Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím zbylo mi docela dost palač. těsta a nevím co s ním, palačinky už nikdo nechce
a vyhodit je to škoda nešla by z toho nějáká buchta je tam vajíčko, pol. mouka, mléko, cukr
![]()
@věrka6 píše:
Bublanina
cože? a jak? to nechápu
napadly mě celestýnské nudle, doděláš ty palačinky a pak nakrájíš do polívky na nudličky. No, možná že ti teda nikdo nepoděkuje, ale což ![]()
@Kačus82 tak ty by asi neklapli protože polívka manžel nejí teda pokud není bramboračka ![]()
Tak přidáš do bramboračky a dáš to na net jako nový mňamkový recept ![]()
Sorry za OT
@Kačus82
ojej to bude bašta myslím že by to ani pes nežral a záchod by to vyzvracel ven ![]()
Kacus to je ok
.jinak ta bublanina muzes tam dat ovoce jaky chces, ale nejlepsi jsou asi boruvky. takze vezmes to testo na palacinky, zamichas do nej opatrne snih z bilku(dej do nej trochu cukru).do pekace das rozpalit maslo a nalijes hmotu, posypes boruvkama. peces pri mirme teplote tak hodinu
@věrka6 díky za pochopení, než jsem stačila dopsat své celestýnské nudle, tak jsem zapomněla, že má zakladatelka hotové to těsto a ne ty palačinky, takže mi vrtlo hlavou, jak z palačinek vytvořit bublaninu
![]()
Já z palacinkovém těsně obaluji i silnější plátky jablek a pak to osmažím a teplé obalím v moučkovém cukru ze skořicí, je to výborný lehký dezrt, já mu říkam jablečné lívanečky
u nás se jen zapráší
Já bych usmažila palačinky a zamrazila bych je hotové.
Jde to stejně jako bramboráky. Ale není to úplně ono po rozmražení(jedno ani druhé). Palačinka i bramborák je nejlepší právě usmažený.
Jinak z palačinkového těsta jde udělat i nějaký trhanec, ale přijde mi to prašť jak uhoď, stejně jako tím obalovat ovoce. Pokud už je tím rodina přejezená, těžko si to vezme.
@Lussye super nápad se dneska s těch jablek posmolíme asi
protože na oběd je mléčná rýže z jabkama ![]()
@věrka6 díky ![]()
@Jana206 no ale tak co jiného z toho a je to zas trošku obměna
ale možná udělám tu bublaninu ![]()