Recept: Kaiserky

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 16 OSOB
  • Čas 90
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Do mouky vmícháme sůl, doprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlahého mléka.

Po deseti minutách je kvásek vzešlý, přidáme žloutek, olej, zbylé mléko a vyhněteme vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout, až těsto zdvojnásobí objem.

Pak uděláme 16 dílků, z kterých vytvarujeme bochánky, dáme na plech s pečícím papírem a pomocí raznice na kaiserky zmáčkneme na správný tvar. Pokud nemáme, nevadí, nakrojíme tvar nožem.

Potřeme bílkem, posypeme mákem nebo kmínem. Necháme ještě asi 15 minut na plechu kynout a pak dáme do vyhřáté trouby.

Pečeme na 200 stupňů asi 15 minut dorůžova.

Autor: josta

Ingredience

  • 50 dkg hladké mouky
  • 1 vrchovatá lžička soli
  • 1/2 kostky kvasnic
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 žloutek
  • 250 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 bílek na potření
  • mák, kmín

Doporučená příloha

Výborné k pomazánkám nebo jen tak.

Chutnalo vám? Okomentujte recept Kaiserky

Váš příspěvek