Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Regina Hero píše:
Já je dělám na masovém strojku, ale tou hvězdičkou nebo keříčkem (nebo jak to nazvat, takovou tu hroudičku) a pak taky dělám tou placatou dírou, ale tyčinky…
my delame to stejne..Babicka delavala „sulane“, coz proste jen udelala nitku a zahla..jinak me je jedno, zda jsou rucne nebo strojkem, hlavne ze se rozplyvaji na jazyku.
@Blanka S - já začínám koncem listopadu, teď jsem akorát 9 dní do termínu porodu
, tak doufám že se mrňouskovi nebude chtít zůstat u mě dýl a nebudu přenášet. Myslím že když by jsi začala už teď se suchými částmi, nepromazávala to, tak nevadí, do vánoc vydrží. Já to co peču koncem listopadu tak nám vydrží do konce ledna, kdy si bereme pár zbylých kousků s sebou do ozdravovny, kam jezdíme. Nepečené máš za chvilku, to bych dělala až max. týden před vánoci, stejně tak plnění, to také plním až těsně před předáváním.
Moje mamka má starou dřevěnou formu. Vanilkové rohlíčky jsou sice větší, ale jsou jeden jako druhý a moc hezké. Já je dělám v kovové formičce. . Vysypu moukou, natlačím těsto a vyklepnu.
Sháním ten klasický masový strojek a mamka má na něj nástavce, jak tu psala např. zakladatelka - hvězdičku, kolečko… kterou se protlačuje strojkem těsto a ty jen odkrajuješ.
@Anabellkaa píše:
Já bych se chtěla zeptat, kde se dá dnes sehnat ten strojek s těmi nástavci na vytlačování. Pořád vidím v krámech jen čistě masové, mamka ho má už strašně dlouho. Díky za odpověď
Já doma používám normální masový strojek a k tomu mám jen ten nástavec. http://www.mimi-jablonec.cz/…jek-c-5.html?… U nástavce pozor, jsou dvě velikosti.
@náhradní maminka Rohlíčky dělám ručně
Ale zase si nedovedu představit jich dělat nějaké velké množství.
Osobně by mi nevadilo, jestli jsou vyráběné tak nebo onak, pokud by byly chuťově dobré ![]()
@Anabellkaa - tak klasický masový mlýnek by měli mít v Albertu - Hypermarket, platný leták 14.-20.11., cena píšou 179 Kč. Ale nevím, kolik stojí normálně bez akce. Ten používám právě na různé tyčinky, věnečky - jenom se na něj nasadí ten speciální nástavec pro cukroví. Mívají ho třeba u nás na vánočních trzích, v domácích potřebách…
A abych odpověděla náhradní mamince, tak rohlíčky dělám formičkou tak jak popisovala @Hořec. Taky se mi ty dělaný ručně nelíbí a hlavně nejsem schopná dělat všechny stejný, tak by to pečení pak vypadalo.
@náhradní maminka píše:
@Anabellkaa - tak klasický masový mlýnek by měli mít v Albertu - Hypermarket, platný leták 14.-20.11., cena píšou 179 Kč. Ale nevím, kolik stojí normálně bez akce. Ten používám právě na různé tyčinky, věnečky - jenom se na něj nasadí ten speciální nástavec pro cukroví. Mívají ho třeba u nás na vánočních trzích, v domácích potřebách…
Díky! ![]()
@náhradní maminka Jenom zatočím, nic neuhlazuji… a dělám někdy i kolečka…
Rohličky dělám jako pampalin - vykrajovátkem z vyváleného plátu
švagryňa, co peče taky na zakázku kolem 100 kilo, je dělá taky tak -vykrajuje
@pampalin píše:
Já to dělám tímhle vykrajovátkem.
Přesně to mám taky ![]()
@Aspera píše:
Já doma používám normální masový strojek a k tomu mám jen ten nástavec. http://www.mimi-jablonec.cz/…jek-c-5.html?… U nástavce pozor, jsou dvě velikosti.
Tak objednáno, jen ten strojek tam stojí přes 1000,–, tak ho zkusím seznat jinde. Díky moc