Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím Vás, mám hodně jablek a už suším v sušičce, ale dopekla jsem koláče, tak mě napadlo, že bych mohla sušit jablka i v troubě, ale nevím moc na kolik a jak dlouho… nemáte někdo tip? ![]()
Slíbila jsem nasušit snad polovině rodiny, když jsem doma, tak se do toho konečně musím pustit
Ještě jdu dneska dělat jablková povidla (mám tu asi 8 beden jablek
)
Děkuji mockrát ![]()
Já nemám sušičku tak používám jedině troubu. Dávám teplotu kolem 80 stupňů, ze začátku zapínám ventilátor a hotovo je zhruba za 10hodin. Někde jsem četla, že sušit jen při 50 stupních, ale to bylo sušení nekonečně dlouhé. Jinak já stále suším a pořád doma nic nemáme, chutnají u nás všem ![]()
Taky jsem susila v troubě na 80 stupnů, ale hotovo bylo tak za 4-5 hodin, asi záleží jak tlusté kousky. Dávala jsem i dva plechy zároven. Jabka jsem měla položene na pečícím papíře.
Jé, to by se mi taky hodilo, máme dopa spoustu jablek!
Jak tenké plátky mám teda udělat, abych to neměla na několik hodin?
Já křížaly nikdy nedělala, tak nevím..
My jsme dělali platky tak půl centimetru? už přesně nevím. A troubu jsem měla pootevřenou aby ta vlhkost mohla ven
@vevci Aha a když budu mít troubu celou dobu zavřenou, tak to myslíš nepůjde? Moje trouba se totiž automaticky vypne, když ji otevřu…dá se pauza
@lussinka1984 Tak to nevím, mě to přišlo tak lepší, ale asi to nevadí. Možna, pokud to pujde, tak třeba co pul hodiny šla upustit páru. Asi to budes muset vyzkoušet.