Sušení jablek v troubě

1505
10.11.12 12:23

Sušení jablek v troubě

Prosím Vás, mám hodně jablek a už suším v sušičce, ale dopekla jsem koláče, tak mě napadlo, že bych mohla sušit jablka i v troubě, ale nevím moc na kolik a jak dlouho… nemáte někdo tip? :kytka:

Slíbila jsem nasušit snad polovině rodiny, když jsem doma, tak se do toho konečně musím pustit :-) Ještě jdu dneska dělat jablková povidla (mám tu asi 8 beden jablek 8o :think: )

Děkuji mockrát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
218
10.11.12 12:28

Já nemám sušičku tak používám jedině troubu. Dávám teplotu kolem 80 stupňů, ze začátku zapínám ventilátor a hotovo je zhruba za 10hodin. Někde jsem četla, že sušit jen při 50 stupních, ale to bylo sušení nekonečně dlouhé. Jinak já stále suším a pořád doma nic nemáme, chutnají u nás všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
10.11.12 12:30

@Simiana Moc děkuju, jdu to zapnout :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
10.11.12 13:16

Taky jsem susila v troubě na 80 stupnů, ale hotovo bylo tak za 4-5 hodin, asi záleží jak tlusté kousky. Dávala jsem i dva plechy zároven. Jabka jsem měla položene na pečícím papíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
10.11.12 14:36

Jé, to by se mi taky hodilo, máme dopa spoustu jablek! :-) Jak tenké plátky mám teda udělat, abych to neměla na několik hodin? :-) Já křížaly nikdy nedělala, tak nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
10.11.12 15:02

My jsme dělali platky tak půl centimetru? už přesně nevím. A troubu jsem měla pootevřenou aby ta vlhkost mohla ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
10.11.12 16:36

@vevci Aha a když budu mít troubu celou dobu zavřenou, tak to myslíš nepůjde? Moje trouba se totiž automaticky vypne, když ji otevřu…dá se pauza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
10.11.12 17:01

@lussinka1984 Tak to nevím, mě to přišlo tak lepší, ale asi to nevadí. Možna, pokud to pujde, tak třeba co pul hodiny šla upustit páru. Asi to budes muset vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí