladnou chodbu, třeba nějaká kamarádka, k rodičům? Nebo v plechové dóze do sklepa třeba? Jinak si myslím, že i kdybys napekla teď a byly by to „suché“ druhy, tak to můžeš mít normálně v bytě a ono to i tak změkne, jen to třeba trvá o něco málo déle.
@Helii tak určitě to změkne ale ono jde spíš o to, aby se to v pokojové teplotě nezkazilo, přece jen bývá v cukroví máslo, vejce,…do toho bych nešla…
@Helii Tak všechno příbuzenstvo mám od sebe daleko a náš malej byteček nemá ani balkon, ani sklep
Ale asi to dám holt na parapet okna, ale zevnitř, aby na to trošku táhla zima z venku.. Jinak fakt nevím..
Chci se zeptat..chci na vánoce napect několik druhů cukroví i pro příbuzné a tak..ale zacínám lineckým..není na nej ještě brzo(samozdrejmne nebudu plnit) ale chci košíčky a vykrajovat na slepované..:) děkuji
![]()
@Tusý Taky nemam balkon, cukrovi v krabici dam do igelitky a dam to za okno, ucha igelitky privru do okna, nic mi jeste nespadlo.
@Tusý To se mi zdá málo, na parapetu bude stejné teplo jak v bytě. Navíc je pod nima radiátor zpravidla. Šoupni cukroví v igelitu ven za okno, ať ti tam chlap našroubuje očka do zdi a přivaž to na ně třeba gumicukama.
Nebo přidělat na parapet takovou tu ohrádku, co se dává kvůli truhlíkům.