Recept: Nahý dort

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 16 OSOB
  • Čas 90
Hodnotilo 2 lidí

Další fotky

Jednoduchý a skvěle vypadající dortík, skoro bez práce :-)
A navíc je teď docela v módě.

Postup

Nejprve si předehřejeme troubu na 150°C.

Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu, postupně zašleháme žloutky a nakonec opatrně vmícháme hladkou mouku. Dáme péct na 60minut (hlídáme). Korpus je vysoký, necháme ho důkladně vychladnout a poté ho rozkrojíme na dvě poloviny.

Na krém si připravíme šlehačku, kterou vyšleháme se ztužovačem, přidáme mascarpone a jogurt, cukr dle chuti.
Krémem potřeme vychladlý korpus, doprostřed poklademe na krém i trochu ovoce a navrchu dozdobíme ovocem dle fantazie.

Asi nejchutnější je druhý den, je lepší ho nechat proležet v lednici aspoň pár hodin.

Autor: lucynka25

Ingredience

Těsto:

  • 210 g hladké mouky
  • 210 g cukru krupice
  • 7 vajec

Krém:

  • 2 mascarpone
  • 2 šlehačky ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 jahodový jogurt
  • 1 vanilkový cukr
  • moučka dle chuti

ovoce

  • jahody
  • borůvky
  • a podobně

Chutnalo vám? Okomentujte recept Nahý dort

Váš příspěvek